20 Aralık Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Alibaba Türkiye'ye 2 milyar dolar yatırım yapacak | Son 24 saatin gündemi
Haberler

Alibaba Türkiye’ye 2 milyar dolar yatırım yapacak | Son 24 saatin gündemi

Marketing Türkiye
18 Eylül 2023
3 dk okuma
Alibaba Türkiye'ye 2 milyar dolar yatırım yapacak | Son 24 saatin gündemi

Bloomberg’de yer alan habere göre Çinli e-ticaret devi Alibaba, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a Türkiye’ye 2 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını aktardı.

Türkiye biriminden yapılan açıklamaya göre, Alibaba’nın başkanı Michael Evans, Erdoğan’la yaptığı görüşmede yatırımın ne zaman yapılacağı ile ilgili detay vermedi.

Alibaba’nın Türkiye’nin en tanınmış e-ticaret platformlarından biri olan Trendyol aracılığıyla Türkiye’ye halihazırda 1,4 milyar dolar yatırım yapmıştı.

Erdoğan ve Musk New York’ta bir araya geldi, bir sonraki buluşma “Teknofest” olabilir…

Alibaba Türkiye'ye 2 milyar dolar yatırım yapacak | Son 24 saatin gündemi

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak için New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz gün Elon Musk ile bir araya geldi.

Basına kapalı kabulde Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç da yer aldı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Musk ile yaptığı görüşmede Türkiye’nin ticari uydu haberleşme sistemi Starlink ve yapay zeka konusunda iş birliğine açık olduğunu belirtti.
Açıklamaya göre Musk, Starlink uydu hizmetlerini Türkiye’de sunmak için lisans alma konusunda Türk yetkililerle çalışmayı arzu ettiklerini iletti. Musk, Erdoğan’ın daveti üzerine 27 Eylül’de başlayacak Teknofest’e katılmaktan memnuniyet duyacağını da ifade etti.

Togg’un Türkiye’de yollara çıkmasıyla birlikte Tesla’nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatan Erdoğan, Musk’a Tesla’nın yedinci fabrikasını Türkiye’de kurması için çağrı yaptı.

Avrupa Birliği’nden TikTok’a rekor ceza

Alibaba Türkiye'ye 2 milyar dolar yatırım yapacak | Son 24 saatin gündemi

TikTok, Avrupa Birliği’nin (AB) Genel Veri Koruma Tüzüğü’nü (GDPR) ihlal ettiği için İrlanda Veri Koruma Komisyonu (DPC) tarafından 367 milyon dolarlık para cezasına çarptırıldı. Bu, TikTok’un şimdiye kadar düzenleyicilerden aldığı en yüksek para cezası.

DPC, TikTok’un 13 yaşın altındaki kullanıcıların verilerini uygun şekilde korumadığını ve bu verileri ebeveyn izni olmadan işlediğini tespit etti. DPC’ye göre, TikTok’un yeni genç kullanıcıların hesaplarını varsayılan olarak “herkese açık” olarak ayarlamasının yanı sıra, “Aile Eşleşmesi” özelliğinin de düzgün çalışmadığı tespit edildi.

DPC, TikTok’un bu ihlalleri gidermek için üç ay içinde gerekli adımları atmasını talep etti.

Bizi enflasyon bile ayıramaz!

Alibaba Türkiye'ye 2 milyar dolar yatırım yapacak | Son 24 saatin gündemi

Teknolojinin olmadığı bir dünya artık pek çokları için kelimenin tam anlamıyla bir distopya… İş yapış şekillerimizden sosyalleşme biçimlerimize günün her anına eşlik eden teknolojik ürünler her geçen gün gelişiyor ve yenilenen özellikleriyle gönüllere taht kurarken hayatımızı ise ambargo altına alıyor. Peki, Türk toplumu teknolojik ürünlerini ne sıklıkla yeniliyor? Teknoloji alışverişi dendiğinde ne anlıyoruz? Teknoloji bir lüks mü yoksa ihtiyaç mı? Marketing Türkiye adına Pulside Research’ün gerçekleştirdiği “Teknoloji Araştırması”nda yer alan verilerle ilgili detaylara göz atmak için TIKLAYIN.

Türkiye’nin temizlik markaları

Türkiye'nin temizlik markaları

Temizlik vazgeçilmez bir ihtiyaç olmasına karşın bu alanda eşitlik söz konusu değil. Zira Marketing Türkiye adına YouGov’un gerçekleştirdiği “Türkiye’nin Temizlik Markaları” araştırmasına göre temizlikle ilgili sorumluluklar eşit bir biçimde paylaşılmıyor. Tahmin edeceğiniz üzere bu sorumluluğu en çok kadınlar üstleniyor ve sorumluluğu eşit paylaşanların oranı yüzde 10 ile sınırlı kalıyor. Temizlik ve hijyen arasındaki fark pandemi dönemindeki kadar keskin olmamakla birlikte temiz bir yaşam alanına sahip olma arzusu fiyatı bile gölgede bırakıyor. En vazgeçilmez temizlik ürünü fiyat artışlarıyla gündemden düşmeyen tuvalet kağıdı olurken en vazgeçilmez temizlik aracı ise çamaşır makinesi oluyor. Peki, Türkiye’nin temizlik markaları hangileri? Tüketicinin kirle mücadelesindeki en büyük destekçileri kimler? Tüketicinin temizlik alışkanlıkları nasıl evrildi? Yanıtlara göz atmak için TIKLAYIN.

featured
1 2026'da pazarlama dünyasına yön verecek dijital pazarlama trendleri...
2026’da pazarlama dünyasına yön verecek dijital pazarlama trendleri…
2 Çocukların ana ekranı değişti: Artık her şey cebe sığıyor
Çocukların ana ekranı değişti: Artık her şey cebe sığıyor
3 CarrefourSA, A101'e mi satılıyor? Sabancı Holding’den açıklama geldi...
CarrefourSA, A101’e mi satılıyor? Sabancı Holding’den açıklama geldi…
4 Türk hanelerinde "kahve" devrimi: Makine sahipliği yüzde 79'a ulaştı...
Türk hanelerinde “kahve” devrimi: Makine sahipliği yüzde 79’a ulaştı…
5 Duygusal yatırımın en parlak objesi: Takı sektörü altın çağını yaşıyor
Duygusal yatırımın en parlak objesi: Takı sektörü altın çağını yaşıyor
Güncel Haberler
Güvenin anatomisi: Liderlik davranışları şirketlerin kaderini nasıl belirliyor?
Güvenin anatomisi: Liderlik davranışları şirketlerin kaderini nasıl belirliyor?
İş dünyasında haftanın atamaları (13-19 Aralık)
İş dünyasında haftanın atamaları (13-19 Aralık)
Bellona ve Doqu Home, uçtan uca medya yatırım süreçlerini WPP Media Türkiye'ye emanet etti
Bellona ve Doqu Home, uçtan uca medya yatırım süreçlerini WPP Media Türkiye’ye emanet etti
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Pembe Top bu yıl Birce Akalay'ın elinden havalanacak
Haberler
Pembe Top bu yıl Birce Akalay’ın elinden havalanacak
Sena Tufan
7 Ekim 2025
Sadece bir YouTube var!
Haberler
Sadece bir YouTube var!
Sena Tufan
1 Ekim 2025
Kral Şakir geri döndü: “Dünyalar Karıştı” sinemalarda!
Haberler
Kral Şakir geri döndü: “Dünyalar Karıştı” sinemalarda!
Nafizcan Önder
4 Kasım 2025
Her 2 okurdan 1’i kitabını amazon.com.tr’den alıyor
Haberler
Her 2 okurdan 1’i kitabını amazon.com.tr’den alıyor
Marketing Türkiye
10 Ekim 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.