5’inci Cadde’de ne pişiyor?
Yurtiçi ve yurtdışında 5.500 çalışanı ile her gün 450 bin misafiri ağırlayan Simit Sarayı, New York’taki ilk mağazası ile lezzetlerini Amerika’ya taşıyor. Türkiye dışında Hollanda, Almanya, Suudi Arabistan gibi dünyanın birçok kozmopolit noktasında geleneksel Türk tatlarını lezzet severlerle buluşturan, bir Türk markasını dünya platformuna taşımak için çalışmalarını sürdüren Simit Sarayı, 2014 ilk yarısında açacağı Manhattan 5’inci Cadde’deki mağazanın dekorasyonuna başladı.
“What’s Cooking on 5’th? / 5’inci Cadde’de ne pişiyor?” sloganıyla kaplı dış cephesiyle büyük ilgi gören New York Simit Sarayı mağazası için büyük heyecan duyduklarını belirten Simit Sarayı İcra Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu, “Çok uzun zamandır New York’ta Amerikalılara geleneksel lezzetimiz simidi ve bizim kültürümüzün vazgeçilmez lezzetlerini tattırmak için yoğun bir şekilde çalışıyorduk. İlk mağazamız olduğu için açılacak nokta çok önemliydi. Sonunda da arzu ettiğimiz bir lokasyonda lezzetlerimizi sunacak olmaktan çok gururluyuz” dedi. 2014 yılı yurtdışı büyüme hedeflerini ikiye katladıklarını ifade eden Kavukcu, “2014 yılında Amerika’da ve İngiltere’de yeni mağazalar açacağız, Hollanda ve Almanya pazarlarındaki büyümemizi de sürdüreceğiz. Ortadoğu’da ise master franchise konusundaki görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.