24 Şubat Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
yapay zeka teknolojileri
Haberler

AI Tomorrow Summit bu yıl “Geleceği Şekillendir” temasıyla gerçekleştirilecek

Marketing Türkiye
20 Mayıs 2025
2 dk okuma

AI Tomorrow Summit 2025, “Geleceği Şekillendir” temasıyla 70’den fazla yerli ve yabancı panelistin konuşma yapacağı oturumlarda yapay zekanın insanlığa sunduğu fırsatlar, barındırdığı riskler ile Türkiye’den ve dünyadan uygulama örnekleri ele alınacak.

Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) Kurucusu ve Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, 22-23 Mayıs’ta Ankara’da düzenlenecek “AI Tomorrow Summit 2025″in hazırlıklarının tamamlandığını açıkladı. Küçükşabanoğlu, AI Tomorrow Summit’in Türkiye’nin ve bu toprakların yapay zeka markası ve referansı olduğunu söyledi. Türkiye’nin artık yapay zeka dönüşümüne ayak uyduran değil, dönüşüme yön verecek konumda olması için bu zirvenin düzenlendiğini belirten Küçükşabanoğlu, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin yapay zeka potansiyelini tüm Dünya’ya göstermek için yaklaşık 6 ay önce çalışmalarına büyük bir heyecanla başladığımız, 6 farklı ülkeden 15 yabancı konuşmacının katılacağı AI Tomorrow Summit 2025’i gerçekleştirmek için artık gün sayıyoruz. Türkiye, yapay zekada oyun dışı değil, bizzat oyun kurucu olmalıdır. Düzenleyeceğimiz zirve, yapay zekanın bugün ve gelecekteki etkilerinin anlaşılması ve bu teknolojiyle daha iyi bir gelecek inşa etmek için nasıl kullanılabileceğinin tartışılması için eşsiz bir fırsat sunacak. Türkiye gibi yüzyılını devirmiş, iddialı bir ülke için yapay zeka yatırımlarının artık lüks olmadığı ortadadır. Yapay zeka, mizahi ve magazinsel bir konu değil Türkiye için stratejik bir gereksinimdir. Bu topraklar değişime ve dönüşüme uzak değildir.”

6 ülkeden 15 yabancı konuşmacı

Küçükşabanoğlu, veri analizinden depreme, eğitimden tarıma, ekonomiden savunmaya birçok sektörün yapay zekanın dönüşümsel etkisi altında olduğunu vurguladı.

Alanında yetkin ve önemli pozisyonlarda görev yapan yabancı konuşmacıların zirvede yer alacağını aktaran Küçükşabanoğlu, “Google Güney Avrupa Bölgesi’nden Sorumlu Kamu Politikası Kıdemli Direktörü Giorgia Abeltino, Meta Afrika, Orta Doğu ve Türkiye Gizlilik Politikası Katılım Direktörü Dr. Ololade Shyllon, Cambridge Üniversitesi, Cambridge Service Alliance Başkan Yardımcısı Sn. Prof. Dr. Mohamed Zaki, Oxford Üniversitesi Diplomasi ve Teknoloji Öğretim Görevlisi Jennifer Cassidy, Kore Ulusal Bilgi Toplumu Ajansı Yapay Zeka Politikaları Direktörü ChangHee Yun, Yapay Zeka Lideri, Küresel Danışma Kurulu Üyesi Cornelia Schaurecker, Veri ve Yapay Zeka Yazarı, Yönetici Danışmanı Edosa Odaro, Mindfuel CEO ve Kurucu Ortağı Nadiem von Heydebrand, Yapay Zeka Girişimcisi, Stratejist Dr. Anca Goron, Kişisel Verileri Koruma Kurumu Yapay Zekâ Departmanı Başkanı Roberto Lattanzi, Yapay Zeka ve Siber Güvenlik İş Stratejisti Eugen Popescu, Yapay Zeka ve Dijital Hümanizm Merkezi İcra Direktörü Dr. Karine Caunes, Veri Yönetimi ve Yapay Zeka Politikası Uzmanı Veronica Cretu gibi isimler yapay zekaya ilişkin dünyadan son gelişmeleri tartışacak. 2 gün boyunca 22 oturumda 15’i 6 ülkeden olmak üzere toplam 70’den fazla konuşmacı yer alacak. AIPA olarak, böyle uluslararası bir zirvenin düzenlenmesine öncülük ederek, ülkemizin bu etkinliğe ev sahipliği yapacağı için çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Küçükşabanoğlu, zirvenin fiziksel katılım dışında www.aitomorrowsummit.com’dan kayıt yaptırılarak çevrim içi de izlenebileceğini kaydetti.

1 Ali Atay: Yetersiz insan olmak bana komik geliyor
Ali Atay: Yetersiz insan olmak bana komik geliyor
2 Yapay zekanın gözüne girme rehberi
Yapay zekanın gözüne girme rehberi
3 Birbirine en çok yakışan markalar
Birbirine en çok yakışan markalar
4 Terk edilmiş maymuna IKEA kucak açtı
Terk edilmiş maymuna IKEA kucak açtı
5 Google'ın yeni telefonu Pixel 10a tanıtıldı
Google’ın yeni telefonu Pixel 10a tanıtıldı
Güncel Haberler
Dünyanın ilk dijital ikinci el mağazası Roblox'ta açıldı!
Dünyanın ilk dijital ikinci el mağazası Roblox’ta açıldı!
Lüks ürünler yatırım aracı haline geliyor: S&P 500’ü solladılar!
Lüks ürünler yatırım aracı haline geliyor: S&P 500’ü solladılar!
Görmezden gelinen kirlilik Londra’nın ortasında “kusuldu”
Görmezden gelinen kirlilik Londra’nın ortasında “kusuldu”
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

UGG'dan viral "Tazz" terliklerine Sevgililer Günü dokunuşu
Haberler
UGG’dan viral “Tazz” terliklerine Sevgililer Günü dokunuşu
Sena Tufan
3 hafta önce
İş Bankası’ndan yeni bir bankacılık deneyimi: İş Black
Haberler
İş Bankası’ndan yeni bir bankacılık deneyimi: İş Black
Advertorial
4 hafta önce
Dünya Ekonomik Forumu’ndan Kıvanç Zaimler’e küresel liderlik görevi
Haberler
Dünya Ekonomik Forumu’ndan Kıvanç Zaimler’e küresel liderlik görevi
Sena Tufan
5 Ocak 2026
Liderler nasıl bir yıla hazırlanıyor?
Haberler
Liderler nasıl bir yıla hazırlanıyor?
Sena Tufan
17 Ocak 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.