Alaçatı’nın yeni yaşam platformu: Tasting Alaçatı
Hayata ve keşfetmeye düşkün olanlar, gurme deneyimler yaşamayı önemseyenler için geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Tasting Alaçatı’nın ikincisi gelecek yıl 26-27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek.
44 farklı işletmenin ev sahipliğinde gerçekleşen ve bölgede sürdürülebilir turizmi amaçlayan organizasyon, gustosuna düşkün olanlar ve yaşam kültürüne önem verenler için Alaçatı’ya yeni bir soluk kazandırdı. Alaçatı’nın en iyi restoranları ve otelleri; özel mönüleri, etkinlikleri ve atölye çalışmaları ile üç gün boyunca bu organizasyonda yer aldı. Şeflerin özel tarifleri, tadım mönüleri, degüstasyon atölyeleri, kitap söyleşileri, bağ yolu rotası, doğada sabah meditasyonu ve müzik dinletilerinden oluşan zengin program ziyaretçilerin ilgi ve beğenisini kazandı.
Hip Atölye İletişim tarafından organize edilen Tasting Alaçatı, bölgenin doğal güzelliklerini ve lokal işletmeleri ön plana çıkararak, Ege’nin yerel ürünleri ve üreticileriyle yeme-içme kültüründeki öneminin altını çiziyor. Hip Atölye İletişim kurucusu Nalan Miri Sözer; bu yıl ilk kez gerçekleşen organizasyonun başarı ile gerçekleştiğini ve her yıl merakla beklenen bir etkinlik olarak gelecek yıllarda da devam edeceğini söylüyor. Tasting Alaçatı ile global bir değer yaratmaya çalıştıklarını ifade eden Nalan Miri Sözer, Alaçatı’nın global turizm ajandasına girebilecek düzeyde ve özellikte bir belde olduğuna dikkat çekiyor.
3 günde 86 etkinlik, 69 özel mönü
Gurme lezzetler, workshop’lar, doğa, macera, müzik ve sanat başlıkları altında 6 farklı kategoride etkinliklerin gerçekleştiği organizasyona ev sahipliği yapan belde 3 gün boyunca yaklaşık 25 bin kişiyi ağırladı. Çoğunlukla İstanbul ve İzmir’den katılım görülen organizasyonda 86 etkinlik ve 69 özel mönü ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Salim Kadıbeşegil ile “Özlediğimiz Alaçatı” söyleşisi, edebiyattan ilham alan Ege sofraları, Allen Hulsey gurme gitar konseri, yerel üretici pazarı, antika fincan sergisi, kokteyl atölyesi, kahve workshop’ı, Meriç Köyatası ile söyleşi ve tadım etkinliği, Nedim Atilla ile tükenen sebze ve otlarla “Yetişin Bitiyor” söyleşi ve tadım etkinliği, lavanta hasadı, endemik bitki atölyesi ve Ege türkülerine caz yorumu yoğun ilgi gösterilen etkinliklerden yalnızca bir kaçıydı.
Tasting Alaçatı gala yemeği de organizasyonun en dikkat çeken etkinlikleri arasındaydı. Köy meydanında kurulan Kristal Masa’da; dünyadan ve Türkiye’den önemli şefler ve isimler (Diego Prado, Giuseppe Iannotti, Luciana Bianchi, Pere Planaguma, Aylin Yazıcıoğlu, İnanç Çelengil, Maksut Aşkar, Mustafa Otar, Serkan Çakır, Yılmaz Öztürk, Cihan Anadologlu) bölgenin yetiştirdiği önemli şeflerden Kemal Demirasal önderliğinde mutfakta harikalar yarattı. Farklı kültür ve memleketlerden gelen şefler Ege malzemeleriyle müthiş bir mönüye imza attılar.
Tasting Alaçatı’yı ilk yılında ana sponsor Fairy Professional, Co sponsor olarak Arkas Turizm, BiletPro, Kristal Yağları, Lucien Arkas Bağları ve Arkas Trio destekledi. Ödeme yöntemi sponsoru Türkiye’nin Ödeme Yöntemi Troy, medya sponsoru Ege Medya ve Çeşme Belediyesi de değerli katkılarda bulundular.