23 Haziran Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
IAB Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Devrim’den sektöre çağrı: “Sürdürülebilir bir geleceği birlikte tasarlayalım”
Haberler

IAB Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Devrim’den sektöre çağrı: “Sürdürülebilir bir geleceği birlikte tasarlayalım”

Nafizcan Önder
8 Mayıs 2025
2 dk okuma

Geride bıraktığımız günlerde Reklam ve Pazarlama İletişimi Derneği (REPİD), sektörün önde gelen isimlerini İstanbul’da bir araya getiren özel bir lansmanla Ad Net Zero Türkiye girişimini tanıtmıştı. Ad Net Zero’nun Türkiye temsilcisi REPİD’in lider imzacılarından biri olan IAB de sektörün yeşil dönüşümüne öncülük etmeye hazırlanıyor. IAB, tüm sektör paydaşlarını ve üyelerini Ad Net Zero Türkiye imzacısı olmaya davet ediyor.

“Gelin, sürdürülebilirlik hedeflerini işimizin ayrılmaz bir parçası haline getirelim”

IAB Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Devrim’den sektöre çağrı: “Sürdürülebilir bir geleceği birlikte tasarlayalım”
Cüneyt Devrim
IAB Yönetim Kurulu Başkanı

IAB Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Devrim, sektör adına bu tarihi sahiplenme ile ilgili olarak, “Dijital reklamcılık sektörü olarak gezegenimize ve geleceğimize karşı büyük bir sorumluluğumuz var. IAB olarak bu sorumluluğun bilincindeyiz ve Ad Net Zero’nun Türkiye’deki lider imzacılarından biri olmaktan gurur duyuyoruz. REPİD’in bu önemli misyonu ülkemize taşıması, sektörümüz için bir dönüm noktasıdır. Bugün tüm sektör paydaşlarımıza ve üyelerimize çağrıda bulunuyorum: Gelin, sürdürülebilirlik hedeflerini işimizin ayrılmaz bir parçası haline getirelim. IAB olarak, bu dönüşümde öncü rol üstlenmeye kararlıyız. Hemen şimdi harekete geçiyoruz.

Türk dijital reklam sektörünün karbon ayak izini, 2030 ve 2050 vizyonları doğrultusunda Net Sıfır hedefine ulaştırmak için somut adımlar atıyoruz. Bu süreçte, Ad Net Zero Global Media Sustainability Framework’ünü ve IAB Europe’un LEAF girişimlerini rehber alarak, yerel gerçekliğimize uygun, uygulanabilir ve anlaşılır kaynaklar hazırlayacağız. Eğitimler ve etkinliklerle sektörü bu dönüşüme dahil edeceğiz. IAB’nin yıllardır başarıyla yürüttüğü ölçümleme ve standart belirleme çalışmaları gibi, bu alanda da küresel bilgi ve deneyimi Türkiye’ye taşıyarak sektörümüzün dönüşümüne katkı sağlayacağız. REPİD başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla birlikte çalışarak, sürdürülebilir dijital reklamcılığı sadece çevresel bir sorumluluk değil, uzun vadeli başarının da anahtarı olarak konumlayacağız” dedi.

“Somut projeler ve iş birlikleriyle belirlenen hedeflere ulaşacağız”

IAB Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Devrim’den sektöre çağrı: “Sürdürülebilir bir geleceği birlikte tasarlayalım”
Ekin İlyasoğlu
IAB ve REPİD Sürdürülebilirlik Yürütme Kurulu Başkanı

IAB ve REPİD Sürdürülebilirlik Yürütme Kurulu Başkanı Ekin İlyasoğlu ise, IAB’nin vizyonuna destek vererek şunları söyledi: “REPİD ve IAB Sürdürülebilirlik Yürütme Kurulları olarak, sektörün bu dönüşümünde aktif rol üstleniyoruz. 2024 başından bu yana üyelerimizi eğitimler ve duyurular yoluyla sürdürülebilir dijital reklamcılıkla ilgili bilgilendiriyoruz. Artık yeni bir aşamadayız. Ad Net Zero ve IAB Europe’un bilgi ve kaynaklarını yerelleştirerek, ölçümlemelere hızla başlayacak ve karbon emisyonlarımızı azaltmaya odaklanacağız. Amacımız, somut projeler ve iş birlikleriyle belirlenen hedeflere ulaşmak ve Türkiye’yi dijital reklamcılığın sürdürülebilir dönüşümünde öncü ülkelerden biri haline getirmek.”

IAB, Ad Net Zero’ya katılımıyla birlikte sektörde sürdürülebilirliğe yönelik somut bir dönüşüm süreci başlatıyor. Önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek eğitim, etkinlik ve rehber çalışmalarla, çevresel etkilerin azaltılmasına yönelik uygulamalar yaygınlaştırılacak.

Ad Net Zero featured Iab
1 Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
Sosyal medyanın etkileşimi en yüksek influencer’ları!
2 Z kuşağı daha az alkol tüketiyor! Peki neden?
Z kuşağı daha az alkol tüketiyor! Peki neden?
3 TEMU Türkiye pazarında!: “1 günde teslimat” dönemi başlıyor
TEMU Türkiye pazarında!: “1 günde teslimat” dönemi başlıyor
4 Bir mesajla görsel üret: ChatGPT'nin popüler özelliği WhatsApp’ta!
Bir mesajla görsel üret: ChatGPT’nin popüler özelliği WhatsApp’ta!
5 WhatsApp, "Güncellemeler" sekmesini sosyal medya alanına dönüştürüyor
WhatsApp, “Güncellemeler” sekmesini sosyal medya alanına dönüştürüyor
Güncel Haberler
TGS ve RSF'nin verileriyle Türkiye'nin basın özgürlüğü karnesi...
TGS ve RSF’nin verileriyle Türkiye’nin basın özgürlüğü karnesi…
Türk sanatçılar 2024’te Spotify'dan 2 milyar TL telif geliri elde etti 
Türk sanatçılar 2024’te Spotify’dan 2 milyar TL telif geliri elde etti 
SXSW Londra'da neler konuşuldu? M. Naz Atmaca Özdurak yazdı...
SXSW Londra’da neler konuşuldu? M. Naz Atmaca Özdurak yazdı…
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

XChat geliyor: Musk'tan WhatsApp'a rakip hamle
Haberler
XChat geliyor: Musk’tan WhatsApp’a rakip hamle
İrem Alimoğlu
10 Nisan 2025
adidas ve Nike'ı sarsan "On" Türkiye pazarına adım attı...
Haberler
adidas ve Nike’ı sarsan “On” Türkiye pazarına adım attı…
İrem Alimoğlu
15 Mayıs 2025
LEGO üst düzey yöneticisi ve Danimarka Kraliyet ailesinin yakın dostu kayak kazasında öldü
Haberler
LEGO üst düzey yöneticisi ve Danimarka Kraliyet ailesinin yakın dostu kayak kazasında öldü
Sena Tufan
16 Nisan 2025
TikTok'tan yapay zeka destekli akıllı filtre: İstenmeyen içerikler filtrelenecek
Haberler
TikTok’tan yapay zeka destekli akıllı filtre: İstenmeyen içerikler filtrelenecek
Sena Tufan
3 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.