BigChefs’ten, Cumhuriyetin 100. yılına özel kutlama
BigChefs, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yaşını kutlamak için misafirlerini Ankara’da ağırladığı bir davet düzenledi. İki gün süren coşkulu kutlama, Cumhuriyet Balosu ile sona erdi.
BigChefs, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü kutlamak amacıyla başkent Ankara’da iki günlük özel bir etkinlik düzenledi. Cumhuriyetin 100. yılının tarihi önemine ithafen, BigChefs Ankara’da 100. şubesini açarak Cumhuriyete armağan etti. Etkinlik, yurt içi ve yurt dışından franchiselar, BigChefs yçneticileri, gastronomi sektörünün öne çıkan temsilcileri, iş ortakları ve basın dünyasından seçkin isimlerin katılımıyla gerçekleşti. Açılış öncesi, 28 Ekim’de başlayan etkinlikler kapsamında, BigChefs’in 100. şube açılışını gerçekleştirmek amacıyla Ankara’nın tarihi ve prestijli mekânlarından Trilye Restoran’da bir davet düzenlendi. “Lezzet, Birlik ve Cumhuriyet Buluşması” teması altında gerçekleştirilen bu özel etkinlikte, misafirler tarihi bir anı paylaşmanın mutluluğunu yaşadı.
29 Ekim sabahı, BigChefs çalışanları ve davetliler, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak üzere ebedi istirahatgahı Anıtkabir’e ziyaret gerçekleştirdi. Cumhuriyetin değeri ve Atatürk’ün bu topraklarda bıraktığı derin iz, Anıtkabir ziyaretiyle bir kez daha minnetle anıldı. Bu anlamlı ziyarette, BigChefs Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Cizreli, Ulu Önder Atatürk’ün mozolesine Cumhuriyetin 100 yılını simgeleyen 100 adet kırmızı gül bıraktı.
Anıtkabir ziyaretinin ardından, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne özel olarak armağan edilen BigChefs’in 100. şubesinin açılışı, Ankara Velux AVM’de coşkuyla kutlandı. Açılışa gelen misafirler, Velux BigChefs girişinde keman ezgileriyle karşılandı.
Etkinlikte bir konuşma yapan BigChefs CEO’su Altan Kosova şunları söyledi: “Hayallerimizi gerçekleştirmeye, yeni hayaller kurmaya, bir Türk markası olarak dünyaya açılmaya ve tariflerimizi yaşatmaya Ankara’da başladık. Şimdi, 16 yıl sonra, başlangıç noktamızda, 100. şubemizi açmak için buradayız. Cumhuriyetimizin 100. yılında bu tarihi anı, bu gururla kutlamaktan tarifsiz bir heyecan duyuyoruz. Markamız, Cumhuriyet değerlerine olan sadakatiyle, bu değerleri yaşatmaya devam edecek.” 100. şubenin açılışında BigChefs Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucusu Gamze Cizreli’nin yazdığı Ateşle Oynayanlar kitabının da lansmanı yapıldı.
Cumhuriyet Balosu’nda coşkulu kutlama
Atakule’deki BigChefs şubesindeki Cumhuriyet Balo, BigChefs’in “Cumhuriyetin 100. Yılı” temalı film gösterimiyle başladı.
Film gösteriminden sonra BigChefs Yönetim Kurulu Başkanı Gamze Cizreli, tarihsel bir değeri temsil eden Seferberlik Çöreği’ni misafirlere göstererek sözü aldı ve “Bu çörek, bizlere atalarımızın verdiği mücadeleyi ve bu topraklarda yaşanan zorlukları hatırlatıyor. Biz de BigChefs ailesi olarak, Cumhuriyetin ilkelerine bağlı kalarak, ikinci yüzyılda da aklın, bilimin, bilginin ve yaratıcılığın ışığında istihdam yaratmaya, üretmeye devam edeceğimize; toplumsal cinsiyet eşitliği ve atıksız mutfak başta olmak üzere toplumsal fayda projelerimizle ülkemize ve dünyaya değer katacağımıza söz veriyoruz” dedi.
Zeybek gösterisiyle renklenen baloya, sanatçı Selen Servi’nin canlı performansı da eşlik etti. Sanatçının repertuvarında yer alan İzmir Marşı ve 10. Yıl Marşına misafirler de eşlik ederek birlik duygusunu paylaştı. BigChefs mutfak ekibinin özenle hazırladığı menüsü, davetliler tarafından beğeni topladı. Gece, yüzlerce kişinin enerjik dansları ve coşkulu kutlamalarıyla taçlandı.