11 Ağustos Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar
    • Konkur
    • Araştırma
    • Atamalar
    • Dijital
    • Kreatif
    • KSS
    • Medya
    • Pazarlama
    • Sosyal Medya
    • Trend
    • Haberler
    • New Step
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Her iki kişiden birinin tatil bütçesi 1000-2000 TL arasında
Haberler

Her iki kişiden birinin tatil bütçesi 1000-2000 TL arasında

Marketing Türkiye
6 Ağustos 2018
2 dk okuma

Yaz sezonunda heyecanla tatil planları yapılırken, GittiGidiyor, Poltio üzerinden düzenlediği anketle tatilcilerin tercihlerini ve hazırlık sürecindeki alışkanlıklarını ortaya koydu. Toplamda 9 bin 357 oyun kullanıldığı ankette her iki kişiden biri, tatile ayırdığı bütçenin 1000 ile 2000 TL arasında değiştiğini belirtti. Sonuçlar, her üç kişiden birinin de tatil öncesi mutlaka kıyafet satın aldığını ortaya çıkardı.

GittiGidiyor, yaz sezonundaki tatil tercihlerine ve hazırlık alışkanlıklarına, sosyal anket platformu Poltio üzerinden düzenlediği anketle ışık tuttu. 13-23 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen ve toplamda 9 bin 357 oy kullanılan anketin sonuçlarına göre, Türkiye’de her iki kişiden birinin tatil için 1000 ile 2000 TL arasında bütçe ayırdığı ortaya çıktı. Ankete katılanların yüzde 24’ü tatil için ayırdığını bütçenin “2000-3000 TL” ve yüzde 13’ü “5000 TL ve üzeri” arasında olduğunu belirtirken, yüzde 12’si ise “3000-4000 TL arası” bütçeyle tatil yaptığını ifade etti.

Tatil için Ege’yi yurt dışından daha fazla tercih ediyoruz

Katılımcılara “Tatil için nereye gitmek istersiniz?” sorusunun yöneltildiği ankette, Ege Bölgesi’nin, yurtdışından daha fazla tercih edilen bir lokasyon olduğu görüldü. Ankete katılanların yüzde 42’si tatilde Ege’ye gitmek istediğini belirtirken, Ege’yi yüzde 33’le “yurtdışı”, yüzde 16’yla “Akdeniz” ve yüzde 9’la “Karadeniz” seçenekleri izledi.

Valizler son dakikada hazırlanıyor

Ankette yöneltilen “Tatil valizini ne zaman hazırlarsınız?” sorusuna, tatilcilerin yüzde 70’i açık ara farkla “Yola çıkmadan 1 gün önce” yanıtını verdi. Bu yanıtı yüzde 21’le “Yola çıkmadan 1 hafta önce”, yüzde 5’le “Yola çıkacağım gün” ve yüzde 4’le “Valizimi ben hazırlamıyorum” yanıtları takip etti.

Tatil öncesi mutlaka alınanlar arasında kıyafet bir numara

Her tatil öncesi mutlaka satın alınan ürünlerin de sorulduğu ankette “Yazlık kıyafet” yüzde 30 oy oranıyla birinci gelirken; onu yüzde 15’le “Mayo/Bikini”, yine yüzde 15’le “Güneş kremi”, yüzde 13’le “Sandalet/Terlik”, yüzde 9’la “Güneş gözlüğü”, yüzde 7’yle “Kitap”, yine yüzde 7’yle “Çanta” ve yüzde 4’le “Şapka” izledi.

“Tatilde olmazsa olmaz dediğiniz elektronik cihazlar hangileri?” sorusuna ise ankete katılanların yüzde 32’si “Kulaklık” yanıtını verirken, katılımcıların yüzde 27’si “Fotoğraf makinesi/Kamera”, yüzde 19’u “Powerbank”, yüzde 11’i “Saç düzleştirici ve şekillendirici”, yüzde 4’ü “Su geçirmez kamera”, yüzde 3’ü “Laptop”, yine yüzde 3’ü “Bluetooth hoparlör” ve yüzde 1’i “E-kitap okuyucu” dedi.

Geçen yıla göre en çok güneş gözlüğü ve sandalet satışı arttı

50’den fazla kategoride 15 milyon ürün çeşidi bulunan ve giyimden aksesuara, elektronikten kozmetiğe kadar tatil için gerekli tüm ihtiyaçları yüz binlerce ürün seçeneğiyle tüketiciye sunan GittiGidiyor, bu yaz da alışverişin tercih edilen adresi oldu. Platformun satış verilerine göre; yaz tatili valizlerinin olmazsa olmazı haline gelen güneş gözlüğü, mayo, sandalet ve güneş kremi gibi ürünlerin satışı yaz sezonuyla birlikte önemli ölçüde yükseldi. Bu yaz, 2017 yazına kıyasla satışı en çok artan ürünler ise yüzde 56’yla güneş gözlüğü ve yüzde 43’le sandalet oldu.

1 bim
85 milyonun aklında tek bir soru: BİM’e gerçekten psikolog gelecek mi?
2 "Deterjan Pazarı" saadet zinciri çöktü, binlerce kişi mağdur oldu!
“Deterjan Pazarı” saadet zinciri çöktü, binlerce kişi mağdur oldu!
3 getir (1)
Getir, fiziki market işine giriyor
4 sosyal medya
Sosyal medyanın en başarılı markaları belli oldu!
5 İkinci el araç soruşturmasında yeni iddia: Platformlar birbirleriyle anlaşarak Google'da öne mi çıktılar?
İkinci el araç soruşturmasında yeni iddia: Platformlar birbirleriyle anlaşarak Google’da öne mi çıktılar?
Güncel Haberler
iltifat
İş arkadaşınıza iltifat ederken bir kez daha düşünün: Kadınlar klişeleri cinsiyetçi buluyor
90. yılını kutlayan Lego'nun en iyi 3 reklamı
90. yaşını kutlayan Lego’nun en iyi 3 reklamı
"Deterjan Pazarı" saadet zinciri çöktü, binlerce kişi mağdur oldu!
“Deterjan Pazarı” saadet zinciri çöktü, binlerce kişi mağdur oldu!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Golden Drum Hall of Fame
Haberler
Golden Drum’ın yeni Hall of Fame üyesi açıklandı
Gizem Yıldız
2 Haziran 2022
Pegasus’ta veri ihlali: Pilotların ve kabin ekibinin bilgileri çalındı | Son 24 saatin gündemi
Haberler
Pegasus’ta veri ihlali: Pilotların ve kabin ekibinin bilgileri çalındı | Son 24 saatin gündemi
Marketing Türkiye
8 Haziran 2022
Doğal makyaj trendi yükseliyor
Haberler
Doğal makyaj trendi yükseliyor
Gizem Yıldız
1 hafta önce
En gözde karne hediyeleri belli oldu!
Haberler
En gözde karne hediyeleri belli oldu!
Nafizcan Önder
13 Haziran 2022
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar

Ortaklar Caddesi Murat Apartmanı No: 29/A
Mecidiyeköy, Şişli/İSTANBUL

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar
    • Konkur
    • Araştırma
    • Atamalar
    • Dijital
    • Kreatif
    • KSS
    • Medya
    • Pazarlama
    • Sosyal Medya
    • Trend
    • Haberler
    • New Step
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.