3 Temmuz Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar
    • Konkur
    • Araştırma
    • Atamalar
    • Dijital
    • Kreatif
    • KSS
    • Medya
    • Pazarlama
    • Sosyal Medya
    • Trend
    • Haberler
    • New Step
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Kadınlar neden evi ofise tercih ediyor?
Haberler

Kadınlar neden evi ofise tercih ediyor?

Gizem Yıldız
31 Ocak 2022
3 dk okuma

Uzaktan çalışma kimi için açık pozisyonlardaki tercih sebebiyken kiminin iş yaşam dengesini olumsuz etkiliyor. Kaspersky’nin Teknolojide Kadın (Women in Tech) raporuysa bu konuya farklı bir pencere açıyor. Araştırma sonuçlarına göre teknoloji alanında çalışan kadınların yarısı COVID-19’un etkilerinin kariyerlerindeki ilerlemeyi geciktirdiğini düşünüyor, bir o kadarı ihtiyaç duyulan cinsiyet eşitliğinin uzaktan çalışma yoluyla elde edilebileceğine inanıyor. Karantina koşulları BT pozisyonlarında cinsiyet eşitliği fırsatını hızlandırsa da devam eden sosyal önyargılar bu potansiyel atılımı engelliyor. Gelin raporun diğer çarpıcı sonuçlarına birlikte bakalım…

Sokağa çıkma yasağının genel olarak toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesinde olumlu bir değişikliğe yol açacağı tahmin ediliyordu. Çalışma koşullarının sosyal ve aile ortamı perspektifinde dengelenmesiyle, kadınlara dair kariyer konusunda uzun süredir devam eden önyargı ve klişelerin ortadan kalkacağı düşünülüyordu. COVID etkisi şirketleri bir gecede hızlandırarak bu yeni norma uymaya zorlarken, bu durumun genel endüstri zihniyeti açısından ileriye yönelik olumlu yansımaları da oldu.

Kaspersky’nin “Kadınların teknolojideki dönüşümünü anlamak” başlıklı yeni Teknolojide Kadın (Women in Tech) raporu, teknoloji endüstrisinde çalışan kadınların neredeyse üçte birinin evde çalışmayı ofiste çalışmaya tercih ettiğini gösterdi. Benzer bir oranda katılımcı evden çalışırken daha verimli çalıştıklarını bildiriyor. Yüzde 33’e varan oranda kadın, ofiste çalışmadıklarında daha fazla özerkliğe sahip olduklarını ifade ediyor.

Bununla birlikte rapordaki diğer istatistikler, “evden çalışma” dinamiğinde teknoloji alanında çalışan kadınlar için uzaktan çalışma potansiyelinin diğer alanlardaki sosyal ilerlemeyle tam olarak eşleşmediğini vurguluyor. Teknoloji alanında çalışan kadınların neredeyse yarısı, Mart 2020’den bu yana iş ve aile hayatını dengelemek için mücadele ediyor. Bu en çok Latin Amerika’da belirgin olsa da dünya çapında tutarlı bir trend.

Daha derine indikçe bu dengesizliğin nedenleri daha net hale geliyor. Kadın katılımcılara üretkenliği veya işte ilerlemeyi engelleyen günlük işlevler sorulduğunda, erkeklerin yüzde 47’sine kıyasla kadınların yüzde 60’ı evde temizliğin çoğunu yaptıklarını, yüzde 63’ünün evin sorumluluğunu üstlendiğini söylüyor. Ayrıca erkeklerin yüzde 52’si, kadınların yüzde 54’ü aileye bakmak için çalışma saatlerini erkek partnerlerinden daha fazla uyarlamak zorunda kalmışlar. Sonuç olarak kadınların yüzde 50’si COVID-19’un etkilerinin genel kariyer ilerlemelerini geliştirmek yerine geciktirdiğine inanıyor.

Ada’s List Profesyonel Kadın Ağının Önde Gelen Üyesi ve BIOVIA Bilimsel Müşteri Desteği Başkanı Dr. Patricia Gestoso şunları söylüyor: “Salgının etkisi kadınlar için büyük ölçüde farklıydı. Bazıları evden çalışmanın getirdiği esnekliği ve işe gidip gelme zorunluluğu olmamasını takdir ederken, diğerleri tükenmişliğin eşiğine geldiğini söyledi. Şirketlerin, bakım sorumlulukları olan çalışanları desteklemek için yöneticilerinin stratejileriyle uyumlu olmasını sağlamaları çok önemli. Pandeminin hızlandırdığı diğer önemli trend, aynı organizasyon içinde uzak ve hibrit çalışanların bir arada bulunması oldu. Ofislerde çalışan üst yönetime daha az erişim yaşayabilecekleri için bu, uzaktan çalışan kadınlar için bir zorluk olabilir. Terfilere yol açan türden esnek görevler için değerlendirilme şanslarını azaltabilir. İşverenlerin bu dezavantajların bilincinde olması ve bunları en aza indirecek şekilde plan yapması gerekiyor.” 

Bu sosyal eşitsizlik örnekleri teknolojiye özgü olmasa da kadınların geçen yılki uzaktan çalışmaya geçişten yararlanmasını engelleyen önemli bir engele işaret ediyor. Teknoloji sektöründeki kadınların yüzde 41’i, erkeklerin yüzde 34’üne kıyasla eşit bir çalışma ortamının kariyer gelişimi için en iyisi olacağına inanıyor. Yüzde 46’sı uzaktan çalışmanın bu eşitliği sağlamanın en uygun yolu olduğunu düşünüyor. Teknoloji sektörü, sosyal klişelerin önümüzdeki aylarda ve yıllarda bu olaylar zincirini mümkün kılacağı umuduyla bu cesaret verici ivmeden yararlanmalı.

Ada’s List’in Kurucu Ortağı ve CEO’su Merici Vinton şunları ekliyor: “Şirketlerin hem kültür hem de politika yoluyla, her iki cinsiyetten çalışan ebeveynlere COVID sırasında ve sonrasında ihtiyaç duydukları esnekliği sağlayacaklarının işaretini vermesi gerekiyor. Temsil önemlidir. Kadınların liderlik ekiplerinde yer alması, çoğunluğun kadın olduğu ekipler ve görüşmelerde kadınların olması, şirketlerinde kadınlara yer olduğunu gösterir. Birçok başarılı şirketin size meydan okuyabilecek, sizi ileriye taşıyabilecek kadın örgütleriyle ortak olduğunu görüyoruz. Bu ayrıca çalışanlarınız için dışarıdan ilham da sağlıyor.”

Kaspersky Global Satış Ağı Başkan Yardımcısı Evgeniya Naumova, şu yorumlarda bulunuyor: “Teknoloji alanı liderliği ele alarak kadınlar için daha esnek ve dengeli bir ortam sağlarsa, bu durum daha hızlı bir norm haline gelecek. Bunun sosyal dinamiklerde bir değişikliği tetikleme olasılığı daha yüksek. Her zaman olduğu gibi durum bir gecede değişmeyecek, ancak kadınların bu çalışma şeklini haklı olarak talep etme konusunda kendilerini daha güçlü hissettiklerine dair işaretler var. İleriye dönük olarak endüstri el birliğiyle bu ivmeyi geliştirmeli, geçen yılki esnek çalışmaya geçişin olumlu yanlarını almalı ve bunun sonucunda daha geniş bir sosyal değişim için katalizör rolünü üstlenmeliyiz.”

Araştırmanın Metodolojisi:

Kaspersky, Kasım-Aralık 2020 arasında 19 küresel pazarda teknoloji veya BT rollerinde çalışan kadın ve erkekler arasında araştırma yapması için Arlington Research’ü görevlendirdi. Anket insanların sektördeki cinsiyet farklılıklarına ilişkin algılarını, teknoloji ve bilişim sektörlerinde her iki cinsiyet arasında kariyer yapmanın önündeki engelleri, kadın ve erkekleri bu sektörlerde kariyer geliştirmeye neyin motive ettiğini ve COVID-19 pandemisinin etkilerini araştırdı. 

Ofise dönüş endişesi bitmiyor

featured Kaspersky
1 İnsanlar tüketici olarak görülmekten bıktı: Markalarla gerçek bir ilişki kurmak istiyorlar
İnsanlar “tüketici” olarak görülmekten bıktı: Markalarla gerçek bir ilişki kurmak istiyorlar
2 ​PERYÖN İnsana Değer Ödülleri 2022 başvuruları devam ediyor!
​PERYÖN İnsana Değer Ödülleri 2022 başvuruları devam ediyor!
3 mısır
Mısır’ın modada favorisi LC Waikiki oldu
4 Türkiye’nin ilk metaverse ajansı “ME”den bir ilk daha: TRT METAVERSE
Türkiye’nin ilk metaverse ajansı “ME”den bir ilk daha: TRT METAVERSE
5 Lüks giyim pazarı Meta Avatars Store'da büyüyor!
Lüks giyim pazarı Meta Avatars Store’da büyüyor!
Güncel Haberler
anahtar kelime
Anahtar kelimelerin trendi değişiyor
tiktok
TikTok’tan yeni rapor: ABD’de kural ihlal eden video sayısı 2 milyon arttı
Türkiye'nin tasarruf markaları
Türkiye’nin tasarruf markaları
evlilik
Gençlerinki “evlilik” değil “masraf” korkusu!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

KFC Uçarak Kapında
Haberler
KFC Türkiye, pilot Uygulaması “Uçarak Parkında” ile parklarda da lezzetseverlerin yanında!
Gizem Yıldız
3 gün önce
Türkiye’nin en çok tavsiye edilen e-ticaret markası belli oldu
Haberler
Türkiye’nin en çok tavsiye edilen e-ticaret markası belli oldu
Berçem Sultan Kaya
12 Mayıs 2022
Coka Studio
Haberler
Coca Cola global müzik platformu “Coke Studio”nun lansmanını gerçekleştirdi
Gizem Yıldız
20 Mayıs 2022
2. el araç piyasasının yeni gözdeleri "yorgun"lar!
Haberler
2. el araç piyasasının yeni gözdeleri “yorgun”lar!
Nafizcan Önder
4 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar

Ortaklar Caddesi Murat Apartmanı No: 29/A
Mecidiyeköy, Şişli/İSTANBUL

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar
    • Konkur
    • Araştırma
    • Atamalar
    • Dijital
    • Kreatif
    • KSS
    • Medya
    • Pazarlama
    • Sosyal Medya
    • Trend
    • Haberler
    • New Step
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.