30 Haziran Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Yeni yılda ortak beklenti: Maaş zammı

Marketing Türkiye
23 Aralık 2013
2 dk okuma

Randstad, Avrupa, Asya Pasifik ve Amerika kıtalarını içeren, Türkiye’nin de dahil olduğu 32 ülkeyi kapsayan bu yılın sonuncu ‘Global iş dünyası eğilimleri’ raporunu yayınladı. Yeni yıla sayılı günler kala çalışanların beklentileri, ülkelerindeki 2014 yılı ekonomik değerlendirmeleri ve çalışan yaklaşımlarının yer aldığı yılın dördüncü araştırmasında tüm dünyadaki çalışanların yarısı, 2014 yılında kendi ülkelerindeki ekonomik durumun iyileşeceğini vurguladı.

“Erkekler ekonomik manzarayı daha iyimser değerlendiriyor”
Araştırmada % 84 ile 2014 yılına son derece olumlu bakanlar Hindistanlı çalışanlar olurken, Güney Avrupa ülkelerindeki çalışanlar ise o kadar belirgin bir ekonomik iyileşme öngörmüyor. Doğu Avrupa ülkelerinin çalışanları, 2012 yılına nazaran yeni yıldan çok daha olumlu beklentiler içerisinde. Bölgedeki çalışanların % 41’i yeni yılda iyileşme beklerken, Latin Amerika’da Şilililer, Meksikalılar (% 43) ve Arjantinliler (% 41) de yeni yıla çok daha olumlu bakıyor. Raporda Türkiye’deki çalışanların % 68’i ekonomik gelişmelerde iyileşme öngörüyor.

Randstad Türkiye Genel Müdürü Altuğ Yaka, çalışan duyarlılığının her zaman hakiki rakamlarla uyumlu olmadığını belirterek, “Yılın son araştırmasında ekonomik toparlanmaların yarattığı değişikliklerden az da olsa piyasaların çoğunda büyüme eğilimine geri dönüldüğünü gördük. Son bir yıl içerisinde gidişatın çalışanlar tarafından değerlendirildiği raporda dönemsel gelişmeler bir tarafa, olumlu yorumlar aldık. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde gerçekleştirdiğimiz araştırmada, çalışanların % 60’tan fazlası kendi ülkelerindeki ekonomik durumu ‘kötü’ olarak nitelendiriyordu. Bu yılki öngörüler çok daha iyimser. 2013 yılının son Workmonitor araştırmasında ulaştığımız diğer önemli bir bulgu ise erkek çalışanların ekonomik manzarayı kadın çalışanlara nazaran daha iyimser değerlendirmesiydi” açıklamasını yaptı.

Çalışanların % 58’i maaş artışı, % 48’i ikramiye bekliyor
Workmonitor’ün 4’üncü dalga sonuçlarına göre ülkelerindeki ekonomik durumu dikkate almaksızın, küresel olarak çalışanların % 58’i maaş zammı bekliyor. Araştırmada Latin Amerika’lı çalışanlar % 84 ile en çok zam bekleyenler arasında liste başında yer aldı. İkinci sırada ise % 75 ile Asya’daki çalışanların zam beklentisinde olduğu ortaya çıktı. Türkiye’de ise bu rakam geçtiğimiz yıl % 77 iken, bu yıl % 68’e geriledi. Öte yandan küresel olarak çalışanların % 48’i, maaş artışının yanı sıra iş yükleri ve ulaştıkları başarıların da değerlendirilerek, 2014 yılında finansal bir ödül ya da bir seferlik ikramiye almayı umut ediyor. Yüzde 85 ile ikramiye beklentisinin en yüksek olduğu ülke Hong Kong olarak tespit edildi. Meksika ise % 84 ile ikinci sırada yer alırken, Türkiye’deki çalışanların bu yöndeki beklentisi % 55 olarak ölçümlendi. Araştırmada, ikramiye beklentisinin en düşük olduğu ülke % 11 ile İsveç olarak belirlendi.

Türkiye’deki çalışanlar ne söyledi?
İş dünyasında ve beraberinde iş yapış biçimlerindeki yaşanan değişimle birlikte, beceri ve yetkinliklerin artırılması yönünde işverenlerin 2013 yılında kişisel gelişim için önemli bir katkı sağladığını belirten Türkiye’deki çalışanlar, aralarına katılan yabancı çalışanların işlerine daha fazla değer kattığını belirtiyor.

1 Türkiye'de yapay zeka hangi iç giyim, çorap ve plaj giyim markalarını öneriyor?
Türkiye’de yapay zeka hangi iç giyim, çorap ve plaj giyim markalarını öneriyor?
2 Organik atıştırmalık pazarının şifresi: Çocuk beğenecek, anne güvenecek
Organik atıştırmalık pazarının şifresi: Çocuk beğenecek, anne güvenecek
3 Zendaya, kırmızı halıya 35 dolarlık vintage tişörtle katıldı
Zendaya, kırmızı halıya 35 dolarlık vintage tişörtle katıldı
4 Markalar yanlış tribünde mi oturuyor?
Markalar yanlış tribünde mi oturuyor?
5 İçerik üreticiliğinden imparatorluğa: Forbes Top Creators listesini açıkladı
İçerik üreticiliğinden imparatorluğa: Forbes Top Creators listesini açıkladı
Güncel Haberler
C Level Club’ta yapay zekayla pazarlamada "Görünenin Ötesi" keşfedildi!
C Level Club’ta yapay zekayla pazarlamada “Görünenin Ötesi” keşfedildi!
Volkswagen krizinde yeni perde: Alman hükümeti devrede
Volkswagen krizinde yeni perde: Alman hükümeti devrede
WhatsApp'ta telefon numarası zorunluluğu kalkıyor
WhatsApp’ta telefon numarası zorunluluğu kalkıyor
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Sosyal medyanın zirvesindeki markalar belli oldu…
Haberler
Sosyal medyanın zirvesindeki markalar belli oldu…
Nafizcan Önder
3 hafta önce
Beyaz yakalılar için "iyi bir günün" anatomisi
Haberler
Beyaz yakalılar için “iyi bir günün” anatomisi
Sena Tufan
15 Nisan 2026
ChatGPT sokakta: OpenAI'dan şehirleri tuvale dönüştüren kampanya
Haberler
ChatGPT sokakta: OpenAI’dan şehirleri tuvale dönüştüren kampanya
Gülben Dikmen
2 hafta önce
Honda 100 bin aracı geri çağırdı!
Haberler
Honda 100 bin aracı geri çağırdı!
Marketing Türkiye
4 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.