16 Ağustos Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
En çok konuşulan parti liderleri...
Haberler

En çok konuşulan parti liderleri…

Marketing Türkiye
12 Mart 2025
2 dk okuma

MTM Medya Takip Merkezi, Şubat 2025’te “En Çok Konuşulan Parti Liderleri“ni araştırdı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birinci olduğu listede, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ikinci, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise üçüncü sıraya yerleşti.

MTM Medya Takip Merkezi’nin internet, sosyal medya, televizyon ve yazılı basını kapsayan 10 bini aşkın kaynak üzerinden yaptığı araştırmaya göre; Türkiye siyasetinde parti liderleri, medya ve sosyal medyada gündemi belirlemeye devam ediyor. Rapora göre AK Parti, MHP ve CHP liderlerinin yanı sıra; Ümit Özdağ, Fatih Erbakan ve Müsavat Dervişoğlu gibi muhalefet cephesinden parti liderleri de medyada geniş yer buldu.

İşte o araştırma ve ortaya çıkan çarpıcı sonuçlar:

En çok konuşulan parti liderleri...

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 milyon 931 bin haber ve sosyal medya paylaşımında yer alarak şubat ayının en çok konuşulan parti lideri oldu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e hitaben kullandığı “Ayaklarını denk al” sözleriyle çokça konuşulan Erdoğan gerek ekonomi politikaları gerekse İmralı süreci nedeniyle siyaset gündeminin merkezine oturdu. Öte yandan ekonomi ve dış politikada atılan adımlar da Erdoğan’ın konuşulma oranını artıran unsurlar arasında yer aldı.

Cumhur İttifakı’nın bir diğer önemli ismi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise 4 milyon 247 bin kez konuşularak En Çok Konuşulan Parti Liderleri Listesi’nin ikinci sırasına yerleşti. Bahçeli; TÜSİAD’ın yargı bağımsızlığı konusundaki açıklamalarına karşı sert tavrı, Öcalan’a yönelik çağrısı, gerçekleştirdiği telefon trafiği ve geçirdiği kalp kapakçığı operasyonuyla ay boyunca sıkça konuşuldu.

2 milyon 480 bin konuşulmayla listenin üçüncü sırasına yerleşen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ay boyu yaptığı çıkışlarla adından sıkça söz ettirdi. Özel, Erdoğan’a ile girdiği polemikte “Ne yapacaksın, tank mı yollayacaksın?” yanıtıyla siyaset sahnesinde geniş yankı uyandırdı. Özel’in, iktidarın politikalarına karşı giderek daha sert bir muhalefet dili benimsemesi medyada sıkça yer almasına neden oldu.

“Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek” suçlamasıyla hakkında başlatılan soruşturma kapsamında Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 1 milyon 515 bin konuşulma ile listenin dördüncü sırasında kendisine yer buldu. Türkiye’de mülteci politikalarının değiştirilmesi gerektiğine yönelik çıkışlarıyla özellikle sosyal medyada çokça konuşulan Özdağ, gözaltı ve tutuklanma süreciyle de medyada geniş yer aldı.

Özellikle Filistin ve Cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 483 bin kez konuşularak listenin beşinci sırasına yerleşti.

Geçtiğimiz ay parti içinde liderlik sürecini güçlendirme çabaları ve milletvekili transferleri bağlamında Cumhur İttifakı’na yönelik sert eleştirileriyle 408 bin içeriğe konu olan İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise listede altıncı sırada yerleşti.

180 bin konuşulma ile listeye yedinci sıradan giren Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, CHP’ye katılımı yönündeki iddialar ve gündeme dair yaptığı çıkışlarla kamuoyunun ilgisini çekmeyi başardı. Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ise 178 bin konuşulma ile listede sekizinci sırada yer aldı. Destici’nin İmralı süreci, TÜSİAD ve Cumhur İttifakı’na yönelik eleştirileri özellikle muhafazakâr seçmen kitlesinde yankı buldu.

128 bin konuşulma ile listenin dokuzuncu sırasında yer alan Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu, özellikle milliyetçi tabana hitap eden açıklamalarıyla medya ve sosyal medyada geniş yer buldu. Son olarak 101 bin içerik ile En Çok Konuşulan Parti Liderleri listesinde onuncu sıraya oturan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, ekonomi politikaları üzerine yaptığı açıklamalarla ekonomi basınında yoğun ilgi gördü.

En çok konuşulan büyükşehir belediye başkanları

featured
1 Influencer'lar artık algoritmalar için içerik üretecek
Influencer’lar artık algoritmalar için içerik üretecek
2 Yeşil sahadan yeşeren umut: Eskişehirspor ve Bursaspor “Doğa İçin Tek Yürek” oluyor
Yeşil sahadan yeşeren umut: Eskişehirspor ve Bursaspor “Doğa İçin Tek Yürek” oluyor
3 Bir parça mutluluk: Türkiye’nin çikolata tercihleri
Bir parça mutluluk: Türkiye’nin çikolata tercihleri
4 Spor medyasının YouTube karnesi YouTube Rating Report’ta!
Spor medyasının YouTube karnesi YouTube Rating Report’ta!
5 Microsoft Word'e yapay zeka dokunuşu: Metinler artık sesli özetlenebilecek
Microsoft Word’e yapay zeka dokunuşu: Metinler artık sesli özetlenebilecek
Güncel Haberler
Perakendenin geleceğini yeniden tasarlayan güç: "Deneyim Pazarlaması"
Perakendenin geleceğini yeniden tasarlayan güç: “Deneyim Pazarlaması”
Pazarlamada zorunlu iş birliği: CSO + CMO = CSMO
Pazarlamada zorunlu iş birliği: CSO + CMO = CSMO
İkinci el vites yükseltti: Talep Temmuz'da hızlandı
İkinci el vites yükseltti: Talep Temmuz’da hızlandı
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Apple, iOS 26'yı duyurdu: İşte iPhone'lara gelecek yeni özellikler
Haberler
Apple, iOS 26’yı duyurdu: İşte iPhone’lara gelecek yeni özellikler
İrem Alimoğlu
10 Haziran 2025
Bir dönem bitiyor: Anna Wintour, 37 yıl sonra Vogue Genel Yayın Yönetmenliği görevinden ayrılıyor
Haberler
Bir dönem bitiyor: Anna Wintour, 37 yıl sonra Vogue Genel Yayın Yönetmenliği görevinden ayrılıyor
İrem Alimoğlu
27 Haziran 2025
Mayıs ayının en çok konuşulan oyuncuları
Haberler
Mayıs ayının en çok konuşulan oyuncuları
Nafizcan Önder
14 Haziran 2025
Epica Awards bu yılın Jüri Başkanını açıkladı...
Haberler
Epica Awards bu yılın Jüri Başkanını açıkladı…
Sena Tufan
2 Temmuz 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.