1 Temmuz Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Google mobil reklamlarla yükseliyor

Marketing Türkiye
20 Nisan 2013
2 dk okuma

Google Glass gözlükleriyle son günlerde teknoloji dünyasının gündeminden düşmeyen Google, 2013’e hızlı başlayan firmalardan biri oldu. ABD merkezli şirket, internet ve mobil cihazlarda sattığı reklamların ücretini azaltmasına rağmen gelirlerinde düzenli bir artış yakalamayı başardı. Buna rağmen, gelir artışı oranı önceki mali dönemlerin gerisinde kaldı. Wall Street Journal’ın haberine göre, arama motoruna erişim mobil cihazlarda giderek artan Google, mobil platformdaki reklamları PC’den daha ucuz olsa da kar etmeyi başardı. Analistler, yeni mali dönemde Google’ın mobil reklam ücretlerini artırabileceğini belirtti.

Açıklanan rakamlara göre, California, Mountain View merkezli şirketin geliri, Motorola Mobility donanım biri hariç tutularak yüzde 22 arttı ve 12.95 milyar dolara yükseldi. Motorola’nın dahil edildiği rakamlarda ise toplam gelir 13.97 milyar dolar olurken, bir yıl önceki aynı döneme oranla yüzde 31 artış elde edildi. Google’ın karı ise yüzde 16 artarak 3.35 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Fiyatlar düştü, kar arttı
Reklam verenlerin, Google’daki reklamları tıklandığı zaman ödedikleri ücret, 2012’nin son çeyreğinde yüzde 6 azalırken, 2013’ün ilk çeyreğinde yüzde 4’lük azalma yaşadı. Buna rağmen, Google reklamlarının tıklanma oranı yüzde 20 arttı. RBC Capital Markets araştırma şirketinden Mark Mahaney, Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, “Son iki yılda tüketicilerin Google’a olan bakışı daha olumlu. Bunun sebebi, Google’ın ekonomik olarak mobil reklamlara, diğer faktörlere kıyasla daha az önem verdiğinin düşünülmesi” dedi.

Şirket tarihindeki en büyük satım alımlardan birine imza atarak geçtiğimiz yıl Motorola’ya 12.5 milyar dolar ödeyen Google, kendi cep telefonu üretim hattına sahip olmasını sağlayan şirketi karlı hale getirmek için de birçok önleme gitmişti. Mart ayında Motorola’nın iş gücünün yüzde 10’unu temsil eden 1,200 personeli çıkaran Google, 2012’de 4000 bin kişinin işine son vermişti. Google, Motorola’nın ilk çeyrekteki faaliyet zararının 271 milyon dolar olduğunu açıkladı. Bu rakam, 2012’nin üçüncü çeyreğinde 527, dördüncü çeyrekte ise 353 milyon dolardı. Google’a yakın kaynaklar, şirketin 2013 sonunda ‘X Phone’ adlı kendi akıllı telefonunu sunmaya hazırladığını belirtti.

Google, Mart ayı sonu itibariyle nakit ve çabuk satılabilir hisse ve tahvillerinin 50.1 milyar dolar olduğunu açıkladı. Bu kaynaklar 2012 sonunda 48 milyar dolardı. Şirketin personel sayısı ise 54 bin olarak açıklandı.

1 ÖTV düzenlemesi Meclis'ten geçti: Hangi değişiklikler geliyor?
ÖTV düzenlemesi Meclis’ten geçti: Hangi değişiklikler geliyor?
2 Araştırma: Elektrikli mi yoksa hibrit mi almalı? Kararsızlar buraya!
Araştırma: Elektrikli mi yoksa hibrit mi almalı? Kararsızlar buraya!
3 Amazon’un mısır tarlasındaki AI üssü 1 milyon hane kadar elektrik tüketecek!
Amazon’un mısır tarlasındaki AI üssü 1 milyon hane kadar elektrik tüketecek!
4 Ünlüler sosyal medyada çaresiz: "Sussan olmuyor susmasan olmaz..."
Ünlüler sosyal medyada çaresiz: “Sussan olmuyor susmasan olmaz…”
5 Sinem Sandıkçı Gökçen, 25 Avrupa ülkesinin bağlı olduğu bölgede tüketici ürünleri bölümünü yönetecek
Sinem Sandıkçı Gökçen, 25 Avrupa ülkesinin bağlı olduğu bölgede tüketici ürünleri bölümünü yönetecek
Güncel Haberler
Marketing Türkiye’nin “Pure Italian” rüzgarı İstanbul İtalya Başkonsolosluğu’nda esti
Marketing Türkiye’nin “Pure Italian” rüzgarı İstanbul İtalya Başkonsolosluğu’nda esti
Şerife Kırımlı, Reklamcılar Derneği Genel Müdürü oldu
Şerife Kırımlı, Reklamcılar Derneği Genel Müdürü oldu
Enerjinin geleceği Maxxen ev sahipliğinde konuşuldu
Enerjinin geleceği Maxxen ev sahipliğinde konuşuldu
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

"LEGO ödeneği" yan hak oldu!
Haberler
“LEGO ödeneği” yan hak oldu!
Sena Tufan
3 hafta önce
Çin'de yapay zeka yeşil sahaya indi: Robotlar 3’e 3 futbol maçı yaptı
Haberler
Çin’de yapay zeka yeşil sahaya indi: Robotlar 3’e 3 futbol maçı yaptı
Nafizcan Önder
1 gün önce
Anneler Günü'nü kutlayan markalar!
Haberler
Anneler Günü’nü kutlayan markalar!
Sena Tufan
10 Mayıs 2025
Boykot ediyorum, öyleyse varım!
Haberler
Boykot ediyorum, öyleyse varım!
Nafizcan Önder
3 Mayıs 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.