
Netflix mi BluTV mi? Türkiye’nin en popüler streaming platformları açıklandı! | Son 24 saatin gündemi

Streaming platformları arasındaki rekabet kıyasıya devam ederken, JustWatch 2023’ün ilk çeyreğine ilişkin pazar payı raporunu yayımladı. En son Hepsiburada ile abonelik sistemi üzerinden bir ortaklık gerçekleştiren yerli platform BluTV geçtiğimiz yılki liderliğini 2023’ün ilk çeyreğinde de korumayı başarırken, dünyanın en büyük dijital içerik platformu Netflix’in de onu sıkı takipte olduğu rapor verilerine yansıyor.
JustWatch’un verilerine göre Netflix, 2023’ün ilk çeyreğini yüzde 27’lik pazar payıyla kapattı. Dev platform, 2021’in son çeyreğinde yüzde 29’luk paya sahipti. Yıllardır liderliğini sürdüren BluTV ise son üç aylık dönemde yüzde 38’lik pazar payına sahip oldu. Bu oran, 2021’in son çeyreğinde ise yüzde 42 idi. Bir diğer büyük düşüş ise MUBİ’de görüldü. 2021’de yüzde 7’lik paya sahip olan MUBİ, neredeyse yarı yarıya bir kayıpla son üç ayı yüzde 4’lük pazar payıyla kapattı.
Bu düşüşlerin ardındaki neden ise 2022 yazında Türkiye pazarına giriş yapan Disney+ olarak görülüyor. Platform son üç ayda yüzde 9’luk pazar payına ulaşarak ciddi bir başarı elde etmeyi başarmış oldu…
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: Çalışma saatleri yeniden düzenlenmeli

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, haftalık 45 saat olan çalışma sürelerini gündeme getirerek, günlük 8 saat çalışma süresinin sanayi devriminin başladığı dönemde makul olduğunu ancak yeni çalışma modelleriyle birlikte değişmesi gerektiğine dikkat çekti.
Bilgin açıklamasında şöyle dedi; “Bilgin açıklamasında şöyle dedi; “Bu 8 saat talebinin olduğu dönem hepimizin bildiği gibi sanayi çağının başladığı dönemdi. Herhalde araya giren bu teknolojik değişimle, bu teknolojik devrimle işçilerin, emekçilerin, hizmet sektöründe çalışan emekçilerin ürettikleri değer, ürettikleri ürün, ürettikleri hizmet katlanarak artmıştır. Bunun için artık günümüzde tartışılması gereken, bu 1 Mayıslarda tartışılması gereken ilk şey çalışma sürelerinin halen sanayi çağının başlangıcında talep edilen 8 saat civarında kalması olabilir mi? Elbette açıkça olamaz.”
Bilgin, Türkiye’de çalışma şartlarının modernize edilerek daha insani şartlarda emeğin verimliliğinin birim verimliliğindeki artış dikkate alınarak yeniden düzenlenmesi gerektiğinin de altını çizdi. Ayrıca dünyanın pek çok yerinde günde 5 saat çalışmaya dair denemeler yapıldığını vurguladı.
Kaynak: Dünya
TRT’nin uluslararası dijital platformu “tabii” yayın hayatına başlıyor

TRT’nin, geçtiğimiz sene çalışmalarına başlandığını duyurduğu dijital yayın platformu “tabii”, 7 Mayıs itibarıyla yayın hayatına başlıyor.
Hazırlıkların tamamlanmasıyla halihazırda Türkiye’de rekabet eden dijital yayın platformlarına bir yenisi daha eklenmiş oldu. Başlangıçta Türkiye’de kullanıcılara ücretsiz olarak açılacak olan tabii, ilerleyen zamanlarda uluslararası arenada da rekabete dahil olacak. Platformun daha sonraki aşamada fiyatının ne olacağı ise henüz belli değil.
Platformda şu an için; Modern Doğu Masalları, Koyu Beyaz, Son Gün, Kapı, Hay Sultan, Şanzelize Düğün Salonu, Derin Mor, Mevlana Celaleddin-i Rumi, Küçük Dahi İbn-i Sina, Akif, Şebeke, Adalet, Aşkımız Yeter, Dayton ve Yangın Günleri dahil olmak üzere toplamda 184 yeni bölüm ve 30’un üstünde proje yer alıyor. Çocuklar için animasyon filmlerin de bulunduğu Tabii, aynı zamanda TRT’nin kendi yapımlarını da barındıracak.
Erkeklerin yarısından fazlası Türkiye’de cinsiyet eşitliği olduğuna inanıyor!

Kadınların iş hayatına kazandırılması, eşit şartlarda çalışması, eşit kazanması ve aile içerisinde sorumlulukların eşit paylaşılması gibi “cinsiyet eşitliğine” işaret eden pek çok konu uzun süredir gündemimizde… Peki, bu konularda kamuoyunda yeterli farkındalık oluşturulabildi mi? NG Araştırma‘nın 10-19 Nisan 2023 tarihleri arasında, Türkiye genelinde 15 yaş ve üstü, 1501 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği “Türkiye’de Kadın Olmak” araştırması toplum ve ailedeki kadın rollerini kamuoyunun perspektifinden gösteriyor. İşte araştırmaya dair çarpıcı sonuçlar… Haberin devamını buradan okuyabilirsiniz.
Hollywood senaristleri, 15 senenin ardından greve hazırlanıyor

Hollywood senaristleri, Amerika Yazarlar Birliği (WGA) ve Sinema ile Televizyon Yapımcıları Birliği (AMPTP) arasındaki sözleşmenin sona ermesiyle 15 senenin ardından ilk kez grevin eşiğinde. Yenilenecek sözleşmede çalışma koşulları ve ücretlerin iyileştirilmesini talep eden senaristler, talepleri karşılanmadığı takdirde greve gideceklerini belirtiyor. Olası greve bağlı eylemler ise yapım sektöründe aksaklıklara yol açabileceği gibi sonbaharda vizyona girecek filmlerin gösterim tarihinin ertelenmesine neden olabilir. Haberin devamını buradan okuyabilirsiniz. Haberin devamını buradan okuyabilirsiniz.