6 Temmuz Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Android'e iMessage geliyor | Son 24 saatin gündemi
Haberler

Android’e iMessage geliyor | Son 24 saatin gündemi

Marketing Türkiye
6 Aralık 2023
3 dk okuma
Android'e iMessage geliyor | Son 24 saatin gündemi

Apple’ın iMessage altyapısını Android’e getiren yeni bir uygulama olan Beeper Mini, bugün kullanıma sunuldu. Beeper Mini, Android kullanıcılarının iMessage’ın tüm özelliklerinden yararlanmalarını sağlıyor. Bu özellikler arasında, uçtan uca şifreleme, grup sohbetleri, emojiler, çıkartmalar ve dosya paylaşımı yer alıyor.

Uygulamanın, Apple’ın RCS standardını benimsemesi durumunda Beeper Mini ile Android kullanıcıları, iMessage’ın tüm özelliklerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Uygulamanın yedi günlük deneme süresi sonrasında aylık 2 dolarlık bir kullanım ücreti bulunuyor.

Twitch, Güney Kore’deki operasyonlarını sonlandırıyor

Android'e iMessage geliyor | Son 24 saatin gündemi

Canlı yayın devi Twitch, Güney Kore’deki operasyonlarını 27 Şubat 2024 tarihinde sonlandıracağını duyurdu. Twitch CEO’su Dan Clancy, bu kararın ardında Kore’de hizmet vermenin aşırı derecede maliyetli olmasının yattığını açıkladı.

Clancy, “Kore’deki Twitch hizmetlerimizi sonlandırmak gibi zor bir karar aldığımızı bu sabah Kore’deki topluluğumuzla üzülerek paylaştım. Bunun son derece hayal kırıklığı yaratan bir haber olduğunu anlıyoruz” dedi.

Clancy, Kore’deki maliyetleri düşürmek için büyük çaba gösterdiklerini ancak bu çabaların yetersiz kaldığını belirtti. “Kore’deki ağ ücretlerimiz halen çoğu ülkedekinden 10 kat daha yüksek” diyen Clancy, “Twitch, Kore’deki faaliyetlerini yürütürken ciddi bir zarara uğruyor” dedi.

Clancy, Kore’deki yayıncıların topluluklarını başka platformlara taşımalarına yardımcı olacaklarını da açıkladı. “Kore’deki Twitch yayıncılarının topluluklarını Kore’deki başka canlı yayın hizmetlerine taşımalarına yardım etmek üzere çalışmalar yapacağız” dedi.

Instagram’dan Facebook’a mesaj atma devri kapanıyor

Android'e iMessage geliyor | Son 24 saatin gündemi

Meta, 2020 yılında Instagram ve Facebook’ta çapraz mesajlaşma desteği sunmaya başlamıştı. Bu özellik sayesinde, Instagram kullanıcıları, Messenger üzerinden Facebook’taki arkadaşlarına mesaj gönderebiliyordu. Ancak Meta, bu özelliğin geri çekileceğini duyurdu. Kullanıcılar artık, sadece kullandıkları platformlar üzerinden mesajlaşacaklar.

Alınan karar, geçmiş dönemlerdeki mesajlaşmaları etkilemeyecek. Meta, mesajların erişime açık olacağını söyledi. Yani Instagram kullanıcısı, Facebook kişileriyle yaptığı sohbetleri okumaya devam edecek. Ancak yeni bir mesaj göndermek mümkün olmayacak.

Meta’nın neden böyle bir karar aldığına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Ancak bazı uzmanlar, şirketin bu özelliğin kullanım oranının düşük olması nedeniyle kaldırdığını düşünüyor.

Şirketler maaşlara ne kadar zam yapmayı planlıyor?

Android'e iMessage geliyor | Son 24 saatin gündemi

İnsan kaynakları ve yönetim danışmanlığı firması Mercer, “2023 Ücret ve Yan Haklar Araştırması“nın sonuçlarını açıkladı. Toplam 1.744 firmanın katıldığı Türkiye’nin en geniş katılımlı ücret araştırmanın sonuçlarına göre; 2024 yılında yapılması planlanan ücret artış oranı yüzde 50. Araştırmaya göre 2024 yılında firmaların yüzde 59’u yılda bir kez, yüzde 33’ü iki kez ve yüzde 8’i üç veya daha üzerinde zam yapmayı düşünüyor. 

Tüm kuşakların buluşma noktası: Türk kahvesi!

Android'e iMessage geliyor | Son 24 saatin gündemi

UNESCO bugünden tam 10 yıl önce Türk Kahvesini Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne dahil etmişti. O günden bu yana 5 Aralık “Dünya Türk Kahvesi Günü” olarak kutlanıyor. Marketing Türkiye adına Areda Piar tarafından gerçekleştirilen ve Aralık sayısında yayınlanan “Kuşakların Kahvesi” araştırması açıkça gösteriyor ki; birbirlerini anlamaları pek de kolay olmayan Z,Y,X ve Baby Boomer kuşakları söz konusu Türk kahvesi olduğunda hiç şüphe etmeden uzlaşıyor!

Kahve tutkusunun geldiği son noktayı gözler önüne seren dosyanın Türk kahvesine ilişkin neler söyledeğini incelemek için TIKLAYIN!…

featured
1 Bentley, 100 yılı aşkın tarihindeki en büyük logo değişikliğini yaptı
Bentley, 100 yılı aşkın tarihindeki en büyük logo değişikliğini yaptı
2 Starbucks’ı Çin’de tahtından indiren Luckin Coffee, şimdi ABD pazarında
Starbucks’ı Çin’de tahtından indiren Luckin Coffee, şimdi ABD pazarında
3 İkinci el otomobil pazarının Z raporu...
İkinci el otomobil pazarının Z raporu…
4 Suriyeliler dönmek istemiyor! Nedeni ise Suriye değil...
Suriyeliler dönmek istemiyor! Nedeni ise Suriye değil…
5 Tüketicilerin yeni gözdesi: Giyilebilir ambalajlar!
Tüketicilerin yeni gözdesi: Giyilebilir ambalajlar!
Güncel Haberler
Çalışanlar arasında yapay zeka kullanımı yüzde 233 arttı
Çalışanlar arasında yapay zeka kullanımı yüzde 233 arttı
Ayın öne çıkan global kampanyaları (Temmuz 2025)
Ayın öne çıkan global kampanyaları (Temmuz 2025)
Ayşe Aydın yazdı: "Cannes Lions'da tesadüflere yer yok!"
Ayşe Aydın yazdı: “Cannes Lions’da tesadüflere yer yok!”
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Orman yangınları yükselen yeni küresel risk 
Haberler
Orman yangınları yükselen yeni küresel risk 
Marketing Türkiye
2 gün önce
İş dünyasında haftanın atamaları (26 Nisan - 2 Mayıs)
Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (26 Nisan – 2 Mayıs)
Nafizcan Önder
2 Mayıs 2025
Siber saldırıda rekor: 2024’te saldırılar yüzde 28 arttı!
Haberler
Siber saldırıda rekor: 2024’te saldırılar yüzde 28 arttı!
İrem Alimoğlu
3 hafta önce
WHISKAS®’tan yeni kedi sahiplerine özel podcast: "Miyavcast"
Haberler
WHISKAS®’tan yeni kedi sahiplerine özel podcast: “Miyavcast”
Sena Tufan
28 Mayıs 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.