6 Ocak Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Salgın sırasında pazarlamacılara ilham verecek 5 yol
Haberler

Salgın sırasında pazarlamacılara ilham verecek 5 yol

Marketing Türkiye
6 Nisan 2020
2 dk okuma

Hayatın tüm alanlarının belirsizlikle kaplı olduğu salgın döneminde Ad Council Başkanı ve CEO’su Lisa Sherman’a göre net tek bir şey var; vakit çalışma vakti. Bu düşünceden hareketle içgörülerini paylaşan Sherman, empati kurmanın öneminin altını çiziyor. 

Ad Council Başkanı ve CEO’su Lisa Sherman, salgının kendisini ve etkilerini durdurmak hepimizin sektörler arası destek çabalarına bağlı olduğunun altını çiziyor ve ekliyor, “geçtiğimiz birkaç haftada gördüğüm bütün iş ortaklarımızın yapılacak bir şey varsa bunu gerçekleştirmek üzere attığı büyük adımlar oldu. Bu süreçte hep birlikteyiz” diyor ve içgörülerini pazarlamacılarla şu şekilde paylaşıyor…

Herkes yardım etmek istiyor; tek ihtiyaçları yardım edilecek kişi ve konu

Ekibimden biri komşusunun mahalleli için bir Excel tablosu hazırladığını ve herkesin oraya neler yapabileceğini yazdığını söyledi. Yazılanlar “Facetime üzerinden geometri ödevinde yardımcı olabilirimden” “ev alışverişini yapamayanlar için markete gidebilirime” kadar çeşitli. Bu genel yetilerin yanı sıra mahalleli arasında belirli ihtiyaçları olanlar da tabloya not edildi. Herkes bir şey yapmak istiyordu ve her birinin belirli bir yeteneği vardı. Bu istek ve yetileri bir tabloya dönüştürmek herkesi aksiyona çağırdı ve bir gün içerisinde 600’den fazla kişi tabloya katkı sağladı.

Bu örnek kurumsal boyutta da geçerliliğini koruyor. Bazı CEO’lar prodüksiyon kaynaklarını paylaşırken diğerleri ekiplerini belli projelerde görevlendirebiliyor. Bunun için tek ihtiyaç olan o tablo. Birlikten doğan güç işte bu.

Verilen mesajlar her gün değişiyor, bugün yapabildiğinizi yapın.

Koronavirüs hakkındaki bilgilerimiz her geçen gün değişirken bekle ve gör yöntemi iştah açıcı görünebilir. Ya bugün emek ve kaynak ayırdığımız yaratıcı iş birkaç güne etkisini yitirirse? 9 Eylül, Katrina ve Sandy Kasırgalarında mesajımız tedbirden çok iyileşme odaklıydı. Koronavirüs krizi bunlardan farkl; virus o kadar hızlı yayılıyor ki mesajımızın bir iki güne geçerli olup olmayacağı değerini yitiriyor. Eğer vereceğiniz mesaja bugün ihtiyaç duyuluyorsa o emeği verin.

Artık rakip yok

Medya, teknoloji ve dijital şirketleri sosyal mesafe, kişisel hijyen ve mental sağlık hakkındaki mesajları yayan ve herkes tarafından kullanılabilecek olan markasız ve her platforma uyumlu içerikler üretmeye başladı. Bu bakış açısı herkesin bu bilinçlenme ve bilinçlendirme çabasına katılmasının altını çiziyor.

Mahalle baskısı olumlu olabilir

Hedef kitlemizle doğru zamanda ve elimizde doğru mesaj varken karşılaşmayacağız. Bunun için mesajımızın hedef kitlemizin etrafındaki, onların güvendikleri bireylere ulaştığından emin olmalıyız. Böylece mesajımız SMS, arama, video konferans kanalları ve sosyal medya platformlarından herkese ulaşabilir. Ölçü ve hız bu dönemde büyük önem talıyor. Mesajın yayılması virüsünkinden hızlı olmalı.

Empati, empati, empati…

Salgından önce milyonlarca insan ayın sonunu nasıl getireceğinin ya da sağlık sigortasını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünür haldeydi. Kendini bu durumda bulan insanların sayısı arttıkça öngörülemezliğin nasıl hissettirdiği de daha net anlaşılıyor. Önümüzdeki birkaç hafta boyunca öğrendiklerimizi sadece salgını anlamak üzere değil, hayatlarımızı yeniden inşa ederken  zorlukları, güvensizliği ve eşitsizliği de aklımızda bulundurmak üzere kullanmalıyız.

Kimse bize şu anda netlik sağlayamıyor ve artan empati de kimsenin alışveriş masraflarını karşılamıyor. Ancak beklenmeyen krizi karşılamak üzere beklenmeyen bir çaba gözlemlediğimi söylemeliyim. Topluma öyle ya da böyle yardım etmek isteyen biriyle her konuştuğumda umutlanıyorum.

 

Kaynak: Adweek

 

Ad Council Koronavirüs
1 The One Awards'da ilk 3'e kalan markalar belli oldu!
The One Awards’da ilk 3’e kalan markalar belli oldu!
2 2025 yılında en çok satılan kitaplar belli oldu
2025 yılında en çok satılan kitaplar belli oldu
3 Türkiye'nin en "istikrarlı" markaları!
Türkiye’nin en “istikrarlı” markaları!
4 X,Y,Z, Alfa... Kuşak dönemi bitti "duygusal kabile" dönemi başlıyor!
X,Y,Z, Alfa… Kuşak dönemi bitti “duygusal kabile” dönemi başlıyor!
5 2026’da pazarlamayı şekillendirecek 5 kritik medya anlaşması
2026’da pazarlamayı şekillendirecek 5 kritik medya anlaşması
Güncel Haberler
Marketing Türkiye C Level Club üyeleri, yeni yıla gelenekselleşen Mado kahvaltısıyla "Merhaba" dedi
Marketing Türkiye C Level Club üyeleri, yeni yıla gelenekselleşen Mado kahvaltısıyla “Merhaba” dedi
The One Awards'da ilk 3'e kalan markalar belli oldu!
The One Awards’da ilk 3’e kalan markalar belli oldu!
Hyundai fabrikalarında insansı robot dönemi başlıyor
Hyundai fabrikalarında insansı robot dönemi başlıyor
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Haftanın marka-ajans iş birlikleri (7-13 Kasım)
Haberler
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (7-13 Kasım)
İrem Alimoğlu
13 Kasım 2025
Apple, Siri’nin dönüşümünde Google ile güçlerini birleştiriyor
Haberler
Apple, Siri’nin dönüşümünde Google ile güçlerini birleştiriyor
Sena Tufan
6 Kasım 2025
Chanel, New York metrosunu podyuma çevirdi
Haberler
Chanel, New York metrosunu podyuma çevirdi
Sena Tufan
4 hafta önce
İş dünyası yeni yıldan ne bekliyor?
Haberler
İş dünyası yeni yıldan ne bekliyor?
Marketing Türkiye
3 gün önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.