10 Temmuz Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
BTK'dan GSM şirketlerine deprem soruşturması | Son 24 saatin gündemi
Haberler

BTK’dan GSM şirketlerine deprem soruşturması | Son 24 saatin gündemi

Marketing Türkiye
3 Mart 2023
3 dk okuma
BTK'dan GSM şirketlerine deprem soruşturması | Son 24 saatin gündemi

Tüm ülkeyi yasa boğan afette en çok konuşulan konulardan biri de çöken şebekeler sebebiyle bölgede iletişim kurulamamasıydı.

Konuyu gündemine alan Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom’a soruşturma açtı. Bu kapsamda telekomünikasyon şirketlerinin deprem bölgesindeki mobil baz istasyonu kurma ve jeneratör takviyesi konusundaki çabaları mercek altına alınacak.

Ayrıca GSM şirketlerinin deprem bölgesine yönelik taahhütlerinin (dakika, SMS, internet tanımlamaları ve kısıtlı hatların açılması) ne ölçüde yerine getirildiği incelenecek.

BTK iletişim şirketlerinden mevcut afet planlamalarını 1 ay içerisinde güncellemesini de talep ediyor.

Elektrikli otomobiller için yeni vergi düzenlemesi Resmî Gazete’de yayınlandı…

BTK'dan GSM şirketlerine deprem soruşturması | Son 24 saatin gündemi

Resmî Gazete’de bugün yayınlanan 6885 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile elektrikli otomobillerdeki ÖTV matrahları güncellendi.

Bugüne dek uygulanmakta olan elektrikli otomobil ÖTV matrah düzenlemesine göre motor gücü 160 kW’ın altında olan araçlar, eğer matrahları 700 bin TL ve altında ise yüzde 10 ÖTV’ye tabi oluyorlardı.
Güncellenen kararla birlikte bu tutar 1 milyon 250 bin TL’ye kadar yükseltildi. Yani vergisiz fiyatı 1 milyon 250 bin TL’ye kadar olan 160 kW altı elektrikli otomobillerde de bundan sonra yüzde 10 ÖTV uygulanacak. Bu da giriş seviye elektrikli otomobillerin fiyatlarının düşebileceği anlamına geliyor.

Mevcut düzenleme ile motor gücü 160 kW’ın üzerindeki elektrikli otomobiller için 750 bin TL olan sınır da 1 milyon 350 bin TL’ye yükseldi. Ancak bu otomobillerdeki ÖTV oranları değişmedi. 160 kW ve daha güçlü bir elektrikli araba alan vatandaş, vergisiz fiyatı 1 milyon 350 bin TL’ye kadar olan modeller için yüzde 50, diğer modeller için yüzde 60 ÖTV ödeyecek.

Airbnb, banlanan kullanıcıların yakınlarını da banlıyor

BTK'dan GSM şirketlerine deprem soruşturması | Son 24 saatin gündemi

Airbnb, platformun güvenlik önlemlerini ihlal eden kullanıcıların platforma giriş yapmasını yasaklıyor, bir diğer deyişle bu kullanıcıları “banlıyor”. Motherboard’da yer alan habere göre Airbnb bir süredir güvenlik riski nedeniyle platformdan men edilen kullanıcıların yakınlarını da banlıyor.

Banlanmış kullanıcılarla yakından ilişkisi olmadığını kanıtlayanlar, platforma geri dönebilecek. Airbnb, konuya ilişkin yaptığı açıklamada söz konusu uygulamanın ne zaman başladığına dair bir bilgi vermedi. Ancak platform sözcüleri hali hazırda banlanmış kişinin yakınlarıyla konaklama ihtimali yüksek olduğu için böylesi bir güvenlik önemli almaya ihtiyaç duyduklarını belirtiyor.

Zor gün dostu şirketler…

BTK'dan GSM şirketlerine deprem soruşturması | Son 24 saatin gündemi

Türkiye’yi derinden sarsan büyük felaketin hemen ardından markaların sahadaki uzmanlıkları, gönderdikleri tırlar dolusu yardımlar ve nakdi destekleri süreci iyileştirmeye yönelik büyük bir fark yarattı. Kimi yolda kalanlara akaryakıt desteği sağladı, kimi tıbbi ihtiyaçları karşıladı, kimi soğuk kış günlerinde vatandaşın ısınması için ısıtıcı ve giysi gönderdi, kimi ise gıda ve su desteği sağladı. Her bir destek hayatiydi, her biri kıymetliydi… Daha gidecek çok yolumuz olsa da zor günde yardıma koşan şirketlerin azmi ve kararlılığı geleceğe dair umut oldu. Zor gün dostu o markaların umut aşılayan desteklerini tarihe not düşmek adına sayfalarımıza taşıdık. Detaylara göz atmak için TIKLAYIN.

Brandverse Awards’ta başvuru süreci başladı

Brandverse Awards başvuru süreci başladı

Eski ve yeni nesil tüm pazarlama, iletişim ve reklam çalışmalarının adil bir süreç ve şeffaf kriterlerle değerlendirildiği Brandverse Awards’a başvurular başladı… Marketing Türkiye ve BoomSonar iş birliğiyle hayata geçirilen, Deloitte Türkiye’nin uzmanlığıyla katkı sağladığı yarışmada başvuru süreci 6 Nisan tarihine kadar devam edecek…

featured
1 Tatil değil temkin dönemi: 2025 yazında tüketici durdu!
Tatil değil temkin dönemi: 2025 yazında tüketici durdu!
2 Haftanın marka-ajans iş birlikleri (20 Haziran-3 Temmuz)
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (20 Haziran-3 Temmuz)
3 Zeren Group Holding, Alfemo’yu satın aldı...
Zeren Group Holding, Alfemo’yu satın aldı…
4 Hazır giyim ihracatta alarm veriyor: 5. sıraya geriledi
Hazır giyim ihracatta alarm veriyor: 5. sıraya geriledi
5 “Ex’ininkini getir, yenisini götür”
“Ex’ininkini getir, yenisini götür”
Güncel Haberler
Brown - Forman Türkiye “Great Place to Work” olarak seçildi
Brown – Forman Türkiye “Great Place to Work” olarak seçildi
AÇEV, bir kez daha çocuklar için kıtaları aşmaya hazırlanıyor
AÇEV, bir kez daha çocuklar için kıtaları aşmaya hazırlanıyor
Moda dünyasına alternatif bir sahne: Dior defilesi bara taşındı
Moda dünyasına alternatif bir sahne: Dior defilesi bara taşındı
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Tote Bag'ler sanat eserine dönüştü...
Haberler
Tote Bag’ler sanat eserine dönüştü…
Sena Tufan
22 Mayıs 2025
İkinci el otomobil pazarının Z raporu...
Haberler
İkinci el otomobil pazarının Z raporu…
İrem Alimoğlu
2 hafta önce
Türkiye'deki kadınların tercihi düz saç
Haberler
Türkiye’deki kadınların tercihi düz saç
Advertorial
29 Mayıs 2025
Instagram'ın en görünür markaları hangileri?
Haberler
Instagram’ın en görünür markaları hangileri?
İrem Alimoğlu
7 Haziran 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.