8 Mayıs Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
ChatGPT'nin Google'a rakip olacak arama motoru yayında! | Son 24 saatin gündemi
Haberler

ChatGPT’nin Google’a rakip olacak arama motoru yayında! | Son 24 saatin gündemi

Marketing Türkiye
17 Aralık 2024
3 dk okuma
ChatGPT'nin Google'a rakip olacak arama motoru yayında! | Son 24 saatin gündemi

OpenAI, ChatGPT’nin arama motorunu tüm kullanıcıların erişimine sundu. İlk kez Ekim 2024’te duyurulan bu özellik, artık bir OpenAI hesabı oluşturan herkes tarafından kullanılabiliyor.

ChatGPT’nin arama motoru, kullanıcı dostu ve sade bir arayüz sunuyor. Google benzeri bir deneyimle, bir arama terimi yazıp “Ara” butonuna basarak sonuçlara ulaşmak mümkün. Bazı aramalarda görsel destek sunan motor, yol tarifleri için harita hizmeti de sağlıyor.

Mobil cihazlarda da kullanılabilen arama motoru, özel optimizasyonlarla dikkat çekiyor. Ayrıca, gelişmiş ses modu desteğiyle kullanıcılar sesli komutlarla da arama yapabilecekler.

OpenAI’nin bu yeniliği, ChatGPT’yi günlük bilgi arayışlarında güçlü bir alternatif hâline getirecek gibi görünüyor!

C Level Club’ın Ankara buluşmasında pazarlamanın mega trendleri konuşuldu

ChatGPT'nin Google'a rakip olacak arama motoru yayında! | Son 24 saatin gündemi

Marketing Türkiye C Level Club üyeleri, yeni nesil misafir ağırlama anlayışının öncülerinden Lucis Companies’in “hospitality” standartlarını yeniden tanımladığı Assembly Buildings One Tower’da bir araya geldi.

C Level Club üyeleri, Ankara’da gerçekleştirilen buluşmada pazarlamanın mega trendlerinin hangi sektörleri, ne ölçüde ve nasıl etkileyeceğini küresel araştırmaların yol göstericiliğinde keşfetti.

Buluşmanın detaylarını incelemek için TIKLAYIN!

TikTok’un karbon ayak izi Yunanistan’ı geride bıraktı

ChatGPT'nin Google'a rakip olacak arama motoru yayında! | Son 24 saatin gündemi

Greenly Danışmanlık Şirketi’nin son araştırmasına göre sosyal medya platformu TikTok’un yıllık karbon ayak izi Yunanistan’ınkinden daha büyük. Ortalama bir kullanıcı her yıl benzinle çalışan bir arabayla 123 mil yol kat etmeye eşdeğer sera gazı üretiyor.

Paris merkezli Greenly Danışmanlık Şirketi’nin araştırması, 1 milyar kullanıcıya sahip sosyal medya platformu TikTok’un yıllık karbon ayak izinin Yunanistan’ın toplam emisyonundan daha fazla olduğunu ortaya koydu.

Platformun genel karbon ayak izinin ABD, İngiltere ve Fransa‘nın TikTok’un küresel kullanıcı tabanının yaklaşık yüzde 15’ini oluşturduğu düşünüldüğünde, genel karbon ayak izinin muhtemelen 50 milyon metrik ton civarında olduğu düşünülüyor. Yunanistan’ın 2023 yılı karbon emisyonu ise 51,67 milyon metrik ton idi.

Squid Game’in “şeker oyunu” McDonald’s menüsüne girdi! Ödül 100 bin dolar!

Squid Game’in yeni sezonuna sayılı günler kala tüm dünyada renkli iş birlikleri de hız kesmeden boy göstermeye devam ediyor. McDonald’s Avustralya, Netflix’in küresel fenomeni Squid Game ile unutulmaz bir deneyim sunmak için bir araya geldi. 11 Aralık 2024 ile 7 Ocak 2025 tarihleri arasında, hayranlar sınırlı bir süre için sunulan Squid Game Menü ile tanışırken dizinin ünlü Dalgona Candy Challenge’ına eğlenceli bir dokunuşla katılabiliyorlar.

Türkiye farklı cihazlarda farklı müzikler dinlemeyi seviyor 

ChatGPT'nin Google'a rakip olacak arama motoru yayında! | Son 24 saatin gündemi

Spotify 2024 Yılın Özeti’yle Türkiye’de ve dünyada en çok dinlenen sanatçı, şarkı, albüm ve podcast’leri duyurmasının yanı sıra merakla beklenen kişiselleştirilmiş kullanıcı deneyimini de tüm kullanıcılarıyla geçtiğimiz günlerde paylaştı. Spotify’ın bu verileri kullanıcıların müzik zevklerinin yıl boyunca nasıl değiştiğini de gözler önüne serdi. 

Spotify 2024 Yılın Özeti’ndeki verilere göre, kullanıcıların müzik dinlemeyi tercih ettiği cihazlara göre de müzik zevklerinde şaşırtıcı farklılıklar ortaya çıkıyor. 2024’te Türkiye’de otomobilde en çok dinlenen sanatçılar arasında Tarkan, Mabel Matiz, Mert Demir ve Zeynep Bastık gibi isimler olurken, araba yolculuklarında geçen saatlere en çok Türkçe Pop’un yıldızları eşlik ediyor.

Öte yandan oyun konsolu sahiplerinin en çok dinlediği sanatçılara bakıldığında rap’in ağırlığı; hoparlöre bağlıyken en çok dinlenenlere bakıldığında ise ilk 3’ü kimseye bırakmayan dünyaca ünlü yıldızlar Taylor Swift, The Weeknd ve Billie Eilish dikkat çekiyor. 

 2024 yılı boyunca farklı cihazlar üzerinden Spotify’da en çok dinlenenler listeleri için TIKLAYIN!


featured
1 Thermos 8,2 milyon ürünü geri çağırıyor: Üç kişide kalıcı görme kaybı oluşturdu
Thermos 8,2 milyon ürünü geri çağırıyor: Üç kişide kalıcı görme kaybı oluşturdu
2 Turizmde mükemmel deneyim markası yaratmanın kodları Brandverse Horizons'da ele alınacak
Turizmde mükemmel deneyim markası yaratmanın kodları Brandverse Horizons’da ele alınacak
3 KitKat’tan “bağlantıyı kesen” ambalaj: Break Mode ile dijital detoks
KitKat’tan “bağlantıyı kesen” ambalaj: Break Mode ile dijital detoks
4 Z kuşağının radarına giren 20 marka: Artık dikkat çekmenin yolu “bir tavır ortaya koymak”
Z kuşağının radarına giren 20 marka: Artık dikkat çekmenin yolu “bir tavır ortaya koymak”
5 Bosch’un "Anneler Günü" reklamı tartışma yarattı: RTÜK devrede, film yayından kaldırıldı
Bosch’un “Anneler Günü” reklamı tartışma yarattı: RTÜK devrede, film yayından kaldırıldı
Güncel Haberler
Perakende ticarette bilgi fişi dönemi sona eriyor
Perakende ticarette bilgi fişi dönemi sona eriyor
IKEA, ikonik FRAKTA çantasının içinden dünyaya bakıyor
IKEA, ikonik FRAKTA çantasının içinden dünyaya bakıyor
Shakira yeniden Dünya Kupası sahnesinde: "Dai Dai"
Shakira yeniden Dünya Kupası sahnesinde: “Dai Dai”
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Gerety Awards’ta son başvuru tarihi 15 Mayıs: Küresel jüri buluşmaları ve özel gösterimler başlıyor
Haberler
Gerety Awards’ta son başvuru tarihi 15 Mayıs: Küresel jüri buluşmaları ve özel gösterimler başlıyor
Sena Tufan
3 hafta önce
Yılın trendi: Topluluk yönetimi
Haberler
Yılın trendi: Topluluk yönetimi
Marketing Türkiye
4 Mart 2026
Yapay zeka felaketi: 9 saniyede tüm veritabanını sildi
Haberler
Yapay zeka felaketi: 9 saniyede tüm veritabanını sildi
Marketing Türkiye
1 hafta önce
İyiliği merkeze alan markalar MarkaFest 2026’da buluşuyor
Haberler
İyiliği merkeze alan markalar MarkaFest 2026’da buluşuyor
Nafizcan Önder
4 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.