16 Aralık Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Çalışanların yüzde 90’ı "İşyerlerinde hijyen önlemleri ciddi oranda artacak" diyor
Haberler

Çalışanların yüzde 90’ı “İşyerlerinde hijyen önlemleri ciddi oranda artacak” diyor

Marketing Türkiye
4 Haziran 2020
2 dk okuma

Avansas, normalleşme sürecinin iş dünyasına yansımalarını hem çalışanlara hem işverenlere sordu. Markanın gerçekleştirdiği araştırmaya göre; normalleşme süreci öncesinde her 2 kişiden biri işlerini işyerlerinden yürütmeye devam ederken, her 10 kişiden 7’si ise çalışma düzeni açısından tam olarak normalleşmenin Temmuz ayına kadar gerçekleşeceğini öngörüyor. İşyerlerinin yüzde 80’i işyerlerinin alacağı hijyen önlemlerinin çalışan bağlılığı ve motivasyonunda önemli bir kriter olacağını belirtirken, işyerlerinin yüzde 90’ı ise yeni dönemde hijyen ve temizlik ürünlerinin işyeri harcama kalemleri arasında ciddi bir artış göstereceği görüşünde.

Covid-19 nedeniyle son iki aydır işlerini evden yürüten ofis çalışanları ile işverenler kontrollü bir program ve önlemlerle geri dönüşe başladı. Günlerdir ofis hazırlıkları için çalışan işverenler normalleşme sürecine yönelik yaptıkları hazırlıkları, çalışanlar da işverenlerden taleplerini Avansas’ın “Covid-19’un İşyerlerindeki Etkisi” araştırmasında paylaştı. Normalleşme süreci sonrasında işyerlerinin hijyen, sağlık önlemi ve çalışma düzeni gibi beklentilerinin merkeze alındığı araştırmaya, 81 ilden toplam 5 bin 394 kişi katıldı.

Araştırma, salgının Türkiye’ye ulaştığı Mart ayından bugüne kadar geçen süreçte; Covid-19 pandemisi ve sonrasında tüketicilerin işyerlerinde alınması planlanan önlemlerle ilgili beklentilerini ve normalleşme süreciyle ilgili öngörülerini ortaya koydu.

Katılımcıların yüzde 90’ı işyerlerindeki hijyen ve temizlik harcamalarının artacağını öngörüyor

Yapılan araştırmanın sonuçlarına göre; pandemi süreci ile işyeri hijyeni de hem işyeri sahipleri hem de çalışanlar açısından merkeze alınan bir konu haline geldi. Araştırmaya göre; işyerlerinin yüzde 90’ı pandemiyle birlikte hijyen ve temizlik ürünlerinin işyeri harcama kalemleri arasında payının artacağını öngördü. Katılımcılar arasında; hijyen harcamalarının artacağını düşünenlerin oranı 50’den az sayıda çalışana sahip işyerlerinde yüzde 47 iken, 50’den daha fazla çalışana sahip işyerlerinde ise yüzde 43 oldu.

İşyerindeki çalışan motivasyonunu ve bağlılığını hijyen koşulları belirleyecek

Araştırmanın sonuçları çalışanlardaki hijyen farkındalığının Covid-19 süreciyle birlikte arttığını ortaya koydu. Sonuçlara göre;

  • İşyerlerinde normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte alınacak önlemlere uyum gösterileceğini düşünenlerin oranı yüzde 99.
  • İşyerlerinin yüzde 80’i hijyen önlemlerinin alınmasının çalışan bağlılığı ve motivasyonunu arttıracağını düşünüyor.
  • Her 10 işyerinden 9’u işyerlerine dönüşlerde tek kullanımlık mutfak malzemeleri kullanılmasının önemli olduğunu düşünüyor. Tek kullanımlık malzemelerin kullanılmasına önem veren öncelikli sektörler ise; eğitim, sanayi, hizmet, sağlık, perakende ve medya/reklam.
  • Her 10 işyerinden 9’u yeni bir oturma düzenine geçilmesine önem verdiğini vurguluyor.
  • İşyeri sahiplerinin yüzde 21’i tam olarak normal çalışma sürecine geçişin Ağustos ayı ya da sonrasına kalabileceğini düşünüyor.

 İşyerleri hijyen ve sosyal mesafe uyarılarını dikkate alıyor

Araştırma sonuçlarına göre; Covid-19 pandemisinin ülkemizdeki yayılım oranının artmasıyla birlikte işyerlerinde alınan hijyen önlemlerinde de gözle görülür bir artış yaşandı. Katılımcıların yüzde 99’u çalıştıkları işyerinde salgın nedeniyle kısmi ya da kapsamlı olarak hijyen ve sosyal mesafe ile ilgili yeni düzenlemelerin yapıldığını belirtti.

Her 2 kişiden 1’i işyerinde çalışmaya devam etti

Araştırmanın sonuçlarına göre; 50 kişiden az çalışana sahip işyerlerinin yüzde 38’i; 50 kişiden fazla çalışana sahip işyerlerinin ise yüzde 34’ü bu süreçte tamamen ya da kısmen evden çalışma modeline geçti. Pandemi sürecinde işyerinde çalışmaya devam eden ve 50 kişiden az çalışana sahip işyerlerinin yüzde 45’i; 50 kişiden fazla çalışana sahip işyerlerinin ise yüzde 53’ü hijyen ve mesafe önlemlerini alarak işlerini işyerlerinden yürütmeye devam ettiğini belirtti.

araştırma avansas hijyen işyeri
1 İş dünyasının 2026 asgari ücret beklentisi belli oldu!
İş dünyasının 2026 asgari ücret beklentisi belli oldu!
2 IMDb, 2025’in en popüler dizilerini açıkladı: İşte yılın ilk 10’u
IMDb, 2025’in en popüler dizilerini açıkladı: İşte yılın ilk 10’u
3 Pinterest, 2026'nın öne çıkan 21 trendini açıkladı!
Pinterest, 2026’nın öne çıkan 21 trendini açıkladı!
4 Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
5 Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri belli oldu!
Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri belli oldu!
Güncel Haberler
Warner Bros'un kime satılacağını siyaset mi, ticaret mi belirleyecek?
Warner Bros’un kime satılacağını siyaset mi, ticaret mi belirleyecek?
Canva'dan 2026 tasarım trendleri: "Kusursuzluk" yerini "karakter"e bırakıyor
Canva’dan 2026 tasarım trendleri: “Kusursuzluk” yerini “karakter”e bırakıyor
SpaceX etkisiyle tarihi sıçrama: Elon Musk'ın serveti 600 milyar doları geçti
SpaceX etkisiyle tarihi sıçrama: Elon Musk’ın serveti 600 milyar doları geçti
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Dyson, güzellikten ev teknolojisine uzanan en yeni inovasyonlarını tanıttı
Haberler
Dyson, güzellikten ev teknolojisine uzanan en yeni inovasyonlarını tanıttı
İrem Alimoğlu
22 Ekim 2025
Fatih Altaylı'ya 4 yıl 2 ay hapis cezası
Haberler
Fatih Altaylı’ya 4 yıl 2 ay hapis cezası
Marketing Türkiye
3 hafta önce
Türk Telekom’da görev değişimi: RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin CEO koltuğuna oturuyor
Haberler
Türk Telekom’da görev değişimi: RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin CEO koltuğuna oturuyor
İrem Alimoğlu
24 Ekim 2025
Tabuların gölgesinde büyüyen pazar: Menstrüel ürünler
Haberler
Tabuların gölgesinde büyüyen pazar: Menstrüel ürünler
İrem Alimoğlu
3 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.