15 Temmuz Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Mitsubishi Electric, Avrupalı DeLclima’yı satın aldı!
Haberler

Mitsubishi Electric, Avrupalı DeLclima’yı satın aldı!

Marketing Türkiye
27 Ağustos 2015
2 dk okuma

Japonya’daki varlığını öncelikli pazar olarak gördüğü Avrupa’da da göstermek amacıyla İtalya’nın önde gelen endüstriyel klima üreticisi De’Longhi Grubu’na ait DeLclima’nın çoğunluk hisselerini alan Mitsubishi Electric Corporation, kalan yüzde 25.03 hisseyi de satın almak üzere teklif sundu. DeLclima’nın yüzde 100’ü için öngörülen toplam alım fiyatının yaklaşık 664 milyon Euro olduğu açıklandı.

Isıtma, havalandırma ve iklimlendirme sistemleri alanının küresel oyuncusu Mitsubishi Electric, İtalya’nın önde gelen endüstriyel klima üreticilerinden De’Longhi Grubu’na ait DeLclima’nın çoğunluk hisselerini satın aldı.

Mitsubishi Electric Corporation, ticari iklimlendirme ürünleri sektöründe faaliyet gösteren İtalyan şirketi DeLclima S.p.A.’nın sermayesinin yaklaşık yüzde 74,97’sini temsil eden hisseleri De’Longhi Industrial S.A.’dan satın almak için sözleşme imzaladığını, 25 Ağustos’ta yaptığı yazılı açıklamayla duyurdu.

Mitsubishi Electric, İtalyan Finans Kanunu’na ve CONSOB yönetmeliklerine uygun olarak, DeLclima’nın sermayesinin yaklaşık yüzde 25,03’ünü temsil eden kalan hisseleri satın almak üzere zorunlu bir ihale teklifi sunacak. DeLclima’nın hisselerinin yüzde 100’ü için öngörülen toplam alım fiyatının, beher hisse bedeli 4.44 Euro olmak üzere yaklaşık 664 milyon Euro olduğu açıklandı.

Mitsubishi Electric tarafından yapılan açıklamada, DeLclima’nın sermayesinin yüzde 74,97’sinin satın alınmasına ilişkin işlemin tamamlanması için antitröst (tekelciliğin önlenmesi) makamlarından izin alınması ve DeLclima’nın dolaylı iştiraki DL Radiators S.r.l.’nın satışının tamamlanması gerektiği kaydedilerek, “DL Radiators, işlemin kapanışından önce De’Longhi Industrial ile ilişkili bir şirkete satılacaktır. Ayrıca, sözleşmeye istinaden 30 Haziran 2015 tarihinden kapanış tarihine kadar 4,44 Euro beher hisse bedeli günlük olarak hesaplanacak ilave tutar üzerinden arttırılacaktır. İşlemin kapanışının Kasım 2015 sonunda gerçekleşeceği varsayımı çerçevesinde, beher hisse bedelinde yaklaşık 0,07 Euro artış kaydedileceği öngörülmektedir. Mitsubishi Electric halen söz konusu satın alma işleminin finansal durumuna etkisini değerlendirmekte olup, finansal tahminlerin güncellenmesi ya da herhangi bir açıklama yapılması yönünde bir ihtiyaç söz konusu olduğu takdirde, derhal bir açıklama yapacaktır” denildi.

Satın alma işleminin nedenleri

Mitsubishi Electric açıklamasında satın alma işleminin nedenleri şu şekilde açıkladı: “Mitsubishi Electric ısıtma, havalandırma ve iklimlendirme (HVAC) sistemleri alanında Japonya, Avrupa, Kuzey Amerika, Çin, Güneydoğu Asya, Hindistan ve Avustralya gibi pazarlarda faaliyet gösteren küresel bir oyuncudur ve bu bakımdan Avrupa, Japonya’nın ardından ikinci önemli pazar konumundadır. Avrupa iklimlendirme pazarı olgunlaşırken, pazardaki oyuncuların enerji tasarruflu ürünler gibi katma değerli ürünler sunması ve aynı zamanda çevresel düzenlemelere (F-Gazı yönetmelikleri*1) uymaları gerekmektedir. Bu çerçevede, Mitsubishi Electric bölgedeki faaliyetlerini binalar için çoklu/multi sistem klimaların yanı sıra bireysel ve ticari tip klimalara odaklanarak büyütmüştür. DeLclima’nın satın alınması, Mitsubishi Electric’in soğutucu sektörüne tam anlamıyla girişini temsil etmektedir*2 ve şirketin portföyünü genişletmesini, dolayısıyla da sürekli büyüme kaydetmesini ve pazardaki varlığını güçlendirmesini mümkün kılacaktır. Ayrıca, söz konusu işlem Mitsubishi Electric’in önümüzdeki yıllarda daha da önem kazanması beklenen çevresel düzenlemelere (F-Gazı yönetmelikleri) uygun şekilde karşılık vermesine imkan tanıyacaktır.”

1 Yapay zeka Grok'a erişim engeli getirildi
Yapay zeka Grok’a erişim engeli getirildi
2 Ekonomik tsunami tüketiciyi nasıl etkiliyor?
Ekonomik tsunami tüketiciyi nasıl etkiliyor?
3 Hakkında soruşturma başlatılan Spotify, Türkiye'den çekilmeyi değerlendiriyor
Hakkında soruşturma başlatılan Spotify, Türkiye’den çekilmeyi değerlendiriyor
4 Temsiliyet önemlidir: Barbie, tip 1 diyabetli ilk bebeğini piyasaya sürdü
Temsiliyet önemlidir: Barbie, tip 1 diyabetli ilk bebeğini piyasaya sürdü
5 Hakkında yıkım kararı verilen Mandarin Otel'den açıklama: İmar Kanunu'na aykırılık yok!
Hakkında yıkım kararı verilen Mandarin Otel’den açıklama: İmar Kanunu’na aykırılık yok!
Güncel Haberler
sahibinden.com: 25 yılda Türkiye’nin ikinci el ekonomisini yeniden yazmak...
sahibinden.com: 25 yılda Türkiye’nin ikinci el ekonomisini yeniden yazmak…
Ticaret Bakanlığı’ndan aldatıcı reklamlara 141 milyon TL ceza!
Ticaret Bakanlığı’ndan aldatıcı reklamlara 141 milyon TL ceza!
McDonald’s’ın AI tabanlı işe alım sisteminden büyük veri sızıntısı
McDonald’s’ın AI tabanlı işe alım sisteminden büyük veri sızıntısı
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Tote Bag'ler sanat eserine dönüştü...
Haberler
Tote Bag’ler sanat eserine dönüştü…
Sena Tufan
22 Mayıs 2025
YouTube Premium'un "ücretsiz deneme" kampanyasına Reklam Kurulu'ndan ceza...
Haberler
YouTube Premium’un “ücretsiz deneme” kampanyasına Reklam Kurulu’ndan ceza…
Nafizcan Önder
2 hafta önce
Animelerle gelen tehlike: 250 binden fazla siber saldırı Z kuşağını hedef alıyor
Haberler
Animelerle gelen tehlike: 250 binden fazla siber saldırı Z kuşağını hedef alıyor
İrem Alimoğlu
1 Haziran 2025
Rakipler el sıkışıyor: OpenAI ve Google'dan stratejik iş birliği
Haberler
Rakipler el sıkışıyor: OpenAI ve Google’dan stratejik iş birliği
Marketing Türkiye
11 Haziran 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.