
İş dünyasında haftanın atamaları
Ülker’in yeni CMO’su Mustafa Kabakçı oldu

Türkiye’nin lider gıda şirketi Ülker’de önemli bir görev değişimi yaşandı. Son iki yıldır Ülker Bisküvi İş Birimi Pazarlama Direktörlüğü görevini yürüten Mustafa Kabakçı, Ülker CMO’su olarak atandı. Kabakçı, Ülker markasının yanı sıra Godiva’nın market serisi ve McVitie’s markalarının pazarlama stratejilerinin oluşturulmasından ve uygulanmasından sorumlu olacak.
Ülker bünyesinde 18 yıldır önemli başarılara imza atan ve son 3 yıldır Ülker CMO’su olarak görev yapan Aslı Özen Turhan ise pladis’in Birleşik Krallık ve İrlanda’dan sorumlu CMO’su olarak görev yapacak.
Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü’nden 2004 yılında mezun olan Mustafa Kabakçı, profesyonel kariyerine aynı yıl Evyap’ta Marka Yöneticisi olarak başladı ve 2007-2009 yılları arasında İran Evyap’ta Ticari Müdür olarak görev yaptı. Kabakçı, 2009 yılında Yıldız Holding bünyesinde yer alan Ülker Kellogg’s şirketine geçiş yaparak 2009-2014 yılları arasında Kıdemli Marka Müdürü ve Pazarlama Müdürü olarak çalıştı. 2014-2020 yıllarında ise sırasıyla NIVEA Beiersdorf Türkiye’de Pazarlama Müdürü, Beiersdorf Almanya’da Global Pazarlama Müdürü ve NIVEA Beiersdorf Türkiye’de Pazarlama Direktörü olarak görev yaptı. Kabakçı, Ülker CMO’su olarak atanmadan önce pazarlama organizasyonunda Bisküvi İş Birimi’nden sorumluydu.
MediaMarkt Türkiye Kategori Direktörlüğü görevine Hakkı Orhun getirildi

MediaMarkt, Türkiye’deki büyüme stratejileri ve hedefleri doğrultusunda oluşturulan, tüm ticari kategorilerin yönetimi, talep planlama, fiyatlandırma ve ticari pazarlama fonksiyonlarının bir arada yönetildiği MediaMarkt Türkiye Kategori Direktörlüğü’ne, Satın Almadan Sorumlu Kategori Grup Müdürü olarak görev alan Hakkı Orhun’u atadı.
Bursa A.O.S. Fen Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi’nde İşletme Mühendisliği üzerine lisans eğitimi alan Hakkı Orhun, 2000 yılında İTÜ’den mezun oldu. Profesyonel iş yaşamına Garanti Bankası’nda Ticari Müşteriler Kredi Temsilcisi olarak başlayan Hakkı Orhun, kariyerine aynı bankada Müşteri İlişkileri Temsilcisi olarak devam etti. Ardından 2005 yılında Arçelik’e Beko Ürün Sorumlusu olarak geçen Orhun, devamında yine aynı şirkette Ürün Yönetimi ve iş Geliştirme Uzmanı olarak görev aldı.
MediaMarkt bünyesine 2009 yılında katılan Orhun, Beyaz Eşya kategorisinde Ürün Müdürü ve Satın Almadan Sorumlu Kategori Grup Müdürü, sonrasında da E-Ticaret Operasyonları Grup Müdürü olarak görev aldı. 2015 yılında tekrar Satın Almadan Sorumlu Kategori Grup Müdürü görevine getirilen Hakkı Orhun bugüne kadar Tüketici Elektroniği (TV/Audio), Foto/Konsol ve Telefon kategorilerinin yönetiminden sorumluydu.
Qatar Airways’in Türkiye Ülke Müdürü Evren Ökmen oldu

Qatar Airways’in Türkiye Ülke Müdürü Evren Ökmen oldu. Bu sene 25.Yılını kutlayan ve altıncı kez “Dünyanın En İyi Havayolu” seçilen şirkette bayrağı devralan Ökmen, yıllardır Qatar Airways’de Türkiye Satış Müdürü olarak görev alıyordu.
Seyahat sektöründe 30 yılı aşkın bir tecrübeye sahip olan Ökmen, American Airlines, Emirates, flyDubai, Qatar Airways ve havacılık ile bağlantılı birçok organizasyonda önemli görevlerde aktif rol aldı.
Perrigo Türkiye’nin Pazarlama Direktörlüğüne Gözde Gündüz Shavky atandı

Perrigo Türkiye’nin pazarlama direktörlüğü görevine Gözde Gündüz Shavky getirildi. Hızlı tüketim ürünleri sektöründe, pazarlama alanında 13 yıllık tecrübeye sahip Shavky, 14 Şubat tarihi itibarıyla Perrigo Türkiye’deki görevine başladı. Shavky, Perrigo Türkiye’de pazarlama ve kurumsal iletişim faaliyetlerinden sorumlu olacak.
Galatasaray Üniversitesi Reklamcılık ve Halkla İlişkiler Bölümü mezunu olan Shavky, kariyerine Doluca Şarapları’nda başladı. Ardından Hayat Kimya’ya geçen Shavky, marka müdürlüğü, kategori müdürlüğü gibi farklı görevlerde yer aldı. 2013 yılında Hayat Kimya’nın Mısır yapılanmasının pazarlama departmanına yönetici olarak atanan Shavky, 2019 yılında Türkiye’ye dönerek Hayat Kimya’da Global Pazarlama Müdürü olarak görev yaptı. Evli ve bir erkek çocuğu annesi olan Gözde Gündüz Shavky, iyi derece İngilizce ve Fransızca biliyor.
Cihan Yıldız, Hopi’de Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı oldu

Akıllı alışveriş uygulaması Hopi, Fintech alanındaki liderlik vizyonu doğrultusunda Paycell CTO’su Cihan Yıldız’ı transfer etti. Hopi’nin teknolojiden sorumlu (CTO) yeni genel müdür yardımcısı, Cihan Yıldız oldu.
Hopi, üst düzey yönetim kadrosuna, teknoloji alanında kazandığı 18 yıllık deneyimiyle dijital dönüşüm süreçlerine ve IT projelerine liderlik eden Cihan Yıldız’ı kattı. Turkcell’deki “agile dönüşüm” sürecinde aktif rol oynayan Yıldız, Paycell CTO’su olarak bireysel ve kurumsal müşteri segmentleri için uçtan uca IT çözümleri sunan ekipleri yönetiyordu.
İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Cihan Yıldız, aynı üniversitede Telekomünikasyon Mühendisliği üzerine yüksek lisans yaptı. Kariyerine 2004 yılında Turkcell’de Entegrasyon Uzmanı olarak başlayan Yıldız, 2010 yılından bu yana aynı şirkette Problem Yönetimi Süreç Müdürlüğü, Servis, Tarife ve Kampanya Yönetimi Müdürlüğü, İş Operasyonları Birim Yöneticiliği, Pazarlama Çözümleri Birim Yöneticiliği ve Fintech Çözümleri Birim Yöneticiliği gibi çeşitli sorumluluklar üstlendi. 2018 ila 2020 yılları arasında Turkcell’de Fintech Çözümleri Kıdemli Müdürü olarak çalışan Yıldız, Tüketici Finansman (Financell) ve Ödeme Hizmetleri (Paycell) şirketlerinde CTO olarak IT ekiplerine liderlik etti.
Balparmak’ın Pazarlama Direktörlüğüne Didem Doğan atandı

Balparmak’ta üst düzey bir atama gerçekleşti. Markanın pazarlama direktörlüğü görevine Didem Doğan atandı. Marmara Üniversitesi İşletme mezunu olan Didem Doğan, profesyonel iş hayatına Doğuş Otomotiv pazarlama bölümünde başladı. Pazarlama alanında yaklaşık 25 yıllık iş deneyimine sahip olan Doğan, Sagra Gıda ve Ülker şirketlerinde gıda alanında öncü olan bir çok markaya liderlik etti. Ülker ana markadan sorumlu pazarlama direktörü olarak kurumsal marka yönetimi ve kurumsal ilişkiler alanında görev yaptı. Balparmak ailesine katılmadan önce Yıldız Holding bünyesinde yer alan üretim şirketi Atademir Gıda Genel Müdürü olarak sıcak içecek ürünlerinin üretim süreçlerini ve pazarlama faaliyetlerini yönetiyordu.
Balparmak pazarlama direktörü olarak görev yapacak olan Didem Doğan pazarlama, kurumsal iletişim ve ticari pazarlama faaliyetlerinden sorumlu olacak.
Evli ve bir kız çocuğu annesi olan Didem Doğan’ın hobileri arasında seyahat etmek, yazı yazmak ve fotoğraf çekmek yer alıyor.
BSH Grup’ta üst düzey atama

BSH Grup şirketinin Operasyondan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi (COO) görevine Lars Schubert atandı. Schubert, 1 Nisan 2022 itibarıyla üretim, geliştirme, inovasyon alanlarıyla birlikte Kurumsal Teknoloji ile Global Tedarik alanlarının sorumluluğunu üstlenecek.
1995 yılından bu yana BSH’de çeşitli görevlerde bulunan Schubert, şirketi de çok yakından tanıyor. Chemnitz-Zwickau Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra BSH’nin Traunreut, Almanya’daki lokasyonunda Yüzey Teknolojisi ve Analitik Departmanı’nda mühendis olarak çalışmaya başladı.
BSH adına ilk yurtdışı görevinde ABD’ye gitti, New Bern, North Carolina’da ki ırın fabrikasının sorumluluğunu üstlendi. Onları; Almanya ve diğer ülkelerdeki üretim, ürün geliştirme ve üretim yönetimi alanlarında çeşitli idari görevler takip etti.
Schubert 2016 yılında BSH adına Nanjing, Çin’e gitti. 2019’dan beri Çin bünyesinde Teknolojiden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yürütüyordu. 52 yaşındaki Schubert, mart ayı sonunda görevinden ayrılacak olan Dr. Silke Maurer’in yerini alacak.
Kaplankaya Projesinin Yönetimi, Can Göktaş’a emanet

Kaplankaya projesinin yönetimi, Capital Partners COO koltuğu, uluslararası otelcilik deneyimine sahip sektörün önde gelen isimlerinden Can Göktaş’a emanet. Beş yıldır, dünyanın en büyük lüks otel zincirlerinden biri olan The Ritz-Carlton’ın Kazakistan operasyonunu başarılı bir şekilde yöneten Can Göktaş, Kaplankaya’da üstlendiği görev ile ilgili olarak “Türkiye”nin tatil turizm potansiyeli çok büyük. Kaplankaya sadece Türkiye’de değil, dünyada ender bulunan bir vizyonla geliştirilmiş çok özel bir proje. Türkiye’ye dönmeye karar vermem de Kaplankaya’da gördüğüm büyük potansiyel önemli bir rol oynadı” dedi.
Meslek hayatına, Divan Otelleri’nde başlayıp, Swissotel The Bosphorus gibi uluslararası zincir otellerin ekiplerinde yer alan Göktaş, Yiyecek&İçecek, Ön Büro ve Satış&Pazarlama departmanlarında çeşitli pozisyonlarda görev aldıktan sonra 2001 yılında The Ritz-Carlton, İstanbul’a geçiş yaptı. The Ritz-Carlton İstanbul’un açılış ekibinde yer alan ve sekiz yıl boyunca Satış ve Pazarlama Direktörlüğü gibi önemli görevleri yürüten Göktaş, 2009-2010 yılları arasında Çırağan Palace Kempinski Satış&Pazarlama Direktörlüğü ardından İstanbul, Bodrum, Belek ve Bulgaristan otellerinin tüm satış ve pazarlama operasyon ve gelirlerini yönetmekten sorumlu Türkiye ve Güney Avrupa Bölgesi Satış & Pazarlama Direktörlüğü görevini üstlendi. 2015 yılında The Ritz- Carlton, İstanbul’a Genel Müdür olarak geri dönen Can Göktaş, The Ritz-Carlton, İstanbul’un ilk Türk Genel Müdürü olarak görevini başarıyla tamamladı.
Can Göktaş, beş yıl süren Asya tecrübesinin ardından kariyerine Kaplankaya Projesinin COO görevini üstlenerek devam ediyor.
Marriott International Türkiye’de üst düzey atama

Dünyanın en büyük otel zincirlerinden Marriott International’ın Türkiye ayağında üst düzey bir atama gerçekleşti. Multi-Property Spa direktörü göreviyle, 2019 yılından bu yana Marriott International Türkiye’ye bağlı olan otellerin spa alanlarından sorumlu olan Hikmet Güveli Bayındır, Spa & Recreation alanında Marriott International Türkiye’nin Advisory Board Member görevine getirilerek yönetim kurulu üyesi seçildi.
Marmara Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünden mezun olduktan sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde de Halka İlişkiler eğitimi alan Hikmet Güveli Bayındır, Marmara Üniversitesi yıllarında Çırağan Hotel Kempinski ile otelcilik kariyerine adım attı. Spor geçmişinin de etkisiyle otelcilik dünyasında SPA alanına yönelen ve Türkiye’nin önde gelen birçok uluslararası otellerinde farklı disiplinlerde tecrübe edinen Hikmet Güveli Bayındır, Swissotel the Bosphorus Istanbul, Village Park Country Resort & Matsu Spa, Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı, Hyatt Regency Istanbul Ataköy’de önemli başarılara imza attıktan sonra spa alanındaki önemli deneyimleri ile 2019 yılında Marriott International Türkiye bünyesindeki St. Regis Istanbul’a Spa Direktörü olarak atandı, ardından da JW Marriott Istanbul Bosphorus ve Sheraton Istanbul City Center’ın Multi-Property Spa direktörü görevine getirildi.
GSK Türkiye Onkoloji İş Birimi Direktörlüğü görevine Dağhan Güçlü atandı

GSK Türkiye Onkoloji İş Birimi Direktörlüğü görevine sektörün deneyimli ismi Dağhan Güçlü getirildi. Güçlü, aynı zamanda GSK Türkiye Liderlik Ekibi’nin bir üyesi olarak da görev alacak.
Dağhan Güçlü 2003 yılında Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü’nden mezun olduktan sonra, Koç Üniversitesi Executive MBA programını tamamladı. Güçlü, INSEAD bünyesinde tamamladığı stratejik pazarlama eğitimini takiben kariyerine ilk olarak Petrol Ofisi’nde başladı.
İş hayatına 3M firmasında satış alanında devam eden Güçlü, 2006 yılında Roche Türkiye’ye Tanıtım Sorumlusu olarak katıldı ve 11 yıl boyunca birçok farklı terapötik alanda ürün yönetimi ve lansman hazırlık süreçlerine liderlik etti. 2017 yılında Merck Grup’a katılan Güçlü, burada sırasıyla Onkoloji Pazarlama Müdürü, Strateji, Operasyon ve İş Mükemmeliyeti Direktörü ve Onkoloji İş Birimi Direktörü olarak çalıştı. Güçlü, GSK Türkiye’ye katılmadan önce, Janssen Türkiye’de Merkezi Sinir Sistemi İş Birimi Lideri olarak satış ve pazarlama ekiplerinin yönetiminden sorumluydu.