19 Mayıs Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
İş dünyasında haftanın atamaları
Haberler

İş dünyasında haftanın atamaları

Nafizcan Önder
21 Temmuz 2023
8 dk okuma

İşbir Holding’in yeni CEO’SU Ediz Köklü oldu

İş dünyasında haftanın atamaları

İşbir Sentetik, İşbir Sünger, İşbir Yatak, İşbir Ziraat, Ergo Yatak ve İşbir Yay olmak üzere faaliyet gösteren İşbir Holding’e yeni CEO olarak Ediz Köklü atandı. Uzun yıllar global şirketlerde üst düzey pozisyonlarda görev alan Köklü,  özel sektörde edindiği yaklaşık 30 yıllık tecrübesi ile İşbir Holding’de yeni başarılara imza atacak.

İnovasyona dayalı üretim felsefesi, yüksek katma değerli ürünleri ile sektörde birçok ilke imza atan İşbir Holding’e CEO olarak atanmaktan mutluluk duyduğunu belirten Ediz Köklü, “İşbir Holding kuruluşundan bu yana başarıya ve büyümeye odaklanmış bir şirket. Yıllar önce birlik ruhu ile kurulmuş bir şirkette CEO olarak görev almak benim için de gurur verici. Büyük bir sorumluluğu devralmanın bilinci ile yolumuza yeni başarılar ekleyerek devam edeceğiz” diyor.

DHL Express Türkiye’nin yeni CEO’su Volkan Demiroğlu oldu

İş dünyasında haftanın atamaları

DHL Express Türkiye Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Volkan Demiroğlu, DHL Express Türkiye’nin CEO’su olarak atandı. Uzun yıllardır şirket bünyesinde farklı pek çok birimde çalışan Demiroğlu, yeni görevini 17 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla üstlendi. 

DHL Express’teki kariyerine 22 yıl önce Müşteri Hizmetleri’nde başlayan Volkan Demiroğlu, sırasıyla müşteri temsilciliği, takım liderliği ve süpervizörlük görevlerini yürüttü ve 2007 yılında Gümrük Müdürü olarak Operasyon bölümüne geçti. 2009’da İstanbul Gateway Müdürü, 2018 yılında da Türkiye Üst Yönetim Ekibine Müşteri Hizmetleri Direktörü olarak atanan Demiroğlu, 2021 yılından bu yana DHL Express Türkiye’nin Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Demiroğlu, DHL Express Türkiye CEO’luğu görevini DHL Express Almanya CEO’su olarak atanan Mustafa Tonguç’tan devraldı.

Alcon Türkiye’den İngiltere – İrlanda bölgesine üst düzey transfer

İş dünyasında haftanın atamaları

Alcon Türkiye’de görevli Özge Yaprak Arslanalp, şirketteki başarılı çalışmalarına yeni dönemde İngiltere – İrlanda Bölgesi Pazarlama ve Profesyonel Eğitim Gelişim Direktörü olarak devam edecek. Yaklaşık 4 yıldır Alcon Türkiye Vision Care Ülke Direktörlüğü görevini başarıyla yürüten Arslanalp, yeni görevine 1 Temmuz 2023 itibarıyla başladı.

Sağlık sektöründe 20 yıllık tecrübeye sahip olan Özge Arslanalp, Alcon’a katılmadan önce Bayer, Pfizer ve son olarak AstraZeneca firmalarında Satış ve Pazarlama alanlarında üst düzey yöneticilik yapmış, Doğru Avrupa Bölgesi Yenilikçi Ticari Kanallar Liderliği üstlenmiştir.

2004 yılında Koç Üniversitesi Ekonomi Bölümünden mezun olan Arslanalp, sürekli gelişimi bir hayat felsefesi olarak benimsemiş ve 2022 yılında Oxford Üniversitesi’nde Executive Leadership sertifika programını tamamlamıştır.

İnsanların güvenli bir çevrede tüm potansiyellerine erişebilmelerini destekleme prensibiyle çalışan Arslanalp, aynı zamanda ICF Executive Coach sertifikası sahibidir ve Alcon içinde kadın yöneticilerin güçlendirilmesi amacıyla oluşturulan Signature Women programının Türkiye’deki temsilcisidir.

İlk Buluşma’da üst düzey atama

İş dünyasında haftanın atamaları

Portföyünde yer alan markalara pazarlama iletişimi, basın ve dijital medya iletişimi, kurumsal iletişim, ürün ve hizmet iletişimi alanlarında hizmet veren İlk Buluşma Marka Danışmanlığı’nın tüm faaliyetlerinden sorumlu yeni yönetici ortağı Şahika Özarslan oldu.

İstanbul Üniversitesi, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı mezunu olan Şahika Özarslan daha önce Doğuş Yayın Grubu, Yeni Medya Departmanı’nda İngilizce/Türkçe haber editörlüğü, ntvmsnbc.com müzik yazarlğı, NTV Ana Haber Merkezi kültür-sanat muhabirliği ve eş zamanlı olarak art.tv’de sunuculuk görevlerinde bulundu.

İletişim alanındaki kariyeri boyunca çeşitli görevlerde yer alan Şahika Özarslan, blockchain, turizm, moda, yeme-içme, kültür- sanat gibi farklı sektörlerden markalarla aktif şekilde çalıştı.

Gül Acuner, Beymen İş Geliştirme ve Strateji Ofisi Direktörü görevine atandı

İş dünyasında haftanın atamaları

Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra, Boğaziçi Üniversitesi’nde ekonomi yüksek lisansını tamamlayan Gül Acuner, çalışma hayatına 2001 yılında Pwc Vergi Bölümü’nde başladı. 

2003-2010 yılları arasında Colgate Palmolive Mali İşler Departmanı’nda yurt içi ve yurt dışı görevleri başarı ile yürüten Gül Acuner, Türkiye ve Türki Cumhuriyetler finansallarından sorumlu oldu.

2010-2014 yılları arasında Beymen Finansal Planlama, Bütçe ve Raporlama Müdürlüğü görevini üstlenerek Beymen, Beymen Club ve Monobrand markaların stratejik büyüme, yatırımcı ilişkileri ve finansal sorumluluğunu üstlendi. 2014-2016 yılları arasında Panço Çocuk Giyim’de CFO ünvanı ile Panço’nun yatırımcı sonrası kurumsal dönüşümüne liderlik etti.

2016 yılında Mavi’de Finans Direktörlüğüne atanarak Almanya, Hollanda, Rusya, Amerika, Kanada operasyonlarının global büyümelerinin planlamasında görev alarak, Mavi’nin halka arz sürecinin koordinasyonundan sorumlu oldu. 2018-2020 yılları arasında Yargıcı’da CFO’luk görevini üstlenerek yurt içi ve yurt dışı mağaza, bayi ve online büyüme ve yatırımcı ilişkilerini yönetti.

Beymen’e katılmadan önce son üç yıl boyunca 140 ülkeye e-ihracat şampiyonu olan Modanisa’da CFO olarak görev alan Gül Acuner, markanın kurumsal dönüşümüne, operasyonel gelişimine ve yatırımcı süreçlerine liderlik yaptı.   

Lidio’nun Yönetim Kurulu’nda yeni isim: Arthur N.W. van Wijck Jurriaanse

İş dünyasında haftanın atamaları

Lidio, çok uluslu şirketlerdeki 30 yılı aşkın tecrübesiyle eski PayU CEO’su Arthur N.W. van Wijck Jurriaanse’nin Lidio Yönetim Kurulu’nda yerini aldığını açıkladı.  

Kariyerine 90’ların başında Polonya’da girişimci olarak başlayan Jurriaanse, pek çok şirketin kuruluşunda ve yönetiminde görev aldı. 30 yılı aşkın deneyimiyle, EMEA düzeyinde organizasyonel dönüşümleri ve birleşmeleri başarıyla yöneterek değişimi yönlendirme ve sonuçlara ulaşma becerisini kanıtlamış olan tecrübeli isim Arthur N.W. van Wijck Jurriaanse, Lidio’nun Yönetim Kurulu’na katıldı.  

Arthur N.W. van Wijck Jurriaanse, seçkin kariyeri boyunca çok uluslu şirketlerde, yeni kurulan şirketlerde yönetici pozisyonlarında bulundu ve şirket birleşmeleri ve satın almalarında aktif olarak yer aldı. Kapsamlı bir uluslararası iş deneyimine sahip Arthur N.W. van Wijck Jurriaanse, EMEA bölgesinde 6 binden fazla çalışandan oluşan ekip ve birimleri yönetti. Ayrıca Polonya’da uluslararası bir görev üstlenerek küresel bakış açısını ve kültürler arası yetkinliklerini daha da genişletti. 

Aon Türkiye’de Alacak Riski ve Finansal Sigorta Çözümleri Direktörlüğü’ne Ali Can Ateşli getirildi

İş dünyasında haftanın atamaları

Sigorta ve bankacılık sektörlerinde önemli bir deneyime sahip olan Ali Can Ateşli, risk, emeklilik ve sağlık konularında profesyonel hizmetler sunan Aon Türkiye’nin Alacak Riski ve Finansal Sigorta Çözümleri bölümünde Direktör olarak göreve başladı.

Lisans eğitimini Çukurova Üniversitesi Ekonomi bölümünde yüksek lisans eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Sermaye Piyasası bölümünde tamamlayan Ateşli, Destek Menkul, Volvo Finansal Hizmetler, HSBC, Garanti, Euler Hermes, Polaris Sigorta ve Reasürans Brokerlik Hizmetleri A.Ş firmalarında görev aldı.

Ali Can Ateşli’nin Alacak Riski ve Finansal Sigorta Çözümleri Direktörü olarak atanmasıyla birlikte ticari alacak sigortalarında lider konumda olan Aon Türkiye, güçlendirdiği ekip yapısıyla müşterilerine uluslararası standartlarda hizmet sunmaya ve iş sürekliliklerine önemli katkılar sunmaya devam edecek.

Six Senses Kaplankaya’nın Yeni  Yiyecek ve İçecek Direktörü İsmail Alçay oldu

İş dünyasında haftanın atamaları

Six Senses Hotels Resorts Spas bünyesinde yer alan Six Senses Kaplankaya üst düzey atamalarına devam ederek yönetim kadrosunu güçlendirmeye devam ediyor. 

Ege’nin eşsiz doğasında beş özel koyda konumlanan plajları, eşsiz konaklama deneyimi, alanında dünyaca ünlü şeflerin yönettiği restoranlar ve holistik wellness uygulamaları sunan Six Senses Kaplankaya’nın Yiyecek ve İçecek Direktörlüğü  pozisyonuna lüks otel operasyonlarında 20 yılı aşkın deneyimi ile İsmail Alçay atandı.

Ritz-Carlton, Marriott Hotels, Rixos Hotels ve Kempinski Hotels gibi sektörün önde gelen gruplarında çalışan İsmail Alçay, son olarak  The St. Regis Toronto’da Executive Chef pozisyonunda görev yaptı. İsmail Alçay, deneyim ve alanındaki geniş bilgi birikimini Six Senses Hotels Resorts Spas uluslararası sürdürülebilirlik felsefesi çerçevesinde sunacağı hizmetlerde değerlendirecek.

Cargill, META gıda çözümleri ve kuruluşuna öncülük edecek üst düzey atamaları duyurdu

Gıda Çözümleri Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesinde üst yönetimini yeniden yapılandırırken altı yeni yöneticinin atamalarını duyurdu. 2030 yılına kadar küresel olarak liderlik pozisyonlarındaki kadın oranını yüzde 50’ye yükseltmeyi taahhüt eden Cargill’den yapılan açıklamada, gerçekleşen atamalar ile bu hedefe bir adım daha yaklaşıldığı vurgulandı.

İşte Cargill’de gerçekleşen üst düzey atamalar;

Banu Öksün, Et ve Süt Alternatifleri Grubu altında Gıda Çözümleri Portföy Direktörü olarak atandı

İş dünyasında haftanın atamaları

Banu Öksün, Et ve Süt Alternatifleri Grubu altında Gıda Çözümleri Portföy Direktörü olarak atandı. Altı yıldır Cargill Gıda META İnsan Kaynakları Başkanı ve Bölgesel Gıda Zenginleştiricileri Kategori Lideri olarak çifte görev yürüten Öksün, Cargill Gıda META’nın stratejik yetenek yönetimi ve büyüme stratejilerine önemli katkılarda bulundu. Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden lisans, New School University (Parsons College) Medya Çalışmaları bölümünden yüksek lisans derecesine sahip olan Öksün, Bank of America, Merrill Lynch (New York), Microsoft, Samsung ve Ünlü & Co gibi çeşitli pozisyonlarda görev aldı.

Sonat Akat, META Yenilebilir Yağlar Ürün Grubu Direktörü oldu

İş dünyasında haftanın atamaları

Sonat Akat, Cargill Gıda META Finans Direktörlüğü görevinin ardından META Yenilebilir Yağlar Ürün Grubu Direktörü olarak atandı. Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Akat, Cornell Üniversitesi S.C. Johnson İşletme Okulu’ndan finans alanında MBA derecesine sahip ve daha önce Shaya, BAT ve Turkcell gibi çeşitli şirketlerde stratejik ve yapısal değişim projelerinde çalıştı.

Ayşe Arslan, Gıda Çözümleri META Finans Direktörü oldu

İş dünyasında haftanın atamaları

Ayşe Arslan, Akat’ın yerine Gıda Çözümleri META Finans Direktörü olarak görevlendirildi. Finans alanında geniş deneyime sahip olan Arslan, Siemens, Nokia ve Vodafone gibi küresel şirketlerde çeşitli pozisyonlarda bulundu. 2019 yılından bu yana Cargill’in bölgesel büyümesine katkıda bulunan Arslan, stratejik projelerde yer alarak META bölgesinde kurumsal kültürün gelişiminde aktif rol oynayarak özellikle “Güçlü Liderlik” alanında faaliyet gösterdi. Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olan Arslan, Bilgi Üniversitesi’nde Sosyal Projeler ve STK Yönetimi üzerine yüksek lisans tezi çalışmasını yürütüyor.

Tuba Çetin, Gıda Çözümleri META Hukuk Departmanı Başkanı olarak kariyerine devam ediyor

İş dünyasında haftanın atamaları

Tuba Çetin, Gıda Çözümleri META Hukuk Departmanı Başkanı olarak atandı. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Çetin, Cargill’de 25 yıllık deneyimiyle üst düzey avukat olarak görev alıyordu. Çetin aynı zamanda Cargill’in cinsiyet eşitliği için çalışan ve kadınların ortak konuları tartışabileceği bir platform sağlayan küresel kadın girişimi Cargill Women’s Network (CWN) Türkiye liderliğini sürdürüyor. CWN, kadınları teşvik etmek, güçlendirmek, görünürlüklerini artırmak ve kariyer gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor.

Cem Beysel, META Nişasta, Tatlandırıcılar ve Kıvam Vericiler Ürün Grubu ve Sürdürülebilirlik Direktörü oldu

İş dünyasında haftanın atamaları

Cargill dünyayı güvenli, sorumlu ve sürdürülebilir bir şekilde beslemek için çalışırken Cem Beysel de bundan böyle Nişasta, Tatlandırıcılar ve Kıvam Vericiler Ürün Grubu ve Sürdürülebilirlik Direktörü rolünü üstleniyor. Beysel, Marmara Üniversitesi İngilizce İşletme Yönetimi bölümünden mezun oldu ve kariyerine Arthur Andersen’da danışmanlık ve denetim departmanında başladı.

1999 yılından bu yana Cargill’de finans, iş geliştirme, şirket birleşmeleri, ürün yönetimi ve pazarlama alanlarında çeşitli pozisyonlarda Türkiye ve META’da çalıştı. Orta Doğu ve Türkiye’deki Cargill hayvan yemi operasyonları için çeşitli projeler geliştirdi, yönetti, büyümelerine katkıda bulundu.

Demokan Konyalıgil, Gıda Çözümleri META Kamu Yönetimi ve Dış İletişim Direktörü olarak görevlendirildi

İş dünyasında haftanın atamaları

Demokan Konyalıgil ise Gıda Çözümleri META’ya Kamu Yönetimi ve Dış İletişim Direktörü olarak atandı. Konyalıgil, kariyerinin başlangıç yıllarında Frito Lay ve Coca-Cola İçecek (CCI) gibi uluslararası şirketlerde denetim alanında çalıştı. Kurumsal ilişkilerdeki kariyerine, 2012 yılında Coca-Cola İçecek’te Grup Kurumsal İlişkiler Müdürü olarak başladı. Konyalıgil, kurumsal ilişkiler direktörü olarak görev yaptığı Mondelez International’dan Gıda Çözümleri META’ya katıldı.

İş dünyasında geçtiğimiz hafta gerçekleşen atamalara göz atmak için TIKLAYIN.

featured
1 KFC ve Pizza Hut, Türkiye pazarına geri dönüyor
KFC ve Pizza Hut, Türkiye pazarına geri dönüyor
2 Google 10 yıl sonra logosunu değiştirdi
Google 10 yıl sonra logosunu değiştirdi
3 YouTube'un zirvesine "kamp kuranlar" belli oldu
YouTube’un zirvesine “kamp kuranlar” belli oldu
4 Türkiye’nin kültür-sanat anatomisi...
Türkiye’nin kültür-sanat anatomisi…
5 Lacoste, ikonlarıyla "oynuyor"
Lacoste, ikonlarıyla “oynuyor”
Güncel Haberler
19 Mayıs ruhunu yansıtan kampanyalar
19 Mayıs ruhunu yansıtan kampanyalar
Reklam dünyası "tükenmişlik sendromu"nun pençesinde!
Reklam dünyası “tükenmişlik sendromu”nun pençesinde!
Kültür-sanat sürdürülebilirliğin eylem aracıdır
Kültür-sanat sürdürülebilirliğin eylem aracıdır
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

TikTok'un satışı için kritik süreç: Trump, dört grupla görüşüldüğünü açıkladı
Haberler
TikTok’un satışı için kritik süreç: Trump, dört grupla görüşüldüğünü açıkladı
İrem Alimoğlu
10 Mart 2025
Hepsiburada "toplumsal cinsiyet eşitliği" ile Times Meydanı'nda!
Haberler
Hepsiburada “toplumsal cinsiyet eşitliği” ile Times Meydanı’nda!
Nafizcan Önder
13 Mart 2025
Brezilyalı kozmetik markası Boticário, çocuk isteyen kadınların mücadelesine ortak oluyor
Haberler
Brezilyalı kozmetik markası Boticário, çocuk isteyen kadınların mücadelesine ortak oluyor
Sena Tufan
1 hafta önce
Küresel köyden çıkış: Boykot
Haberler
Küresel köyden çıkış: Boykot
Marketing Türkiye
2 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.