23 Mayıs Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar
    • Konkur
    • Araştırma
    • Atamalar
    • Dijital
    • Kreatif
    • KSS
    • Medya
    • Pazarlama
    • Sosyal Medya
    • Trend
    • Haberler
    • New Step
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Kapanan IMAGE PR çalışanlarından tepki: 2,5 aydır maaş alamıyoruz
Haberler

Kapanan IMAGE PR çalışanlarından tepki: 2,5 aydır maaş alamıyoruz

Marketing Türkiye
29 Mart 2018
2 dk okuma

Köklü iletişim ajansı IMAGE PR kapandı. Dün akşam saatlerinde ekonomik koşullar nedeniyle kapandığını Marketing Türkiye aracılığıyla duyuran Canan Noyan’a IMAGE PR çalışanlarından tepki geldi. Ajans çalışanları aylardır maaş alamadıklarını belirterek gerekirse yasal yollara başvuracaklarını açıkladılar.

Betül Mardin ve Canan Noyan’ın kurucu ortağı olduğu ve 1987 yılından bu yana faaliyet gösteren Image Halkla İlişkiler dün akşam saatlerinde kapandıklarını açıklamıştı. Kapanma kararıyla ilgili Marketing Türkiye’ye “Maalesef olumsuz ekonomik koşullar nedeniyle dar boğaza girmiş bulunan IMAGE Halkla İlişkiler mecburi olarak kapanma kararı almıştır. Sektöre birçok yeni insan kazandıran, ekol olarak kabul edilen ve birçok ilki de gerçekleştirmiş bulunan 31 yıllık şirketimizin böyle bir noktaya gelmiş olması talihsiz gelişme olarak bizleri çok üzmüştür.” açıklamasında bulunmuştu. Noyan’a IMAGE PR emekçilerinden tepki geldi. 2 ayı aşkın zamandır ücretlerinin ödenmediğini belirten IMAGE PR çalışanları sosyal medya hesaplarından yazılı bir açıklama yaptı. Ücretlerinin ödenmemesi durumunda yasal yollara başvuracaklarını belirtti.

IMAGE PR çalışanlarının açıklaması:

“IMAGE Halkla İlişkiler ve Strateji Tanıtım çalışanları olarak, uzun yıllar sevgimizi ve emeğimizi verdiğimiz şirketimizin kapatılması kararını öncelikle derin üzüntü ile karşıladığımızı ve son 2,5 aydır ücretlerimizi dahi almadan son ana kadar fedakarlıkla çalıştığımızı belirtmek istiyoruz.

28.03.2018 tarihinde saat 17:30 sıralarında Image Halkla İlişkiler ve Strateji Tanıtım Yönetim Kurulu Başkanı Canan Noyan ve avukatı tarafından tüm çalışanlarla toplantı yapılmış ve şirketin an itibariyle kapatıldığı şifahi olarak tebliğ edilmiştir. Yine tüm iş arkadaşlarımızın İş Hukukundan doğan haklarının ödenmeyeceği, şahsi eşyaların toplanmasının ve şirketin envanterinde bulunan eşyaların bırakılmasının gerektiği belirtilmiştir. Tüm çalışma arkadaşlarımıza yapılan bu haksız tutum üzerine tarafımızca; kişisel eşyalar toplanmış ve şirkete ait olan mallar iş yerinde bırakılmış ve akşam 18:30 itibariyle iş yerinden çıkılmıştır. Hiç hak etmediğimiz bu davranışın bizleri derinden üzdüğünü yinelemek isteriz.

Yıllardır emek verdiğimiz Image Halkla İlişkiler ve Strateji Tanıtım’ın kapatılması tamamen Yönetim Kurulu Başkanı’nın kasıtlı ve kötü niyetli hata ve yanlışlarından kaynaklanmaktadır. Şirket sözleşmeleri 2018 yılı içerisinde YK Başkanı Canan Noyan tarafından revize edilmek istenmiş, lakin her bir müşteriden sözleşme bedelinin 2-4 kat artırılması talep edilmiştir. Bir çok müşteri bu oranda olmasa dahi belli miktarda arttırımı kabul etmesine rağmen şirket yönetimi tarafından bu durum kabul edilmemiştir. Ülkemizin koşulları düşünüldüğünde sözleşme bedelinde 2-4 kat revizelerin talep ve ısrar edilmesi, müşterileri, sözleşmelerin feshine yönlendireceği açıktır. Müşterileri maksatlı olarak zorlayan bu yönetim anlayışı, kasıtlı olarak yürütülmüş ve bu anlayış neticesinde müşteriler tarafından sözleşmelerin feshine gidilmiştir.

Image Halkla İlişkiler ve Strateji Tanıtım’ın tek imza yetkisine sahip olan her iki şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Canan Noyan kasıtlı ve kötü niyetli olarak müşterileri feshe yönlendirmiş, bilerek ve isteyerek şirketin kapısına kilit vurulmasını sağlamıştır.
Biz çalışanlar olarak her iki şirketten de alacağımız olan 2, 5 aylık maaşlarımız, kıdem ve ihbar tazminatlarımız ile kullanılmayan izin bedellerimizin tahsili hususunda; gerekli tüm hukuki ve cezai yasal yollara müracaat edeceğimizi kamu oyuna bildiririz.
Dünden beri bu süreçte bize desteğini esirgemeyen sektörümüzün derneklerinin yöneticilerine , tüm meslektaşlarımıza, basın mensubu dostlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.

Image Halkla İlişkiler ve Strateji Tanıtım Eski Çalışanları”

1 Getir deposu Rotterdam'da sanat galerisine dönüştü!
Getir deposu Rotterdam’da sanat galerisine dönüştü!
2 Influencerlar mı daha etkili celebrityler mi?
Influencerlar mı daha etkili celebrityler mi?
3 Üniversitelere NFT ve blockchain bölümü geliyor
Üniversitelere NFT ve blockchain bölümü geliyor
4 Netflix yeni güncellemesiyle yepyeni bir deneyim sunmaya hazırlanıyor | Son 24 saatin gündemi
Netflix yeni güncellemesiyle yepyeni bir deneyim sunmaya hazırlanıyor | Son 24 saatin gündemi
5 Yapay Zekayla Yazının Yeniden İcadı
Yapay Zekayla Yazının Yeniden İcadı
Güncel Haberler
Yeni nesil CMO’lar – 4: Teknoloji Aşıkları
Aşk mı nefret mi? Teknolojiyle ilişkiniz nasıl?
Aşk mı nefret mi? Teknolojiyle ilişkiniz nasıl?
Tozla mücadelenin kahramanı: Elektrikli süpürge
Tozla mücadelenin kahramanı: Elektrikli süpürge
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Otokoç Otomotiv Pazarlama Müdürü Esra Arslanbaş Kaynak
Haberler
Esra Arslanbaş Kaynak: “Stratejilerimiz çoklanabilir ve ölçeklenebilir”
Gizem Yıldız
5 Nisan 2022
Streaming devlerinin Türkiye'deki rekabeti kızışıyor
Haberler
Streaming devlerinin Türkiye’deki rekabeti kızışıyor
Gizem Yıldız
4 Nisan 2022
Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri açıklandı! Peki, en uykucu ülke hangisi? 
Haberler
Dünyanın en uzun uyuyan ülkeleri açıklandı! Peki, en uykucu ülke hangisi? 
Marketing Türkiye
30 Mart 2022
Haftanın marka-ajans iş birlikleri
Haberler
Haftanın marka-ajans iş birlikleri
Gizem Yıldız
21 Nisan 2022
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar

Ortaklar Caddesi Murat Apartmanı No: 29/A
Mecidiyeköy, Şişli/İSTANBUL

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar
    • Konkur
    • Araştırma
    • Atamalar
    • Dijital
    • Kreatif
    • KSS
    • Medya
    • Pazarlama
    • Sosyal Medya
    • Trend
    • Haberler
    • New Step
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.