1 Temmuz Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar
    • Konkur
    • Araştırma
    • Atamalar
    • Dijital
    • Kreatif
    • KSS
    • Medya
    • Pazarlama
    • Sosyal Medya
    • Trend
    • Haberler
    • New Step
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Üniversite öğrencilerinin ses getiren fikirleri yarıştı
Haberler

Üniversite öğrencilerinin ses getiren fikirleri yarıştı

Marketing Türkiye
18 Haziran 2018
2 dk okuma

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa tarafından bu yıl “Ses Getiren Bir Fikir Ver” mottosuyla gerçekleştirilen Betonik Fikirler Proje Yarışması’nın ödül töreni, Sabancı Center’da gerçekleştirildi.

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Betonik Fikirler Proje Yarışması’na 146 üniversite başvurusuyla rekor katılım sağlandı. Yarışmada İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri birinci olurken, ikinciliği Karabük Üniversitesi, üçüncülüğü ise Selçuk Üniversitesi öğrencileri kazandı.

Akçansa tarafından bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Betonik Fikirler Proje Yarışması, Türkiye’nin dört bir yanındaki 146 üniversiteden öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Bu yıl kendi rekorunu kırarak gerçekleşen Betonik Fikirler’in ödül töreni, ünlü radyocu Geveze’nin sunumuyla Sabancı Center’da yapıldı.

Törene, Sabancı Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanı Hakan Timur, Akçansa Genel Müdürü Şahap Sarıer’in yanı sıra Betonik Fikirler Proje Yarışması jüri üyeleri, Akçansa çalışanları, iş ortakları ve finalist öğrenciler katıldı.

Jüri değerlendirmesi sonucunda 9. Betonik Fikirler Yarışması’nın birinciliğini, İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinin Terleyen Beton Grubu aldı. İkinciliği Karabük Üniversitesi’nden Algrega alırken, Selçuk Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Bir Torba Hayat yarışmayı üçüncü olarak tamamladı.

Gençlerin gündeminde sürdürülebilirlik var

Birincilik ödülünü alan Terleyen Beton Grubu, doğada hayatta kalmak için rüzgardan su elde etme becerisine sahip canlılardan ilham alarak betonu yeniden yorumladı. Bu sayede yeni bir fonksiyon kazanan beton aerodinamik bir yapıya kavuşarak havadaki nemi suya dönüştürebilmekte ve suyun yeniden kullanımını sağlamaktadır.

Birinci grup üyelerine MacBook Air, ikinci grup üyelerine iPad Pro, üçüncü grup üyelerine ise Apple Watch hediye edildi.

“Gençlere yatırım yapmak bizim en önemli sorumluluğumuz”

Sabancı Holding İnsan Kaynakları Grup Başkanı Hakan Timur, üniversite-sanayi iş birliğinin önemine değinerek “Betonik Fikirler Proje Yarışması’nın ilk yılından bugüne artan bir katılım olduğunu görüyoruz. Yarışamaya başvuran üniversiteler ve üniversite çeşitliliği Betonik Fikirler Yarışması’nın çıkış amacına ulaştığını açıkça gösteriyor. Betonun, çimentonun farklı alanlarının neler olacağını görmek anlamak için yola çıkmış olabiliriz; fakat görüyoruz ki zaman içinde üniversite – sanayi iş birliğine ışık tutmak, genç arkadaşların çalışmalarını desteklemek, fikirleri almak anlamında da yol kat edildi. ‘Yeni Neslin Sabancısı’ mottosuyla harekete geçtiğimiz dönemde, şirketlerimizi, yeni nesil arkadaşlarımızın çalışmak isteyeceği ortam haline getirmeye çalışıyoruz. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençleri iş dünyasında aramızda görmekten, onların dünyayı yakından takip eden, yenilikçi ve vizyoner bakış açılarından beslenmekten büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz.” Dedi.

“Hep birlikte yeni bir rekora imza attık”

Akçansa’nın genç yeteneklere büyük önem verdiğini belirten Akçansa Genel Müdürü Şahap Sarıer ise “Betonik Fikirler Proje Yarışması’na yapılan başvurular her geçen yıl çığ gibi katlanarak büyüyor. Bu yıl ‘Ses Getiren Bir Fikir Ver’ temasını işlediğimiz yarışmamıza tam 679 grup başvurusu yapıldı. Bu, tüm zamanların en yüksek grup başvuru sayısı oldu. 2010 yılında 16 üniversite ve 64 öğrenci başvurusu ile başladığımız süreçte bugün 1500’e yakın başvuru aldık. Bu ilgi bize gösteriyor ki, fikrine önem verilmesini isteyen, çevresindeki sorunları fark eden, geleceği için endişelenen ve bunu düzeltmek için istek duyan gençlerimiz var.” diye konuştu.

Akçansa, Betonik Fikirler Proje Yarışması jüri üyeleri adına TOÇEV’e destekte bulundu.

1 sürdürülebilir
Türkiye’de sürdürülebilir moda yükselişte
2 ​PERYÖN İnsana Değer Ödülleri 2022 başvuruları devam ediyor!
​PERYÖN İnsana Değer Ödülleri 2022 başvuruları devam ediyor!
3 İş dünyasında haftanın atamaları
İş dünyasında haftanın atamaları
4 Gençler hangi markayla “flört etmek” istiyor?
Gençler hangi markayla “flört etmek” istiyor?
5 çikolata
Türkiye hangi çikolatanın bağımlısı?
Güncel Haberler
anahtar kelime
Anahtar kelimelerin trendi değişiyor
HBO Max gelmeden gidiyor mu?
HBO Max gelmeden gidiyor mu?
apple
Apple’dan beklenmeyen geri adım: Komisyon dengeleri değişiyor
Brandverse Awards
Brandverse Awards’ta yılın en iyileri ödüllerine kavuştu
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Türkiye’nin en çok tavsiye edilen e-ticaret markası belli oldu
Haberler
Türkiye’nin en çok tavsiye edilen e-ticaret markası belli oldu
Berçem Sultan Kaya
12 Mayıs 2022
İş dünyasında haftanın atamaları
Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları
Nafizcan Önder
27 Mayıs 2022
Anneler Günü'nün dijital şampiyonları belli oldu!
Haberler
Anneler Günü’nün dijital şampiyonları belli oldu!
Nafizcan Önder
10 Mayıs 2022
Cem Boyner: "Boyner Now devrim niteliğinde bir yenilik"
Haberler
Cem Boyner: “Boyner Now devrim niteliğinde bir yenilik”
Marketing Türkiye
3 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar

Ortaklar Caddesi Murat Apartmanı No: 29/A
Mecidiyeköy, Şişli/İSTANBUL

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar
    • Konkur
    • Araştırma
    • Atamalar
    • Dijital
    • Kreatif
    • KSS
    • Medya
    • Pazarlama
    • Sosyal Medya
    • Trend
    • Haberler
    • New Step
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.