29 Aralık Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Ahmet Akın yazdı: "Covid-19 sonrasında gerçekten her şey değişecek mi?"
Haberler

Ahmet Akın yazdı: “Covid-19 sonrasında gerçekten her şey değişecek mi?”

Ahmet Akın
22 Nisan 2020
2 dk okuma
Ahmet Akın yazdı: "Covid-19 sonrasında gerçekten her şey değişecek mi?"
Ahmet Akın

Her an her yerde salgın sonrasında her şeyin değişeceğini okuyoruz ve konuşuyoruz. Çok hızlı yerleşmiş olan bu inancı 19 soruyla sorgulamaya var mıyız?

  1. Mesela, Çin’de Guangzhou’daki Hermès mağazası karantina sonrasında tekrar açıldığı gün 2.7 milyon dolarlık ciro yapmış.  Bütün dünyada ve tabii ki Türkiye’de bu krizler bittikten sonra lüks markalara olan arzumuz azalacak mı?
  2. Bu virüs tüm dünyayı bir ve bütün olmaya davet ediyor derken, Avrupa Birliği’nin bile İtalya’yı yalnız bıraktığını görüyoruz. Ülkelerin önce ve sadece kendi çıkarını düşünme politikası değişecek mi?
  3. Karantina döneminde dünyanın her yerinde aile içi şiddetin daha da artmasından korkulurken, karantina sonrasında kadınlara ve çocuklara şiddet eskisine göre azalacak mı?
  4. Ev işlerini, evdeki kadınlar ve eğer varsa sadece evdeki kadın yardımcılar yapmalı algısı değişecek mi? Erkekler içindeki bulaşıkçıyı sonunda keşfedebilecek mi?
  5. Haftada 7 gün ve günde 12 saat hizmet almak üzere kendimizi evden atarak koştura koştura AVM’lere gitme alışkanlığımız değişecek mi?
  6. Alışveriş yapmayı ihtiyaç giderme değil, arzuları tatmin etme davranışı olarak görme isteğimiz aynen devam edecek mi?
  7. Hizmet almayı seven bir toplum olarak, market, kurye ve sevkiyat görevlilerini takdir etmeyi önemsememe halimiz değişecek mi?
  8. Otellerdeki açık büfelerde tabakları tepeleme doldurma açlığımız geçecek mi?
  9. Daha da önemlisi açık büfelerden kalan yemeklerin çöpe atılmasına olan umursamazlığımızda ufacık da olsa bir değişiklik olmayacak mı?
  10. Yemek için topraktan ıspanak koparmakla, kuzuları kurban etmeyi eşdeğer görme aymazlığımız hep böyle sürecek mi?
  11. Doğada yok olması yüzlerce yıl süren pipetleri keyfi bir şekilde kullanırken gösterdiğimiz vurdumduymazlığımız yine devam edecek mi?
  12. Hiçbir zaman araziye çıkmadığımız halde, en büyük arazi aracını alma arzumuz devam etmeyecek mi?
  13. Sosyal medya bağımlılığımızda azalma olabilecek mi? Instagram’daki mutluluk tiyatromuz hep böyle sürecek mi?
  14. Sadece kendi finansal durumunu düşünmeden, kendisine hizmet eden ekosistemini de koruyan ve kollayan reklamverenler görmeye başlayacak mıyız?
  15. Reklamcılar (tüm dünyada) gelinen noktada reklamcılığın yeni konumunu ve itibarını inkar etmeye devam edecek mi?
  16. Gazetelerin hızla okur ve itibar kaybetme eğiliminde değişiklik olacak mı?
  17. Sosyal sorumluluğu toplumsal fayda amaçlı değil itibar yükseltme amaçlı kullanma stratejisi değişecek mi?
  18. Markaların birçoğunun kadınlar için sürdürülebilir proje üretmek yerine Kadınlar Günü reklam fikri çekme yarışı ve çılgınlığı değişecek mi?
  19. Markaların ülkemizi ve milletimizi ne kadar çok sevdiklerini anlattıkları birbirine benzeyen “Bu topraklar” filmleri sona erecek mi?

Tabii ki çok şey değişecek, ama aynı zamanda birçok şey de değişmeyecek. Biz neye cesaret edersek, hangi taşın altına elimizi koyarsak, o değişecek, çünkü hiçbir şey kendiliğinden değişmeyecek.

Sadece 19 tanesine yer verdiğim çok sayıda değişim alanını içselleştirmiş olan ve toplumda öncülüğünü yapan kişiler, liderler, kurumlar, markalar ve her türlü oluşumlar için sözümüz meclisten dışarı. Onlar lütfen hiç değişmesin.

covid Covid-19 Koronavirüs Sürdürülebilirlik
1 The One Awards'da ilk 3'e kalan markalar belli oldu!
The One Awards’da ilk 3’e kalan markalar belli oldu!
2 ŞOK Market, Dünya Trip Atma Günü'nü "Peki" ile kutladı
ŞOK Market, Dünya Trip Atma Günü’nü “Peki” ile kutladı
3 Bvlgari Türkiye’nin yeni marka elçisi Afra Saraçoğlu oldu...
Bvlgari Türkiye’nin yeni marka elçisi Afra Saraçoğlu oldu…
4 TDK, 2025’in kelimesini halk oylamasına açtı
TDK, 2025’in kelimesini halk oylamasına açtı
5 adidas, Minecraft evrenini yılbaşı koleksiyonuna taşıdı
adidas, Minecraft evrenini yılbaşı koleksiyonuna taşıdı
Güncel Haberler
SMARTIES™ X Global’den Türkiye’ye 7 ödül…
SMARTIES™ X Global’den Türkiye’ye 7 ödül…
Plastik poşette yeni dönem: 2026’dan itibaren 1 lira olacak
Plastik poşette yeni dönem: 2026’dan itibaren 1 lira olacak
YouTube’un yeni kullanıcılara gösterdiği her 5 videodan 1'i düşük kaliteli yapay zeka ürünü!
YouTube’un yeni kullanıcılara gösterdiği her 5 videodan 1’i düşük kaliteli yapay zeka ürünü!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Hepsiburada, 2030’a kadar 120 bin girişimci kadını e-ticarete kazandıracak
Haberler
Hepsiburada, 2030’a kadar 120 bin girişimci kadını e-ticarete kazandıracak
Marketing Türkiye
2 hafta önce
Cadılar Bayramı’nda MINI, rakibinin kostümünü giydi!
Haberler
Cadılar Bayramı’nda MINI, rakibinin kostümünü giydi!
Nafizcan Önder
30 Ekim 2025
Marketing Türkiye C Level Club üyeleri, The TECH Summit öncesinde bir araya geldi
Haberler
Marketing Türkiye C Level Club üyeleri, The TECH Summit öncesinde bir araya geldi
Sena Tufan
21 Kasım 2025
LinkedIn CEO’su Roslansky’den kariyer uyarısı: Beş yıllık plan dönemi kapandı!
Haberler
LinkedIn CEO’su Roslansky’den kariyer uyarısı: Beş yıllık plan dönemi kapandı!
Sena Tufan
2 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.