18 Nisan Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Rönesans Holding, özel sektör ve STK’ları eşitlik için buluşturdu
Haberler

Rönesans Holding, özel sektör ve STK’ları eşitlik için buluşturdu

Marketing Türkiye
4 Mart 2026
2 dk okuma

Rönesans Holding, toplumsal cinsiyet eşitliğini bütünsel bir bakışla ele almak, iyi örnekleri paylaşmak ve özel sektör, sivil toplum – akademi ile uluslararası kuruluşların ortak sorumluluğunu konuşmak üzere, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Bütünsel Bakış: Özel Sektör–STK-Akademi–IFI İş Birliği Konferansı”nı düzenledi. Konferansta eşitliğin yalnızca bir taahhüt değil, ölçülebilir ve sürdürülebilir bir etki alanı olduğu mesajı öne çıktı.

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak Kayaalp, konferansın açılış konuşmasında, holdingin günümüzde 40 bin kişilik bir ekiple faaliyet gösterdiğini ve farklı sektörlerde yılda yaklaşık 200 milyon insana ulaştıklarını vurguladı. Aldıkları kararların yalnızca şirket sınırlarıyla sınırlı kalmadığını, çok daha geniş bir etki yarattığını belirten Kayaalp, “Etki alanımızın sorumluluğunu ciddiye alıyoruz” ifadelerini kullandı. İnşaat sektöründe doğmuş bir şirket olarak “değişmez” denilen kalıpları dönüştürdüklerini vurgulayan Kayaalp; halka açık şirketin yönetim kurulunda kadın oranının yüzde 50’ye ulaştığını, holdingin yönetim kurulunda da bu oranın 2026 itibarıyla yüzde 50’ye yükseltildiğini açıkladı. Grup genelinde kadın yönetici oranının yüzde 49 seviyesinde olduğunu belirten Kayaalp, bu rakamların sektör ortalamalarının üzerinde olduğuna dikkat çekti.

Güvenli olmayan yerde sayıların anlamı yok

Kadınların güvende olmadığı bir yerde, sayıların tek başına anlamlı olmadığını ifade eden Kayaalp, Business Against Domestic Violence (BADV) iş birliğiyle hayata geçirilen Ev İçi Şiddetle Mücadele Politikası’nın Şubat 2025 itibarıyla kurumsal bir çerçeveye kavuştuğunu hatırlattı. Kayaalp bugüne kadar yaklaşık 19 bin çalışan ve paydaşa toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimi verildiğini söyledi. Kadın sağlığına yönelik kritik teknolojilerin ülkeye kazandırıldığını belirten Kayaalp, HPV aşısının kadın ve erkek çalışanlar için sağlık sigortası kapsamına alınan ilk kurumlardan biri olduklarını, Ceyhan’da İlçe Sağlık ve Eğitim Müdürlüğü ile bölge okullarındaki kız çocuklarına HPV aşısı uygulamasını hayata geçirdiklerini ve Sivas’taki yenilenebilir enerji projelerinde bugüne kadar 6.600’den fazla kadına meme kanseri taraması yaptıklarını aktardı.

İstihdamdan girişimciliğe, sahaya yayılan projeler

Rönesans Holding’in AVM yatırımlarında kadın girişimcileri destekleyen modeller geliştirdiğini belirten Kayaalp, Kahramanmaraş’ta düzenlenen Kadın Emeği Festivali ve benzeri etkinliklerle, depremden etkilenenler başta olmak üzere 400 kadının kendi işini kurmasına katkı sağlandığını söyledi. Adana Ceyhan’da kurdukları kaynakçı okulundan mezun olan kadınların  iş hayatına kazandırıldığını, 2 mezunun Rönesans projelerinde istihdam edildiğini de ekledi. Deprem bölgesinde yürütülen çalışmalara da değinen Kayaalp, UNFPA, UNICEF ve Sivil Toplum için Destek Vakfı gibi paydaşlarla birlikte 45 binden fazla kadın ve çocuğa ulaştıklarını söyledi.

Kadınların güçlenmelerinin önündeki engeller kaldırılmalı

Konferansta konuşan Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu Türkiye Temsilcisi Mariam Khan ise eşitlik ve adalet için, kadınların yaşam döngülerinin her aşamasında, güçlenmelerinin önündeki engellerin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi. Konferansta, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Bütünsel Bakış: Özel Sektör–STK-Akademi–IFI İş Birliği Paneli” de gerçekleştirildi. Panelde, Sabancı Üniversitesi, İş Dünyası Ev İçi Şiddete Karşı (BADV) Proje Yöneticisi Esen Özdemir, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Ekonomik Kapsayıcılık Ülke Lideri Özen Tümer, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi Evren Sesli, Rönesans Holding Sürdürülebilirlik ve Çevre Direktörü Evrim Atalas, gazeteci, sunucu ve yazar Cansu Canan Özgen’in sorularını yanıtladı. Kadın politikalarının sahaya nasıl yansıdığı, kurumsal taahhütlerin nasıl gerçek etkiye dönüştüğü ve iş birliklerinin neden vazgeçilmez olduğuna değinilen panelde, istihdamdan yönetişime, kültür dönüşümünden çalışma ortamlarının iyileştirilmesine kadar bütüncül bir bakışla ele alınan toplumsal cinsiyet eşitliğinin ekonomik ve toplumsal kalkınmanın temel unsurlarından biri olduğu vurgulandı.

featured
1 78 yıllık ayakkabı devi iflas etti
78 yıllık ayakkabı devi iflas etti
2 Beyaz yakalılar için "iyi bir günün" anatomisi
Beyaz yakalılar için “iyi bir günün” anatomisi
3 Tüketiciyi yanıltan reklamlara Reklam Kurulu'ndan 49,8 milyon TL ceza
Tüketiciyi yanıltan reklamlara Reklam Kurulu’ndan 49,8 milyon TL ceza
4 YouTube Rating Report: En çok izlenen Türkçe yayın yapan yabancı haber kanalları
YouTube Rating Report: En çok izlenen Türkçe yayın yapan yabancı haber kanalları
5 Yemek sipariş platformlarına düzenleme getirildi!
Yemek sipariş platformlarına düzenleme getirildi!
Güncel Haberler
Türkiye’de her 10 kişiden 8’i baharı temizlikle karşılıyor
Türkiye’de her 10 kişiden 8’i baharı temizlikle karşılıyor
Küresel yetenek açığı yüzde 70’i aştı, yapay zeka zirveye yerleşti
Küresel yetenek açığı yüzde 70’i aştı, yapay zeka zirveye yerleşti
"Evde güzellik rutinleri" ile güzellik ve kişisel bakım pazarı büyüyor...
“Evde güzellik rutinleri” ile güzellik ve kişisel bakım pazarı büyüyor…
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Sahadan sokağa: adidas, ABD'nin 1994 ikonik denim formasını yeniden yorumladı
Haberler
Sahadan sokağa: adidas, ABD’nin 1994 ikonik denim formasını yeniden yorumladı
Nafizcan Önder
12 Mart 2026
Çalışan deneyiminde fark "politikada" değil, "davranışta" yaratılır!
Haberler
Çalışan deneyiminde fark “politikada” değil, “davranışta” yaratılır!
Marketing Türkiye
2 hafta önce
İş dünyasında haftanın atamaları (4-10 Nisan)
Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (4-10 Nisan)
Nafizcan Önder
1 hafta önce
İstanbul’da deprem alarmı: Her iki kişiden biri önlem almadı!
Haberler
İstanbul’da deprem alarmı: Her iki kişiden biri önlem almadı!
Gülben Dikmen
6 Şubat 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.