21 Aralık Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Watsons Türkiye’den gelecek için yenilikçi bir adım…

Watsons Türkiye’den gelecek için yenilikçi bir adım…

Nafizcan Önder
1 Kasım 2023
3 dk okuma

Watsons Türkiye’nin bu yıl ilk kez düzenlediği Watsons Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Zirvesi, “Sürdürülebilir Geleceğe Yenilikçi Adımlar” ana temasıyla gerçekleştirildi. Zirveyi sektörün sürdürülebilirlik yolculuğuna öncülük etme motivasyonuyla gerçekleştirdiklerini belirten Watsons Türkiye Ticaret ve Pazarlama Direktörü Cem Demiröz “Çok kapsamlı ve ilham veren içeriklerle her katılımcıda iz bırakan bir zirveyi geride bıraktık” diyor…

Watsons Türkiye’den gelecek için yenilikçi bir adım…

Watsons’ın sürdürülebilirlik ve inovasyonu merkeze alan bir zirve düzenlemesinin ardında nasıl bir içgörü yatıyor?

Global bir perakendeci olarak çok büyük bir ekosistemin ortasında yer alıyoruz. Çevresel ayak izimizi azaltmayı ve sorumlu üretimi, iş yapış biçimimizin temeline alarak tüm perakende kozmetik sektörünün yeşillenmesi için çalışanlarımız, müşterilerimiz, tedarikçilerimiz ve üretici firmalarımızla sürdürülebilir yaşam adımlarımızı atıyoruz. Globalde ve Türkiye’de sektörümüzün sürdürülebilirlik yolculuğuna liderlik ediyoruz. Watsons Türkiye olarak, dünyanın dört bir tarafından 300’e yakın tedarikçi ile çalışıyor, 360’tan fazla markayı yılda 150 milyondan fazla müşteriyle buluşturuyoruz.

Sektörümüzün sürdürülebilirlik yolculuğuna öncülük etme motivasyonuyla bu yıl ilk kez Watsons Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Zirvesi’ni düzenledik. Zirve; akademisyenler, öğrenciler ve sektör profesyonellerinden büyük bir ilgi gördü. Zirvemize 2 günde 800’e yakın kişi katılım sağladı. Perakende, teknoloji, beyaz eşya, sağlık, kozmetik, hızlı tüketim ürünleri, gıda, ulaştırma ve daha birçok sektörden katılımcıyı “Sürdürülebilir Geleceğe Yenilikçi Adımlar” sloganıyla bir araya getirdik. Amacımız bu zirvenin sürdürülebilirlik alanında çalışan ve çalışmak isteyen tüm paydaşları bir araya getiren bir platform görevini üstlenmesiydi. Yarattığımız ekosistemle bu amaca daha ilk senemizden ulaştığımızı görmek büyük bir mutluluk.

Sürdürülebilirlik ve inovasyonun Watsons için nasıl bir önemi var? Bu iki kavram Watsons bünyesinde birbirini nasıl besliyor?

Watsons Türkiye olarak sadece müşterilerimize karşı değil yaşadığımız dünyaya ve topluma karşı da sorumluluklarımız olduğunun bilincindeyiz. Bu bilinçle Türkiye’ye değer katan projeler üretiyor ve STK iş birlikleriyle çevresel, toplumsal ve ekonomik sürdürülebilirlik eksenlerinde kalkınma ve gelişmeyi destekliyoruz. İnovasyon ve teknoloji ise bugün sürdürülebilirliğin en önemli parçaları. Yeni teknolojiler, yapay zeka ve yenilikçi uygulamalar tüm sektörlerde hızla yerini alırken biz de inovasyonun gücünden faydalanan projelere imza atıyoruz.

“Sürdürülebilir Geleceğe Yenilikçi Adımlar” sloganıyla oluşturduğunuz bu değer zincirindeki partnerleriniz kimler?

Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz zirvede Türkiye’nin önde gelen iki üniversitesi, inovasyon paydaşlarımız olarak çıktığımız bu heyecanlı yolda bizimle birlikte yürüdü. Boğaziçi Üniversitesi İnovasyon ve Rekabet Odaklı Kalkınma Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Galatasaray Üniversitesi Girişimcilik ve Yenilikçilik Merkezi iş birliği ile ilham veren içeriklerle bir zirveyi geride bıraktık. Yoğun ilgi gören zirvemizin platin sponsorları Nivea Beiersdorf ve The Purest Solutions olurken, altın sponsorları ise TAV, Erka Group, Coca Cola İçecek, Creavit ve Doxa oldu. P&G, Unilever ve Juan Valdez’in ise destek sponsoru olarak yer aldığı zirvenin iş birliği paydaşları ise Tübider ve Türkiye İnovasyon Hareketi oldu.

Bu zirve katılımcılara ne vadediyor? İçerik programında öne çıkan başlıklar neler?

Watsons Türkiye’den gelecek için yenilikçi bir adım…

Özel sektör, üniversite ve STK’lar arasında bir köprü görevini üstlenen bu zirve, sürdürülebilirlik konusunda tüm paydaşları bir araya getirerek bilgi alışverişi ve yeni ortaklıklar için zemin oluşturdu. Bu sayede zirvede sürdürülebilirlik konusunu mercek altına alıp, yenilikçi adımlar ve ilham verici hikayeler dinleme fırsatı bulduk. Zirvenin bir diğer önemli parçası ise Boğaziçi Üniversitesi ve Galatasaray Üniversitesi iş birliğiyle düzenlediğimiz, 3 haftalık bir seminer & workshop programı oldu. Bu programı başarıyla tamamlayan 238 katılımcımız sertifikalarını aldı. Bu zirveyi gelenekselleştirerek her yıl düzenlenmeyi ve oluşturacağı ekosistemi geliştirmeyi hedefliyoruz.

Cem Demiröz featured watsons
1 CarrefourSA, A101'e mi satılıyor? Sabancı Holding’den açıklama geldi...
CarrefourSA, A101’e mi satılıyor? Sabancı Holding’den açıklama geldi…
2 Duygusal yatırımın en parlak objesi: Takı sektörü altın çağını yaşıyor
Duygusal yatırımın en parlak objesi: Takı sektörü altın çağını yaşıyor
3 YouTube'da son 3 ayın en çok izlenen haber kanalları...
YouTube’da son 3 ayın en çok izlenen haber kanalları…
4 Markalar “AI slop” ve "dijital yorgunluk" çağında çareyi deneyimsel pazarlamada arıyor
Markalar “AI slop” ve “dijital yorgunluk” çağında çareyi deneyimsel pazarlamada arıyor
5 Türkiye’de gıda takviyesi pazarı büyüyor: Peki, sebep sağlıklı yaşam mı yoksa pazarlama sihri mi?
Türkiye’de gıda takviyesi pazarı büyüyor: Peki, sebep sağlıklı yaşam mı yoksa pazarlama sihri mi?
Güncel Haberler
Şirketlerin 2026 hedefleri değişti: "Büyümesek de olur, mevcudu koruyalım yeter!"
Şirketlerin 2026 hedefleri değişti: “Büyümesek de olur, mevcudu koruyalım yeter!”
Ekonomik baskı geçici değil, kalıcı: Tasarruf artık yaşam tarzı
Ekonomik baskı geçici değil, kalıcı: Tasarruf artık yaşam tarzı
Çalışma hayatının yeni trendleri...
Çalışma hayatının yeni trendleri…
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Yerel basın eriyor: 13 yılda 349 gazete kapandı!
Haberler
Yerel basın eriyor: 13 yılda 349 gazete kapandı!
Nafizcan Önder
7 Ekim 2025
Tüketici artık "fırsat avcısı" değil, "değer koleksiyoncusu"
Haberler
Tüketici artık “fırsat avcısı” değil, “değer koleksiyoncusu”
İrem Alimoğlu
9 Kasım 2025
Noel geleneği, tüketim çılgınlığına dönüştü: Advent Calendar...
Haberler
Noel geleneği, tüketim çılgınlığına dönüştü: Advent Calendar…
Sena Tufan
9 Kasım 2025
Golden Drum 2025'in sonuçları açıklandı... TBWA Istanbul'a tam 9 ödül!
Haberler
Golden Drum 2025’in sonuçları açıklandı… TBWA Istanbul’a tam 9 ödül!
Nafizcan Önder
14 Ekim 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.