ChatGPT mobil uygulaması Türkiye’de erişime açıldı | Son 24 saatin gündemi
Yapay zeka sohbet robotları arasında son dönemin parlayan yıldızı ChatGPT, geçtiğimiz haftalarda iOS ortamında mobil uygulama üzerinden de hizmet vermeye başlamıştı. Başlangıçta tüm ülkelerde aktif olmayan ChatGPT mobil uygulaması, Türkiye’deki iOS kullanıcılarının erişimine dün itibarıyla açıldı.
Uygulamanın en güncel sürümü ChatGPT-4 özelliklerinden faydalanmak isteyen kullanıcıların “ChatGPT Plus” ücretli aboneliği satın alması gerekiyor. Ücretli aboneliğin satın alınmaması halinde Eylül 2021 yılına kadar geliştirilen ve veri aktarımı sağlanan ChatGPT-3.5 sürümünü kullanabiliyor. Yurt dışında aylık 20 dolarlık bir fiyata sahip olan ChatGPT Plus, Türkiye’de kullanıcıların hizmetine aylık 499,99 TL’ye sunuluyor.
Uygulamanın Andorid yazılıma sahip cihazlarda da erişime sunulup sunulmayacağı ise henüz bilinmiyor…
Twitter, yapay zekanın yol açtığı yanlış anlaşılmaların önüne geçmek istiyor
Twitter, yapay zeka ile üretilen sahte görsellerin yol açabileceği yanlış anlaşılmalarla mücadele etmek için geliştirilen “Community Notes” özelliğini duyurdu.
Twitter’da yapılan bir paylaşımın tabiri caizse ışık hızında yayılması bilgi kirliliğine, kafa karışıklığına ve hatta panik ortamı yaratılmasına neden olabiliyor. Son dönemde yapay zekayla üretilen ve gerçeğinden ayırt edilmesi oldukça zor olabilen görseller de bu durumu tetikliyor.
Twitter, bu gibi yanlış anlaşılmaların önüne geçebilmek adına görsellere kitle kaynaklı teyit mekanizması ekledi. Community Notes özelliği kapsamında kullanıcılar, paylaştıkları görselle ilgili bilgiler ekleyebilecek. Söz konusu bilgiler, yakın zamanda yayınlanan ve görselle eşleşen diğer görsellerin de altında belirecek. Şu an için yalnızca tek bir görsel için geçerli olan özellik önümüzdeki dönemde birden fazla görsel ve veya video içeren tweet’lerde de kullanılabilecek.
Kaynak: Tech Crunch
WhatsApp’ta konferans dönemi başlıyor
Son dönemde platformundaki yenilikleriyle kendini güncelleyen WhatsApp, şimdi de görüntülü konuşma özelliklerini yeniliyor. Henüz test aşamasında olan mevcut güncellemesiyle WhatsApp görüntülü konuşmalarda tıpkı Zoom ve Microsoft Teams gibi “ekran paylaşımı” özelliği mümkün oluyor…
WABetaInfo’nun aktardığı habere göre, kullanıcılar uygulamanın alt kısmında kamera, video ve mikrofon erişim düğmelerinin yanında yeni “Ekran Paylaşımı” simgesini görebilecekler. Kullanıcılar aynı “Ekran Paylaşımı” düğmesine dokunarak istedikleri zaman paylaşmayı durdurabilecekler.
WhatsApp bu yeni özelliğiyle pandemi sırasında popüler hale gelen rakipleri Zoom, Google Meet ve Microsoft Teams’in yakaladığı ivmeye ortak olmayı hedefliyor…
Tedarik zincirini değere dönüştürenler…
Marketing Türkiye liderliğinde Deloitte Digital ve Kuantum Araştırma uzmanlığıyla tasarlanan B2B Marketing & Management Summit, “Değer Zincirinde Yeni Açılımlar” ana temasıyla üçüncü kez 24 Mayıs Çarşamba günü Divan Kuruçeşme’de gerçekleştirildi. Birbirinden kapsamlı sunumlara ev sahipliği yaparak binlerce kişiye ulaşan zirve canlı olarak da yayınladı.
Haberin tamamını okumak için TIKLAYIN.
E-ticaretin en iyileri ECHO Summit’te bir araya geldi
Türkiye’nin en kapsamlı e-ticaret zirvesi ECHO Summit’23, 25 Mayıs Perşembe günü “The Great Specialization – Yatay Kapsayıcılıktan Dikey Konsantrasyona” ana temasıyla Divan Kuruçeşme’de gerçekleştirildi. Bu yıl Türkiye’de bir ilkin gerçekleştirildiği zirvede açılış konuşmasını Marketing Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen’in yerine Cypien.AI’ın geliştirdiği “Yapay Zeka Günseli” gerçekleştirdi. Yoğun bir katılımla başlayan zirvede ziyaretçiler, akıl açan sunumları dinleme fırsatı buldu. Fiziksel bir buluşmanın yanı sıra YouTube’da da canlı olarak yayınlanan zirve, e-ticareti ve geleceğini tüm yönleriyle ele aldı.
Haberin tamamını okumak için TIKLAYIN.