25 Mayıs Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
AÇEV’den her çocuğa kitapla büyüme fırsatı: "İlk Kütüphanem"
Haberler

AÇEV’den her çocuğa kitapla büyüme fırsatı: “İlk Kütüphanem”

Nafizcan Önder
10 Nisan 2026
2 dk okuma

Çocukların kitaplarla kurduğu ilk bağ, yalnızca okuma alışkanlığını değil; hayal gücünü, dil gelişimini ve dünyayı algılama biçimini de şekillendiriyor. Ancak Türkiye’de beş yaş altı çocukların yüzde 71’inin evinde üçten az çocuk kitabı bulunuyor ya da hiç kitap yer almıyor. Bu tablo, erken yaşta kitapla tanışmanın hala önemli bir fırsat eşitsizliği alanı olduğunu ortaya koyuyor. Bu gerçekten hareket eden Anne Çocuk Eğitim Vakfı, 23 Nisan yaklaşırken çocukları nitelikli kitaplarla buluşturmak amacıyla “İlk Kütüphanem” kampanyasını hayata geçirdi. Kampanya kapsamında hazırlanan özel setlerde hikaye kitapları, ebeveyn rehberleri ve eğitici materyallerle; çocukların hem okuma sevgisi kazanması hem de bilişsel, sosyal-duygusal ve dil gelişimlerinin desteklenmesi hedefleniyor.

AÇEV’den her çocuğa kitapla büyüme fırsatı: "İlk Kütüphanem"

AÇEV’in kitapla büyüyen bir nesil hedefi aslında yeni değil. Vakıf, 2016 yılında başlattığı “Okuyan Bir Gelecek” projesiyle çocukların kitaplarla erken yaşta tanışmasını desteklemeye başladı. Okuma grupları ve aile seminerleriyle yüz yüze ilerleyen proje, 2021 yılında dijital platforma taşındı.

“Okuyan Bir Gelecek” platformunda Genco Erkal, Tilbe Saran, Selçuk Yöntem, Cem Yılmaz, Beren Saat ve Demet Evgar gibi isimler çocuk kitaplarını seslendirirken, Fazıl Say’ın besteleri ve yorumları da bu deneyime eşlik ediyor. Böylece kitaplarla kurulan ilişki yalnızca bir okuma pratiği olmaktan çıkıp çocuklar için çok katmanlı bir keşif alanına dönüşüyor.

23 Nisan vesilesiyle başlatılan “İlk Kütüphanem” kampanyası ise bu deneyimi çocukların evlerine taşımayı amaçlıyor. Bağışlarla hazırlanan setlerde yaşa uygun hikâye kitaplarının yanı sıra boya kalemleri, pastel boyalar, resim defteri ve parmak kuklalar gibi çocukların yaratıcılığını destekleyen materyaller de bulunuyor. Ebeveyn rehberleri ise anne babaların çocuklarıyla birlikte daha nitelikli bir okuma deneyimi yaşamasına katkı sunuyor.

Kısacası AÇEV’in “İlk Kütüphanem” kampanyası, çocuklara yalnızca birkaç kitap değil; hayal kurabilecekleri, birlikte vakit geçirebilecekleri ve öğrenmeyi sevebilecekleri küçük bir dünya armağan ediyor. Çocukların erken yaşlardan itibaren kitaplarla buluşmasını desteklemek isteyenler, AÇEV’in internet sitesi üzerinden “İlk Kütüphanem” seti bağışlayabiliyor.

“Eşitlik her çocuğun hakkı”

AÇEV’den her çocuğa kitapla büyüme fırsatı: "İlk Kütüphanem"
Nalan Yalçın
AÇEV Genel Müdürü

AÇEV Genel Müdürü Nalan Yalçın projeyle ilgili şunları söyledi: “2016 yılında ‘Okuyan Bir Gelecek’ projesi ile çıktığımız yolda gördük ki Türkiye’de pek çok çocuk kitaplara erişim konusunda ciddi kısıtlarla karşı karşıya. Bu nedenle AÇEV olarak, Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle, çocukları nitelikli çocuk kitaplarıyla buluşturduğumuz “İlk Kütüphanem” kampanyasını başlatmaktan mutluluk duyuyoruz. Her çocuğun kendi küçük kütüphanesine sahip olmasını, kitapla kurduğu bağın hayat boyu sürmesini istiyor; bu nedenle kurumları ve bireyleri kampanyamızı desteklemeye davet ediyoruz. Bugün bir kitapla başlayan bu yolculuk, yarın fırsat eşitliğine giden en güçlü köprülerden biri olabilir. AÇEV olarak her çocuğun hayata eşit fırsatlarla başlaması için çalışmaya devam ediyoruz.”

featured
1 Instagram “an’a” dönüyor: Instants dönemi başlıyor
Instagram “an’a” dönüyor: Instants dönemi başlıyor
2 Tek kişilik yaşamlar...
Tek kişilik yaşamlar…
3 Hangi platform kullanıcısını ne kadar tanıyor?
Hangi platform kullanıcısını ne kadar tanıyor?
4 Hibrit mi yoksa elektrikli mi? Tüketici kararını verdi...
Hibrit mi yoksa elektrikli mi? Tüketici kararını verdi…
5 Demokratikleşen lüks "Royal Pop" Swatch mağazalarını kilitledi
Demokratikleşen lüks “Royal Pop” Swatch mağazalarını kilitledi
Güncel Haberler
Temizliğin yükselen formülü: Kapsül ekonomisi
Temizliğin yükselen formülü: Kapsül ekonomisi
Kırılgan gerçeklik çağında "güven" yaratmak...
Kırılgan gerçeklik çağında “güven” yaratmak…
Her 3 kişiden 1'i Kurban Bayramı’nda şehir dışına çıkmayı planlıyor
Her 3 kişiden 1’i Kurban Bayramı’nda şehir dışına çıkmayı planlıyor
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

L’Oréal Türkiye 40. yılını kutladı: 27 milyon tüketiciye ulaşıldı
Haberler
L’Oréal Türkiye 40. yılını kutladı: 27 milyon tüketiciye ulaşıldı
Marketing Türkiye
3 hafta önce
Yakıt krizi havacılığı da vurdu: Kapasite kesintilerinde ilk sırada THY var...
Haberler
Yakıt krizi havacılığı da vurdu: Kapasite kesintilerinde ilk sırada THY var…
Sena Tufan
3 hafta önce
Zamlara rağmen otomobilde ilk tercih değişmiyor
Haberler
Zamlara rağmen otomobilde ilk tercih değişmiyor
Gülben Dikmen
4 hafta önce
Watsons Güzellik ve Kişisel Bakım Ödülleri yılın en iyi güzellik ve kişisel bakım ürünlerini seçti 
Haberler
Watsons Güzellik ve Kişisel Bakım Ödülleri yılın en iyi güzellik ve kişisel bakım ürünlerini seçti 
Ferruh Altun
9 Nisan 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.