17 Mart Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

O listeye Türkiye’den giren ilk ve tek işkadını oldu!

Marketing Türkiye
6 Mayıs 2014
2 dk okuma

Otomotiv sektöründe traktör üreterek kadın girişimciliğine önemli bir örnek oluşturan Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Erkunt Armağan, Amerika’da düzenlenen, “Son 4 Yılda Dünyada Şirketini En Hızlı Büyütme Başarısı Gösteren 50 Kadın Yönetici” araştırmasında, listeye Türkiye’den giren ilk ve tek işkadını oldu.

10 yıl önce kurduğu Erkunt Traktör markasıyla sektörde önemli bir yer edinen ve dünya üzerinde traktör üreten tek kadın yönetici konumundaki Armağan, uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi. Amerika’da Women Presidents’ Organization (Kadın Yöneticiler Organizasyonu) tarafından dünya genelinde yapılan değerlendirmede belirlenen 50 kişilik listeye 6’ncı sıradan giren Zeynep Erkunt Armağan, bugüne dek bir Türk kadın girişimciye verilen en prestijli ödülün de sahibi oldu.

Kuruluşundan beri ilk kez, ödüller Amerika Birleşik Devletleri’nin dışına açıldı ve uluslararası firma sahipleri de değerlendirmeye alındı. Böylece, şirketini en hızlı büyüten 50 kadın listesinde Amerika Birleşik Devletleri dışında kurulmuş 3 yabancı firma ve kadın yöneticileri de kendilerine yer buldu. İlk kez aday gösterildiği listeye dünya 6’ncısı olarak giren Erkunt Traktör Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Zeynep Erkunt Armağan, Fortune Türkiye tarafından seçilen “En Güçlü 50 İşkadını”ndan birisi olma unvanının yanına, uluslararası alanda bir büyük başarıyı da ekledi.

Törende konuşan Women Presidents’ Organization Kurucu Başkanı Dr. Marsha Firestone, “Bu yıl listeye giren işletmeler, kadın yöneticilerin güçlerini ve başarılarını yansıtıyor. Listeye giren şirketlerin ortalamasına bakıldığında 2009 – 2013 yılları arasında ortalama gelir bakımından yüzde 203’lük bir büyüme gözlemleniyor. Kadınlar tarafından yönetilen bu işletmelerin kaydettiği büyüme başarısı günümüz ekonomik koşulları gözönüne alındığında daha da önem kazanıyor. Finansal büyümenin etkileyiciliğinin yanı sıra; hazırlanan liste, kadın girişimcilerin alışılmışın dışındaki alanlarda da varlıklarını kabul ettirdiklerini gösteriyor” ifadesini kullandı.

“Ülkem adına çok büyük gurur yaşadım”

Aldığı ödülle ilgili olarak konuşan Zeynep Erkunt Armağan ise ödülü tüm Türk kadın girişimciler adına aldığını belirterek, “Ülkeme böyle önemli uluslararası bir ödülle dönmüş olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. Bir Türk markasına duyulan güven, bugün Erkunt Traktörü Dünyada en hızlı büyüyen ilk 10 şirket arasına sokmuştur. Bu başarı benimle birlikte tüm çalışanlarımızın, iş ortaklarımızın ve çiftçilerimizin ortak başarısıdır. Bundan sonra başarılarımıza yenilerini eklemek için, hedeflerimizi durmaksızın büyüterek çalışmaya ve Türkiye’yi en doğru şekilde temsil etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

1 Türkiye günde ortalama 3 saat 38 dakika televizyon izliyor: Peki, en çok hangi bölgeler TV izliyor?
Türkiye günde ortalama 3 saat 38 dakika televizyon izliyor: Peki, en çok hangi bölgeler TV izliyor?
2 Brandverse Awards başvuru tarihi uzatıldı!
Brandverse Awards başvuru tarihi uzatıldı!
3 YouTube Rating Report: En çok izlenen ekonomi kanalları
YouTube Rating Report: En çok izlenen ekonomi kanalları
4 Google'ın yapay zeka aracı "Pomelli" Türkiye'de kullanıma açıldı
Google’ın yapay zeka aracı “Pomelli” Türkiye’de kullanıma açıldı
5 Şubat ayında sosyal medyanın zirvesine yerleşen markalar
Şubat ayında sosyal medyanın zirvesine yerleşen markalar
Güncel Haberler
Trussardi, Ipekyol Group ile Türkiye pazarına giriyor
Trussardi, Ipekyol Group ile Türkiye pazarına giriyor
Instagram bir özelliğini kaldırıyor!
Instagram bir özelliğini kaldırıyor!
Oyunlara yapay zeka dokunuşu: Gemini anlık taktik verecek
Oyunlara yapay zeka dokunuşu: Gemini anlık taktik verecek
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

“Tünelin ucunda ışık var” diyen CEO’ların sayısı azalıyor
Haberler
“Tünelin ucunda ışık var” diyen CEO’ların sayısı azalıyor
Nafizcan Önder
25 Ocak 2026
İzmirli tüketicinin kalbine "gevrekle, çiğdemle" girmek mümkün mü?
Haberler
İzmirli tüketicinin kalbine “gevrekle, çiğdemle” girmek mümkün mü?
İrem Alimoğlu
9 Ocak 2026
İş dünyasında haftanın atamaları (7-13 Mart)
Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (7-13 Mart)
Nafizcan Önder
4 gün önce
Wikipedia, 25. yaşını “Baby Globe” ile kutluyor
Haberler
Wikipedia, 25. yaşını “Baby Globe” ile kutluyor
Sena Tufan
16 Ocak 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.