17 Eylül Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Bodrum Mandalinası markalı meyve oldu

Marketing Türkiye
7 Ocak 2013
2 dk okuma
Marketing Türkiye'yi Google kaynaklarınıza ekleyin.

Destek Patent Ege Bölge Müdürü Süleyman Zemin, Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından hazırlanan tescil belgesini Bodrum’daki bir mandalina bahçesinde düzenlenen törenle Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon’a teslim etti. Mahmut Kocadon törende yaptığı konuşmada Bodrum Mandalinası’nın tescilinde olumlu katkılar sağlayan Destek Patent Ege Bölge Müdürü Süleyman Zemin’e teşekkür etti. Yöreye özgü mandalinadan yapılan gazoz, reçel, lokum ve kolonya gibi pek çok ürünün marka değerinin korunacağı aktaran Kocadon, “Bodrum’lu mandalina üreticilerine değer oluşturacak “Coğrafi İşaret Tescili”ni almaya hak kazandık. Aldığımız tescil ile ürünümüzün marka değerinin korunacağına ve üreticilere önemli avantajlar getireceğine inanıyorum.” dedi.

Türk çiftçisine örnek olacak

Destek Patent Ege Bölge Müdürü Süleyman Zemin coğrafi tescil belgesinin teslimi sırasında “Özellikle Bodrum Ticaret Odası’nın ve Bodrum İlçesi Turuncgil Üreticileri Birliği’nin yoğun ve ısrarlı çalışmaları sonucunda tescil işlemi gerçekleşti. Türkiye çiftçisine ve üreticisine örnek olacak bir çalışmayı hayata geçirdik. Türk Patent Enstitüsü’nde üç yıl süren çalışmanın sonucunda bu belgeyi aldık. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Bodrum Mandalinası için Coğrafi İşaret’e bakılmalı

BODTO Başkanı Mahmut Kocadon ise yaptığı açıklamada “Bu belge Bodrumlular için önemli, manevi olarak ürünümüze sahip çıkmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yıllardır Bodrum Mandalinası’nı geliştirdik ve ekonomimizin temel direği haline getirdik. Turizm sebebiyle mandalina kenarda kaldı. Tekrar Bodrum Ticaret Odası ve Turunçgil Birliği olarak Bodrum Mandalinası’nı ön plana çıkarmak ve ekonomik katkı sağlamak üzere iyi bir çalışma yaptık. Yaklaşık üç senelik bir çalışma sonucu coğrafi işaret tescilimizi aldık. Artık kimse Bodrum’un marka ismini değerlendirip başka yörelerin mandalinasını Bodrum Mandalinası diye satmayacak. Bunun ciddi cezaları var. Hiçbir satıcıya bu cezaları uygulamak istemeyiz ama sonuçta biz de mevcut bahçelerimizi ve marka değerimiz korumak zorundayız. Bundan dolayı tüm tüketicilerin Bodrum Mandalinası diyerek satılan mandalinaları alırken Bodrum coğrafi işaretine bakmalarını rica ediyorum“ dedi.

Mandalinaya barkod geliyor

Mahmut Kocadon, Bodrum Mandarini yetiştiricilerine de bir çağrıda bulundu. Kocadon şöyle devam etti: “Üreticilerimiz mandalinasını satarken bu belgeleri kullansınlar. Tüccarları bilgilendirsinler, onlar da diğer illere mandalina götürürken bu tescil belgelerini yanlarında bulundursunlar ki Bodrum Mandalinası’nın katma değeri yüksek olsun” dedi. Başkan Mahmut Kocadon tescil belgesinin getirdiği haklarının daha iyi denetlenebilmesini sağlamak amacıyla barkotlu sistemler ile çalışmalar yapılacağını da sözlerine ekledi.

1 Haftanın marka-ajans iş birlikleri (4-17 Eylül)
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (4-17 Eylül)
2 L'Oréal Türkiye’den ABD’ye yönetici transferi
L’Oréal Türkiye’den ABD’ye yönetici transferi
3 Canva’da veri ihlali: Türkiye’de 424 kuruluşun verileri etkilendi
Canva’da veri ihlali: Türkiye’de 424 kuruluşun verileri etkilendi
4 Google’ın reklam sistemine yeni kurallar geliyor
Google’ın reklam sistemine yeni kurallar geliyor
5 Yıldız Holding’in “Senenin Yıldızları Ödülleri” 18’inci kez sahiplerini buldu
Yıldız Holding’in “Senenin Yıldızları Ödülleri” 18’inci kez sahiplerini buldu
Güncel Haberler
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (4-17 Eylül)
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (4-17 Eylül)
L'Oréal Türkiye’den ABD’ye yönetici transferi
L’Oréal Türkiye’den ABD’ye yönetici transferi
Canva’da veri ihlali: Türkiye’de 424 kuruluşun verileri etkilendi
Canva’da veri ihlali: Türkiye’de 424 kuruluşun verileri etkilendi
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Burger King'den boomer'lara özel menü
Haberler
Burger King’den boomer’lara özel menü
Sena Tufan
23 Temmuz 2026
Türkiye'deki kurumların yüzde 84'ü yapay zekanın güvenlik risklerinden endişeli
Haberler
Türkiye’deki kurumların yüzde 84’ü yapay zekanın güvenlik risklerinden endişeli
Sena Tufan
2 Ağustos 2026
Dünyanın en büyük arı oteli Türkiye'de: Guinness rekoru Anavarza Bal'ın oldu
Haberler
Dünyanın en büyük arı oteli Türkiye’de: Guinness rekoru Anavarza Bal’ın oldu
Marketing Türkiye
7 Temmuz 2026
Türkiye’de her dört haneden biri aşırı kalabalık koşullarda yaşıyor
Haberler
Türkiye’de her dört haneden biri aşırı kalabalık koşullarda yaşıyor
Nafizcan Önder
2 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.