14 Haziran Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Meta yılın en kötü şirketi seçildi – Son 24 saatin gündemi
Haberler

Meta yılın en kötü şirketi seçildi – Son 24 saatin gündemi

Marketing Türkiye
20 Aralık 2021
4 dk okuma

Akaryakıt şirketleri de zamlardan şikayetçi!

  • Meta yılın en kötü şirketi seçildi – Son 24 saatin gündemi

Akaryakıt şirketleri dün akşam saatlerinde devlete çağrıda bulundu. Benzine gelen zamların ardı arkası gelmediği bugünlerde Akaryakıt şirketleri, Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) aracılığıyla devletten kâr marjının yükseltilmesini talep etti.

Yapılan zamlarla, sermaye ihtiyacının arttığı; kâr marjının ise aşağı çekildiğinden yakınan sendika üyeleri, 1 litre benzin üzerinden yaşadıkları mağduriyeti anlattı. EPGİS’in devlete çağrı metnine göre, satılan her 1 litredeki dağıtıcı ve bayi kâr toplamı yüzde 9’luk bir oranla 1 liraya denk geliyor. 1 liranın 55 kuruşu bayiye kalıyor ve bu 55 kuruşun 25 kuruşu nakliyeye harcanarak bayinin kâr payının yarısı ortadan kalkıyor. Kalan 30 kuruşun, 18 kuruşu banka ve kredi kartı komisyonuna gidiyor. Bayi satışlarının ortalama yüzde 85’inin kredi kartı ile gerçekleştiği dikkate alındığında ortaya ciddi bir oran çıkıyor.

Bayilere kalan 12 kuruş ile istasyonlarda çalışanların maaşı, SGK, yemek, yol bedelleri ve bayinin elektrik, su ve diğer işletme giderlerini karşılanması gerekiyor. Sermayelerinin eridiklerini ve bu şekilde daha fazla dayanacak güçlerinin kalmadığını belirten yetkililer işletmelerini kapatmak istemediklerini dile getirerek devlete destek çağrısında bulundu. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası üyeleri, bu zor günleri atlatabilmek için Türkiye Cumhuriyeti Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan kâr marjlarının en azından asgari ücretin arttırıldığı oranda yükseltilmesini talep etti.

Meta yılın en kötü şirketi seçildi

  • Meta yılın en kötü şirketi seçildi – Son 24 saatin gündemi

Yakın zamanda adını değiştiren ve metaverse konusunda yeni hedefleriyle gündeme gelen Meta, hala insanalrın gözündeki itibarını toparlayamamış gibi görünüüyor. Nitekim, başta “gizliliği hiçe sayan uygulamaları” olmak üzere pek çok konuda eleştiriyle karşılaşan firma, Yahoo! Finance tarafından yapılan oylamayla yılın en kötü şirketi seçildi. Meta2, 2021’in en çok kötü yorum alan şirketi oldu.

Üstelik yapılan oylamada dikkat çeken konulardan biri de, eleştirilerin birden fazla konuda olmasıydı. Yılın en kötü ikinci şirketi seçilen Alibaba, Meta’dan yüzde 50 az negatif yorum aldı. Meta’nın topladığı eleştirilerin çoğu gençler üzerindeki etkisiyle ilgiliyken, platformda dolaşan yanlış ve yanıltıcı bilgiler ve gizlilik konusu da gündemdeydi.

Togg yeni logosunu seçti

  • Meta yılın en kötü şirketi seçildi – Son 24 saatin gündemi

Türkiye’nin küresel mobilite markası Togg, ‘Yeniliğe Yolculuk’ hedefinde marka isminin ardından logosunu da seçti. Togg’un logosu yaşamı kolaylaştıran mobilite çözümleri sayesinde teknolojiyi ve insanı bugünün ve yarının kesişim noktasında bir araya getiren bir teknoloji şirketi olduğunu da vurguluyor.

Fikri ve sınai mülkiyeti yüzde 100 Türkiye’ye ait küresel bir marka ortaya çıkarmak ve Türk mobilite ekosisteminin çekirdeğini oluşturmak hedefiyle yola çıkan Togg, marka isminin ardından logosunu da belirledi. 27 Aralık 2019’da ön gösterim araçlarının Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılmasıyla YeniLig’e adım atan Togg, o günden bu yana önemli bir bilinirlik seviyesine ulaşan ‘Togg’ ismini marka adı olarak kullanmaya karar vermesinin ardından, logo seçimini de yaptı. Yerli ve global ajansların dahil olduğu bir sürecin ardından, bugüne kadar Türkiye’de ve dünyada önemli markaların logolarını tasarlayan marka ajansı CGH’nin logo tasarımı en yüksek puanı alarak, Togg’un logosu olarak seçildi. Logo tasarımında iki ok, ortasında değerli taş şeklini oluşturacak şekilde kaynaşarak, Doğu ve Batı’nın bir araya gelmesini simgeliyor. Logo aynı zamanda Togg’un yaşamı kolaylaştıran mobilite çözümleri sayesinde teknolojiyi ve insanı bugünün ve yarının kesişim noktasında bir araya getiren bir teknoloji şirketi olduğunu da vurguluyor. Logo için Avrupa Birliği, ABD, Çin, Rusya, Azerbaycan, Türk Cumhuriyetleri ve Türkiye’de gerekli tescil işlemleri başlatıldı.

Sosyal medyada sansür devri bitiyor mu?

  • Meta yılın en kötü şirketi seçildi – Son 24 saatin gündemi

Surfshark’ın yayınladığı araştırmaya göre, sosyal medyadaki sansürler yüzde 35 düştü. 17 ülkede sansürler hala devam ederken Afrika, bu durumdan en çok etkilenen bölge oldu.

Bu yıl sosyal medyanın üzerindeki baskılar çoğunlukla azalırken; Çin, Uganda, Rusya ve İran gibi ülkelerde iletişim sekteye uğradı. Çoğunlukla politik nedenlerden kaynaklanan kısıtlamalar özellikle de WhatsApp, Telegram, Viber ve Messenger gibi uygulamaları etkiledi.

6 yıldır Surfshark’ın düzenlediği araştırmalar toplamda 71 ülkede sosyal medya kısıtlamaları yaşandığını ortaya koyuyor. Üstelik bu kısıtlamaların çoğu siyasi sebeplerden kaynaklanıyor:

  • 7 defa gerçekleşen protestolar nedeniyle: Burkina Faso, Güney Sudan, Senegal, İran, Rusya, Küba, ve Kolombiya’ da,
  • 4 defa gerçekleşen seçimler nedeniyle Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Uganda, Zambiya, ve Rusya’ da,
  • 8 defa gerçekleşen genel karışıklıklar nedeniyle Çad, Etiyopya Nijerya, Sudan, Ermenistan, Bangladeş, İran, ve Myanmar’ da, etkili olmuştur.

Veganlar hangi markaları tercih ediyor?

  • Meta yılın en kötü şirketi seçildi – Son 24 saatin gündemi

Türkiye’de vegan ve vejetaryen felsefe giderek yükselen bir trend. Özel olarak sadece vegan ürünler sunan restoranlar, kafeler açılmaya başladığı gibi birçok firma da ürünlerinin vegan seçeneklerini hazırlıyor veya ürünlerinde “crueltyfree” ibaresi koymaya özen gösteriyorlar. Peki toplumun veganlık hakkında bilgi düzeyi nerede?

Twentify’ın Türkiye temsili 1.010 katılımcı ile Bounty mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirdiği araştırma sonuçlarına bakıldığında veganlığın doğru tanımı katılımcıların yüzde 60’ı tarafından biliniyor. Veganlık katılımcıların zihninde çoğunlukla beslenme (yüzde 73) ve hayvan hakları (yüzde 63) ile ilişkilendiriliyor. Vegan ürünlerin en çok satın alındığı sektör yüzde 44 oranla kozmetik ve kişisel bakım olurken ürünün hayvanlar üzerinde test edilmemiş olması vegan ürün seçiminde en önemli kriter olarak görülüyor (yüzde 60) karşımıza çıkıyor…

Dün neler konuşuldu? (Twitter Trending Topics)

1#Dolar15TL
2Kenan Koçak
3Yücel Sayman
4#VergimAnıtkabireGitmesin
5Sabit
6#LiderineGüvenTürkiye
7george orwell
8Mahmut Gürcan
9#ÖğretmenedeYüzde50zam
10FaillerBelli KayıplarYok

Dünün en çok arananları neler oldu? (Google Trends)

1Yunus Elitaş
2ÖSYM
3Asgari ücret 2022
4AGİ 2022
5Çeyrek altın
6Arsenal – West Ham United
7Mahmut Gürcan
8Atla Gel Şaban
9A Haber canlı
10Canlı Altın Fiyatları

Dünün en çok izlenenleri hangi videolar oldu? (YouTube Trends)

1tam isabet ha ha 👸🏻❤️👶🏻✅🧿
2Katarsis X-TRA – Benekli Ayhan: “Ben Bir Tek Babamı Sevdim”
3SON DAKİKA! Cumhurbaşkanı Erdoğan Asgari Ücreti Açıkladı
4Mahkum 1. Bölüm
5Burak Bulut & Ebru Yaşar & Kurtuluş Kuş – İçime Ata Ata
6TÜRKİYE’DE FAKİRLERİN GİREMEDİĞİ SÖYLENEN YERLERE GİDİYORUM!
7Sadakatsiz 43. Bölüm 2. Fragmanı
8Kuruluş Osman 76. Bölüm Fragmanı | ”Bugünlerin hesabı sorulacak vezir Alemşah” @atv
9​ Aziz 7. Bölüm 2. Fragman | “Muhteşem bir değişim öyle değil mi?”
10Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücreti açıkladı
featured
1 Yazlık piyasasında yaz hareketliliği: En çok değerlenen bölgeler belli oldu
Yazlık piyasasında yaz hareketliliği: En çok değerlenen bölgeler belli oldu
2 Instagram'ın en görünür markaları hangileri?
Instagram’ın en görünür markaları hangileri?
3 Online alışverişin 2025 trendleri: Türk tüketiciler nasıl bir deneyim arıyor?
Online alışverişin 2025 trendleri: Türk tüketiciler nasıl bir deneyim arıyor?
4 Instagram, TikTok, YouTube… Sosyal medya yarışında hangi platform önde?
Instagram, TikTok, YouTube… Sosyal medya yarışında hangi platform önde?
5 Tüketicilere göre markalar "ambalajları kadar" çevreci!
Tüketicilere göre markalar “ambalajları kadar” çevreci!
Güncel Haberler
Decathlon, sporu herkes için ücretsiz erişilebilir kılıyor!
Decathlon, sporu herkes için ücretsiz erişilebilir kılıyor!
C Level Club üyeleri "unutmaya istekli bir toplumun" belleğinde yolculuğa çıktı
C Level Club üyeleri “unutmaya istekli bir toplumun” belleğinde yolculuğa çıktı
"Borusan EnBW Şarj - 5" ile kolay, güvenli, güvenilir, hızlı ve sürdürülebilir şarj deneyimi
“Borusan EnBW Şarj – 5” ile kolay, güvenli, güvenilir, hızlı ve sürdürülebilir şarj deneyimi
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

İş dünyasında haftanın atamaları (3-9 Mayıs)
Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (3-9 Mayıs)
Nafizcan Önder
9 Mayıs 2025
İDA Şeref Kürsüsü'nün yeni ismi Işıl Arıdağ oldu
Haberler
İDA Şeref Kürsüsü’nün yeni ismi Işıl Arıdağ oldu
İrem Alimoğlu
2 hafta önce
Bir poşet nasıl bir reklam mecrasına dönüşür?
Haberler
Bir poşet nasıl bir reklam mecrasına dönüşür?
Sena Tufan
4 Nisan 2025
İş dünyasında haftanın atamaları (17-23 Mayıs)
Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (17-23 Mayıs)
Nafizcan Önder
3 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.