14 Şubat Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Ahmet Akın yazdı: "Covid-19 sonrasında gerçekten her şey değişecek mi?"
Haberler

Ahmet Akın yazdı: “Covid-19 sonrasında gerçekten her şey değişecek mi?”

Ahmet Akın
22 Nisan 2020
2 dk okuma
Ahmet Akın yazdı: "Covid-19 sonrasında gerçekten her şey değişecek mi?"
Ahmet Akın

Her an her yerde salgın sonrasında her şeyin değişeceğini okuyoruz ve konuşuyoruz. Çok hızlı yerleşmiş olan bu inancı 19 soruyla sorgulamaya var mıyız?

  1. Mesela, Çin’de Guangzhou’daki Hermès mağazası karantina sonrasında tekrar açıldığı gün 2.7 milyon dolarlık ciro yapmış.  Bütün dünyada ve tabii ki Türkiye’de bu krizler bittikten sonra lüks markalara olan arzumuz azalacak mı?
  2. Bu virüs tüm dünyayı bir ve bütün olmaya davet ediyor derken, Avrupa Birliği’nin bile İtalya’yı yalnız bıraktığını görüyoruz. Ülkelerin önce ve sadece kendi çıkarını düşünme politikası değişecek mi?
  3. Karantina döneminde dünyanın her yerinde aile içi şiddetin daha da artmasından korkulurken, karantina sonrasında kadınlara ve çocuklara şiddet eskisine göre azalacak mı?
  4. Ev işlerini, evdeki kadınlar ve eğer varsa sadece evdeki kadın yardımcılar yapmalı algısı değişecek mi? Erkekler içindeki bulaşıkçıyı sonunda keşfedebilecek mi?
  5. Haftada 7 gün ve günde 12 saat hizmet almak üzere kendimizi evden atarak koştura koştura AVM’lere gitme alışkanlığımız değişecek mi?
  6. Alışveriş yapmayı ihtiyaç giderme değil, arzuları tatmin etme davranışı olarak görme isteğimiz aynen devam edecek mi?
  7. Hizmet almayı seven bir toplum olarak, market, kurye ve sevkiyat görevlilerini takdir etmeyi önemsememe halimiz değişecek mi?
  8. Otellerdeki açık büfelerde tabakları tepeleme doldurma açlığımız geçecek mi?
  9. Daha da önemlisi açık büfelerden kalan yemeklerin çöpe atılmasına olan umursamazlığımızda ufacık da olsa bir değişiklik olmayacak mı?
  10. Yemek için topraktan ıspanak koparmakla, kuzuları kurban etmeyi eşdeğer görme aymazlığımız hep böyle sürecek mi?
  11. Doğada yok olması yüzlerce yıl süren pipetleri keyfi bir şekilde kullanırken gösterdiğimiz vurdumduymazlığımız yine devam edecek mi?
  12. Hiçbir zaman araziye çıkmadığımız halde, en büyük arazi aracını alma arzumuz devam etmeyecek mi?
  13. Sosyal medya bağımlılığımızda azalma olabilecek mi? Instagram’daki mutluluk tiyatromuz hep böyle sürecek mi?
  14. Sadece kendi finansal durumunu düşünmeden, kendisine hizmet eden ekosistemini de koruyan ve kollayan reklamverenler görmeye başlayacak mıyız?
  15. Reklamcılar (tüm dünyada) gelinen noktada reklamcılığın yeni konumunu ve itibarını inkar etmeye devam edecek mi?
  16. Gazetelerin hızla okur ve itibar kaybetme eğiliminde değişiklik olacak mı?
  17. Sosyal sorumluluğu toplumsal fayda amaçlı değil itibar yükseltme amaçlı kullanma stratejisi değişecek mi?
  18. Markaların birçoğunun kadınlar için sürdürülebilir proje üretmek yerine Kadınlar Günü reklam fikri çekme yarışı ve çılgınlığı değişecek mi?
  19. Markaların ülkemizi ve milletimizi ne kadar çok sevdiklerini anlattıkları birbirine benzeyen “Bu topraklar” filmleri sona erecek mi?

Tabii ki çok şey değişecek, ama aynı zamanda birçok şey de değişmeyecek. Biz neye cesaret edersek, hangi taşın altına elimizi koyarsak, o değişecek, çünkü hiçbir şey kendiliğinden değişmeyecek.

Sadece 19 tanesine yer verdiğim çok sayıda değişim alanını içselleştirmiş olan ve toplumda öncülüğünü yapan kişiler, liderler, kurumlar, markalar ve her türlü oluşumlar için sözümüz meclisten dışarı. Onlar lütfen hiç değişmesin.

covid Covid-19 Koronavirüs Sürdürülebilirlik
1 Ocak ayında en çok konuşulan oyuncular...
Ocak ayında en çok konuşulan oyuncular…
2 Dijital platformlar ile bağımsız medya arasındaki ilişkiye rekabet otoriteleri müdahil olabilir mi?
Dijital platformlar ile bağımsız medya arasındaki ilişkiye rekabet otoriteleri müdahil olabilir mi?
3 "Ben hep 200 liralık reklam alıyorum"
“Ben hep 200 liralık reklam alıyorum”
4 YouTube Rating Report müziğin ritmini tutuyor: En çok izlenen müzik kanalları
YouTube Rating Report müziğin ritmini tutuyor: En çok izlenen müzik kanalları
5 Düşünmeyi yapay zekaya devredip “sahte uzmanlık” çağına giriyoruz!
Düşünmeyi yapay zekaya devredip “sahte uzmanlık” çağına giriyoruz!
Güncel Haberler
Yeni dönemde reklam sektörünün odaklanacağı 5 başlık...
Yeni dönemde reklam sektörünün odaklanacağı 5 başlık…
Sevgililer Günü'nde hediye seçerken, maddi değer değil "beni tanıyor hissi" öne çıkıyor
Sevgililer Günü’nde hediye seçerken, maddi değer değil “beni tanıyor hissi” öne çıkıyor
Toplumun yüzde 63'ü Sevgililer Günü’nü "ticari bir gün" olarak görüyor!
Toplumun yüzde 63’ü Sevgililer Günü’nü “ticari bir gün” olarak görüyor!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

İTÜ ARI Teknokent ve Marketing Türkiye’den Güç Birliği: İTÜ Çekirdek “Growth Programı'nda yeni dönem başladı
Haberler
İTÜ ARI Teknokent ve Marketing Türkiye’den Güç Birliği: İTÜ Çekirdek “Growth Programı’nda yeni dönem başladı
Sena Tufan
3 hafta önce
Rekabet Kurumu’ndan TEMU açıklaması: “Bu aşamada soruşturma söz konusu değil”
Haberler
Rekabet Kurumu’ndan TEMU açıklaması: “Bu aşamada soruşturma söz konusu değil”
Nafizcan Önder
3 hafta önce
Tüketici frene basmıyor ama alışverişte vites düşürüyor
Haberler
Tüketici frene basmıyor ama alışverişte vites düşürüyor
İrem Alimoğlu
4 Ocak 2026
Yapay zekanın yeni çağı: 2026 ile birlikte yazılım, iş dünyası ve insan rolü yeniden tanımlanıyor
Haberler
Yapay zekanın yeni çağı: 2026 ile birlikte yazılım, iş dünyası ve insan rolü yeniden tanımlanıyor
Advertorial
14 Ocak 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.