Elon Musk’ın beyne çip yerleştirme talebine yanıt geldi | Son 24 saatin gündemi
ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), Elon Musk’ın beyne yerleştirilecek bir çip aracılığıyla insan ve makineler arasında iletişim kurmayı hedefleyen girişimi Neuralink’in insan testlerine başlama talebini reddetti.
FDA, Neuralink implantlarında çözülmesi gereken sorunlar olduğuna işaret ederek insan testi talebini kabul etmedi. Mevcut ve eski Neuralink çalışanları Reuters’e yaptıkları açıklamalarda çipin lityum pili ve implantın küçük tellerinin beynin diğer bölgelerine dağılma riski taşıdığını ve bunun beynin dokusuna zarar verebileceğini belirtti.
Musk, geçtiğimiz Kasım ayındaki tanıtım toplantısında FDA’nın onayını 6 ay içinde alacaklarını iddia etmişti.
Apple’dan Asya atağı
Apple, dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı Asya’da, bölgenin en popüler markalarından Xiaomi’yi geride bırakarak, pazar payı en yüksek ikinci telefon markası oldu.
GlobalStats tarafından paylaşılan Şubat 2023 verilerine göre Apple, Asya’daki en popüler 2. akıllı telefon markası olarak Xiaomi’yi geride bırakırken, Samsung ise liderliğini korumaya devam etti.
GlobalStats’ın Şubat 2023 verilerine göre; Samsung yüzde 22,25 pazar payıyla liderliği elinde tutarken, Apple onu yüzde 17,15 ile yakından takip ediyor. Xiaomi yüzde 16,19 ile üçüncü olurken, Oppo yüzde 10,82 ile dördüncü ve Vivo yüzde 9,76 ile beşinci sırada yer alıyor.
WhatsApp spam listesini genişletiyor
WhatsApp son güncellemesiyle bilinmeyen numaralardan gelen çağrıları otomatik olarak sessize alacak. Sessize alınan çağrılar “Aramalar” sekmesinde görüntülenebilecek.
WABetaInfo’da yer alan bilgilere göre mesajlaşma devi bu hamlesiyle spam saldırılarını önlemeyi hedefliyor. Özelliğin kısa bir süre içerisinde tüm dünyada kullanıma sunulması bekleniyor.
Felakette umut olanlar: “İyi ki varsınız…”
Tarifi mümkün olmayan bir acıyla uyandığımız 6 Şubat sabahında önce elimizde umutsuzluk ve kocaman bir yalnızlık hissi vardı… Ardından “örgütlü iyilik” birer birer kalabalıklaşmaya ve dayanışma zincirinin halkalarına eklenmeye başladı. Yüreğimizin bir kere daha yaşamayı kaldıramayacağı bu acıdan ve sınıfta kaldığımız dersten payımıza düşenleri alırken geride bir de omuz veren ve hatırımızda “İyi ki var” diyerek andığımız isimler kaldı… Haberin tamamını okumak için TIKLAYIN.
Prof. Dr. Üstün Dökmen: “Şanslı insanların utanması gerekiyor”
Büyük depremin acısıyla milli yasa girdik. Resmi yas süresi doldu ama ülkenin büyük bir kısmı hala yasta. Yediği yemekten, sıcak yatağından utandığını söylüyor insanlar… Peki, bu his ne kadar sürecek? İnsanlar ne zaman iyileşecek? Oluşan bu kontrolsüz öfkenin kaynağı ne? Tüm sorularımızı psikolog, TV programcısı, eğitimci ve yazar gibi pek çok şapkasıyla topluma dokunan Profesör Doktor Üstün Dökmen’e sorduk. Söyleşinin tamamını okumak için TIKLAYIN.