2 Ağustos Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Yemeğin hikayesinin peşinde Urla'da bir gün...
Haberler

Yemeğin hikayesinin peşinde Urla’da bir gün…

Nafizcan Önder
3 Haziran 2024
5 dk okuma

Yemek, koku hafızamızdan tat hafızamıza kadar bizde uyandırdığı hislerle her seferinde bizi bir yolculuğa çıkarır. Değil mi ki eriyen tereyağı kokusu herkesin zihninde çocukluğundan bir ana, bir anıya temas eder. Böylesine çok kültürlü bir coğrafyada ise bulgurdan enginara, makarnadan çiçek dolmasına türlü çeşit lezzet kendi hikayesiyle varlığını muhafaza ediyor ve yarınlara kalıyor. Filiz’in “Bu yemek senin hikayen” çağrısıyla Urla’ya doğru yola çıkarken beni lezzetli bir deneyimin beklediğinden kuşkum yoktu. Ancak duyacağım hikayelerin bu denli etkileyici olacağından henüz habersizdim…

Filiz, “Bu yemek senin hikayen” mottosuyla yola çıktığı yeni iletişim kampanyası kapsamında, 30-31 Mayıs’ta basın mensupları ve içerik üreticilerini Ege mutfağını yansıtan bir etkinlikle Urla’da misafir etti. Ege’nin sunduklarını en lezzetli halleriyle tabaklarımızda gördüğümüz gezide, bu lezzetlere eşlik eden eşsiz hikayelerse gezinin en çok akılda kalanları oldu.

Yemeğin hikayesinin peşinde ilk durağımız Urla’nın meşhur Deveci Kahvesi’nde yerel malzemelerle hazırlanan kahvaltı olurken, mevsimin en taze sebzelerinin tezgahlarda olduğu keyifli bir Malgaca pazar alışverişiyle devam ettik. Sıradaki istasyon Urla Cooking Class’tı…

“Hiç” bu hikayeyi duydunuz mu?

Yemeğin hikayesinin peşinde Urla'da bir gün...
Hiç Urla’nın Kurucusu Duygu Özerson Elekdar

Urla Cooking Class’ın ve Hiç Urla’nın Kurucusu Duygu Özerson Elekdar’ın hikayesi kesinlikle duyulması gerekenlerden. 2011 yılında Duygu Özerson Elakdar ve Taha Elakdar çifti, radikal bir karar alarak Urla’ya yerleşiyor ve “Hiç Zeytin Ormanı”nı devralarak “ormandan tabağa” yepyeni bir serüven başlatıyorlar.

Yaklaşık bin 400 dönümlük “Hiç Zeytin Ormanı”nı devraldıklarında alanın suyu ve elektriği yokken; yağmur suyu toplama göletinden damla sulama sistemine, güneş panellerinden 54 kilometrelik boru hattına kadar kendi kendine enerjisini sürdürülebilir şekilde sağlayabilen bölgedeki en büyük tarım arazisini kuruyor önce Elekdar ailesi. Ardından Duygu Özerson Elekdar zeytinyağı konusunda İtalya’da bulunan, dünyanın en prestijli zeytinyağı teknolojileri ve tadım uzmanlığı okulu Organizzazione Nazionale Assaggiatori Olio di Oliva’da eğitimlerimi tamamlıyor, geri döndüğünde üretmeye başladıkları “Hiç Zeytinyağı” ile ödülleri topluyor.

Daha sonra da “Hiç Ailesi” zaman içerisinde sürdürülebilir bir kırsal kalkınma modeli olabilmek için bünyesine ormandan tabağa sundukları ve 2024’te Michelin’den “Green Star” almaya hak kazan Hiç Lokanta’yı ekliyor.

Ailenin bir diğer üyesi birazdan makarnalarımızı yapacağımız Urla Cooking Class. Hiç Zeytin Ormanı İşliği’nin içerisinde bulunan Urla Cooking Class Urla’nın Yemek Mirası – Hasat ve Gastronomi Turları, Zeytinyağı Okuryazarlığı Eğitimleri ve özel atölyelerle dolu.

Hem Hiç Lokanta’da hem de Urla Cooking Class’ta ise kimsenin dikkatinden kaçmayacak ortak bir estetik anlayış var masaların üzerinde. Servislerin gerçekleştiği seramik tabaklar… Onlar da yine Hiç ailesinin bir parçası olan ve Urla Cooking Class’ın hemen yanı başında kurulan “Hiç Seramik”te üretiliyor…

Yemeğin hikayesinin peşinde Urla'da bir gün...
Yemeğin hikayesinin peşinde Urla'da bir gün...
Yemeğin hikayesinin peşinde Urla'da bir gün...

Tüm bu hikayeyi dinlerken, ve atölyeleri gezerken, Filiz’in neden Urla’yı ve Urla’da böylesi bir deneyim için Hiç ile iş birliğine gittiğini bir kez daha anlıyorum…

Kendi hikayesi olan tarifler…

Cooking Class’ta tezgahların başına geçmeden önce etkinliğin ev sahibi Barilla Türkiye Pazarlama Direktörü Selcen Tokgöz Özkan ile “Bu yemek senin hikayen” reklam filmini izliyoruz hep birlikte.

Yemeğin hikayesinin peşinde Urla'da bir gün...
Barilla Türkiye Pazarlama Direktörü Selcen Tokgöz Özkan

Filiz markasının portföyüne geçtiğimiz yıl eklediği coğrafi işaretli Mardin Bulguru ile artık sadece bir makarna markası olmanın ötesinde, Türk mutfağını sahiplenme ve modern tariflerle zenginleştirme görevini üstlendiğini belirten Barilla Türkiye Pazarlama Direktörü Selcen Tokgöz Özkan, “Bu önemli rolün farkında olarak tüketicileri her bir lezzetin arkasındaki hikayeyi keşfetmeye davet ediyoruz. Bu amaçla ‘her yemeğin farklı bir hikayeyle yeniden yorumlanması’ içgörüsü ile hayata geçirdiğimiz ‘Bu Yemek Senin Hikayen’ kampanyasında, tüketicilerin kendi yaşadıklarından, gezip gördükleri yerlerden aldıkları ilhamla yemeklerine kendi hikayelerini yansıttıklarını vurguluyoruz” diyor.

Urla Cooking Class’ta pazardan aldıklarımız ve bahçeden topladıklarımızla Filiz Makarna ve Mardin Bulguru çeşitleri birleşiyor, şefler ve basın çalışanlarının birlikte hazırladıkları tabaklar kendi hikayeleriyle ortaya çıkıyor.

Yemeğin hikayesinin peşinde Urla'da bir gün...
Yemeğin hikayesinin peşinde Urla'da bir gün...
Yemeğin hikayesinin peşinde Urla'da bir gün...
Yemeğin hikayesinin peşinde Urla'da bir gün...
Yemeğin hikayesinin peşinde Urla'da bir gün...
Yemeğin hikayesinin peşinde Urla'da bir gün...

Günün gözdelerinden olan fellah köftesi bir babaanne tarifinden esinlenilmiş, bulgurlu domates dolması ise Nilay Tulum’un çocuklarının en sevdiği tariflerden biri… Masada bizlerin hazırladıkları tabaklara ise Urla ve Mübadil Mutfağı Uzmanı Şef Dilek Yetkiner’in hazırladığı Ege mutfağı menüsü eşlik ediyor ve günün ilk yarısı lezzetli bir final yapıyor…

Dünden yarına, ormandan tabağa…

Akşam yemeğinde ise; Urla Sanat Sokağı’nın etkileyici atmosferinde yer alan Green Michelin Yıldızlı Hiç Urla’dayız. Şef Dilek Yetkiner ve Hiç Urla ekibinin Filiz Makarna ve Mardin Bulguru kullanarak hazırladığı deneyim menüsü kendimi uzak sandığım pek çok lezzette aslında ne kadar yakın olduğumu hissettirdi. Bulgurdan da keşkek yapılabileceğini, enginar makarna ile birleştiğinde bu denli sevebileceğimi bilmiyordum.

Yemeğin hikayesinin peşinde Urla'da bir gün...
Urla ve Mübadil Mutfağı Uzmanı Şef Dilek Yetkiner
Yemeğin hikayesinin peşinde Urla'da bir gün...

Ancak lezzetlerden daha etkileyici olan yine bir hikaye vardı. Dilek şef, Mübadelede Girit’ten gelip Urla’ya yerleşen Çipli Ailesi’nin 4. kuşak torunu. Onu mutfakla tanıştıran Giritli anneannesi Sıdıka Hanım’dan aldığı el ve ilham ile Urla’nın en geleneksel tariflerini günümüze taşıyor ve aslında Filiz’in “Bu Yemek Senin Hikayen” söylemi bir kez daha karşılık buluyor. Dilek şef, kendi hikayesiyle birlikte koca bir mutfak kültürünü de tabaklarda servis ediyor…

Günün ve etkinliğin kapanış konuşmasında söz alan Barilla Türkiye Pazarlama Direktörü Selcen Tokgöz Özkan, “Urla etkinliğimizde bölgenin yöresel tariflerinden, eşsiz yerel malzemelerinden, atmosferinden, kültüründen aldığımız ilhamla kendi anılarımızı, tutkumuzu ve yaratıcılığımızı Filiz ürünleri ile birleştirerek yemekler yaptık, yemekler tattık. Burada deneyimlediğimiz lezzetler, tanıdığımız malzemeler, dinlediğimiz hikayeler de kendi mutfaklarımızda yazacağımız yeni hikayelerin ilhamı olacak. Filiz olarak bu anıları yeniden hatırlatmak, tutku ve yaratıcılığı güçlendirmek için Türk buğdayına olan tutkumuzla, Türk mutfağı yolculuğuna ortağız” diyor…

Gerçek şu ki; mutfakta hikayeler yazmakta pek de maharetli biri sayılmam… Ama Urla’dan bana çokça ilham veren hikayelerle ve hafızamda yer eden lezzetlerle birlikte döndüğümü söylemeliyim. İletişim çalışmasının kalbine “hikaye”yi koyan Filiz’in önümüzdeki süreçte yepyeni hikayeler ortaya koyacağından, var olan değerlerinse yarına kalması için adımlar atmaya devam edeceğinden kuşkum yok.

MrBeast, YouTube’da abone rekoru kırdı!

featured Filiz Makarna Hiç Urla Selcen Tokgöz Özkan
1 Havalimanında Labubu operasyonu! 132 oyuncağa el konuldu
Havalimanında Labubu operasyonu! 132 oyuncağa el konuldu
2 Influencer'ların etkileşim oranları düşüyor. Peki neden?
Influencer’ların etkileşim oranları düşüyor. Peki neden?
3 OpenAI CEO'su Sam Altman uyardı: ChatGPT'ye dert anlatanlar, dikkat!
OpenAI CEO’su Sam Altman uyardı: ChatGPT’ye dert anlatanlar, dikkat!
4 Moda dünyasında "AI" krizi! Vogue'un Guess reklamı tartışma yarattı
Moda dünyasında “AI” krizi! Vogue’un Guess reklamı tartışma yarattı
5 Pazarlamanın dili, gerçekle bağını nasıl kopardı?
Pazarlamanın dili, gerçekle bağını nasıl kopardı?
Güncel Haberler
Yapay zekanın gözüne giren markalar
Yapay zekanın gözüne giren markalar
İş dünyasında haftanın atamaları (26 Temmuz-1 Ağustos)
İş dünyasında haftanın atamaları (26 Temmuz-1 Ağustos)
Golden Drum’un Hall of Fame’ine yeni bir isim: Marcin Sosiński
Golden Drum’un Hall of Fame’ine yeni bir isim: Marcin Sosiński
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Yazın en renkli klibi Yumoş’tan geldi!
Haberler
Yazın en renkli klibi Yumoş’tan geldi!
Advertorial
2 hafta önce
Watsons Güzellik ve Kişisel Bakım Ödülleri, 11 yıldır tüketicide güven unsuru oluşturuyor!
Haberler
Watsons Güzellik ve Kişisel Bakım Ödülleri, 11 yıldır tüketicide güven unsuru oluşturuyor!
Advertorial
20 Haziran 2025
Robot köpekler ABD'de teslimata başladı
Haberler
Robot köpekler ABD’de teslimata başladı
İrem Alimoğlu
3 Haziran 2025
Çin'de yapay zeka yeşil sahaya indi: Robotlar 3’e 3 futbol maçı yaptı
Haberler
Çin’de yapay zeka yeşil sahaya indi: Robotlar 3’e 3 futbol maçı yaptı
Nafizcan Önder
30 Haziran 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.