30 Temmuz Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Bu yaz otel fiyatlarını yerli turistler belirleyecek!
Haberler

Bu yaz otel fiyatlarını yerli turistler belirleyecek!

Marketing Türkiye
1 Şubat 2016
2 dk okuma

 

Tatil.com, önceki yıllarda otellerin tatil fiyatlarını belirlerken Rus ve Avrupalı tatilcileri temel aldığını, ancak bu yıl yerli tatilcilerin otel fiyatlarını belirlemede etkili olacağını belirledi.

Tatil.com’a göre yerli turist geçtiğimiz yıllara kıyasla %50’ye yakın bir indirimle tatil yapma imkanı bulabilecek. 

Yaz tatili için erken rezervasyon dönemi şimdiden başlarken Türkiye’deki oteller gözünü yerli turistlere çevirdi.

Son dönemde yaşanan gelişmelerin, her ne kadar turizm sektörünü olumsuz etkilediği söylense de aslında Türkiye pazarına ve yerli turistlere olumlu etkisi bulunuyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Tatil.com bundan önceki yıllarda otellerin tatil fiyatlarını belirlerken Rus ve Avrupalı tatilcileri temel alındığını, ancak son gelişmelerin de etkisi ile bundan sonra tatil fiyatlarının yerli tatilciler baz alınarak belirleneceğine dikkat çekti. Online dışında 75 yetkili acente ile Türkiye’nin farklı bölgelerinde hizmet veren Tatil.com, yerli tatilcilerin geçtiğimiz yıllara kıyasla bu yıl %50’ye yakın bir indirimle tatil yapabileceklerini kaydetti. 

Bu yaz otel fiyatlarını yerli turistler belirleyecek!

Türkiye’deki oteller ile ilgili online aramalarda yüzde 52’lik bir artış var

Tatil.com Genel Müdürü Uğur Altun konuyla ilgili: “Türkiye’deki oteller iç pazara çok ciddi bir dönüş yapıyor. Çünkü artık otellerimizde yeni bir bilinç oluşuyor. Durum sadece bu sene ile ilgili değil. Gelecekte yurtdışı pazarından kaynaklanabilecek sorunların kestirilmesi çok zor. Artık otellerimiz ellerinde çok büyük bir pazar olduğunun farkına varıyor. Onlar da bu pazarın kendilerine sağladıkları faydayı nasıl artırabileceklerin planlamasını yapıyor. Sonuç olarak son gelişmeler aslında hem otellerimiz hem de yerli turist için kazan-kazan durumunu yaratıyor. Şu an dahi yerli turistler inanılmaz bir talep göstermeye başladı. Örneğin Tatil.com üzerinden Türkiye’deki oteller ile ilgili aramalarda yüzde 52’lik gibi büyük bir artış var.” dedi.

Neden erken rezervasyon?

Açıklamasında erken rezervasyonun da önemine değinen Altun, hiçbir otelin 2-3 ay sonra bugünkü fiyatları sunmayacağının altını çizerek, “Erken rezervasyon dönemi şimdiden başladı. Otellerin yerli turistlere yönelmesi büyük avantajları da beraberinde getiriyor. Örneğin yurtdışına giden bir Türk turist euro ile harcama yapıyor. Otel rezervasyonu, uçak bileti ve oradaki harcamalarınızı göz önünde bulundurduğunuz zaman, 5-6 gecelik bir tatil için en az 2000-2500 euro gibi bir ücret ödüyor. Bu da yaklaşık 8000 TL civarında. Ancak Türk turistler, dünyanın tatil yapmak için can attığı ülkemizde 2000-3000 TL ile 1 haftalık tatili çok rahat yapabilir. Türkiye’nin turizm altyapısı ve bu altyapının sunduğu hizmetlerin kalitesi ve turizm bölgelerimizin muhteşem güzellikler sunduğu unutulmamalıdır.” dedi.

 

1 Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
2 Refik Anadol imzalı "Messi'nin en sevdiği golü" 1 milyon 865 bin dolara satıldı!
Refik Anadol imzalı “Messi’nin en sevdiği golü” 1 milyon 865 bin dolara satıldı!
3 Ticaret Bakanlığı'ndan Yataş oda kokusu için toplatma kararı!
Ticaret Bakanlığı’ndan Yataş oda kokusu için toplatma kararı!
4 Nestlé Türkiye, İstanbul’un iki yakasında iki ofis açtı
Nestlé Türkiye, İstanbul’un iki yakasında iki ofis açtı
5 Krispy Kreme x Crocs'tan "lezzetli" iş birliği: Donut tadında adımlar
Krispy Kreme x Crocs’tan “lezzetli” iş birliği: Donut tadında adımlar
Güncel Haberler
Amazon Books, kitaplara hayat veriyor...
Amazon Books, kitaplara hayat veriyor…
"Media First" ile 6 milyon organik izlenme: Lenovo ve Alara X'ten medya dünyasında yapay zeka devrimi
“Media First” ile 6 milyon organik izlenme: Lenovo ve Alara X’ten medya dünyasında yapay zeka devrimi
Güzellik salonları evlere taşınıyor!
Güzellik salonları evlere taşınıyor!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
Haberler
Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
Nafizcan Önder
19 Haziran 2025
Cannes Lions'ta bir kısa liste daha açıklandı!
Haberler
Cannes Lions’ta bir kısa liste daha açıklandı!
Sena Tufan
10 Haziran 2025
Çin'de yapay zeka yeşil sahaya indi: Robotlar 3’e 3 futbol maçı yaptı
Haberler
Çin’de yapay zeka yeşil sahaya indi: Robotlar 3’e 3 futbol maçı yaptı
Nafizcan Önder
30 Haziran 2025
Starbucks’ı Çin’de tahtından indiren Luckin Coffee, şimdi ABD pazarında
Haberler
Starbucks’ı Çin’de tahtından indiren Luckin Coffee, şimdi ABD pazarında
İrem Alimoğlu
4 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.