“Uluslararası Sosyal Girişimcilik Konferansı” geleceğe ışık tuttu
TÜSEV (Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı), British Council ve TACSO (Sivil Toplum Kuruluşları İçin Teknik Destek Projesi) işbirliği ile Türkiye Vodafone Vakfı stratejik ortaklığında hayata geçirilen Uluslararası Sosyal Girişimcilik Konferansı, Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlendi. Konferansın ilk günü Türkiye Vodafone Vakfı tarafından üniversite bünyesinde yer alan Rezan Has Müzesi’nde gerçekleştirilen kokteyl ise, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen sosyal girişimcileri, sivil toplum kuruluşları, kamu yetkilileri ve özel sektör profesyonellerini bir araya getirdi. Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel’in açılış konuşmasıyla başlayan kokteylde, Türkiye Vodafone Vakfı’nın desteklediği ve öncü bir sosyal girişimcilik modeli olan Düşler Akademisi’nden mezun engelli gençler ile gönüllü müzisyenleri aynı sahnede bir araya getiren Social Inclusion Band sahne aldı. Sanatın engel tanımayan gücünü kullanarak tüm bireyleri toplumsal hayata dahil etmeyi amaçlayan Social Inclusion Band, kokteylde en güzel şarkılarıyla katılımcılara keyifli bir gece yaşattı.
Vodafone Türkiye, sosyal yatırımlarına büyük önem veriyor
Vodafone, Türkiye’nin sürdürülebilir geleceğine katkıda bulunmak vizyonu doğrultusunda, bir yandan toplumun farklı kesimlerinin hayatında mobil iletişim teknolojileri ile değişim yaratmak üzere sosyal iş modelleri geliştirirken, diğer yandan Türkiye Vodafone Vakfı aracılığıyla hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle Türk toplumunun yaşam kalitesini artırmaya, toplumun tüm kesimlerinin sosyal hayatta eşit şekilde söz sahibi olmasına destek veriyor. Ticari alanda sağladığı başarıların yanı sıra, sorumluluk sahibi küresel vatandaş olma bilinciyle sosyal yatırımlarına da büyük önem veren Vodafone Türkiye, faaliyet gösterdiği ülkenin sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasına katkıda bulunmak yolunda sivil toplum kuruluşları ile gerçekleştirdiği işbirliklerine büyük önem veriyor.
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, açılış kokteylinde yaptığı konuşmada, Vodafone’un, sunduğu ürün ve servislerin insanların hayatında olumlu yönde bir değişim yaratması hedefiyle faaliyetlerini sürdürdüğünün ve bu hedef doğrultusunda topluma sağladığı katkının merkezinde ‘inovasyon’ kavramının yattığının altını çizdi. Vodafone’un hayata geçirdiği tüm operasyonların kalbinde, dünyanın neresinde olursa olsun mobil iletişim teknolojileri aracılığıyla en kritik problemlere çözüm üretilebileceği inancının yattığını belirten Süel, konuşmasına şöyle devam etti: “Vodafone, mobil iletişim alanındaki global bilgi birikimi ile faaliyet gösterdiği tüm toplumlarda sosyal değişim yaratmayı hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda bir yandan mobil iletişim teknolojilerine erişimi gitgide daha pratik hale getirirken, diğer yandan mobil internete erişimin maliyetlerini düşürüyor ve özellikle gelişmekte olan toplumlarda bireylerin farklı alanlarda ihtiyaçlarını karşılayacak uygulamalar geliştiriyor.”
Süel, konuşmasında ayrıca Vodafone Grubu’nun mobil teknolojilerin insanların iyiliği için kullanılması misyonuyla sağlıktan tarıma, engellilerden kadınlara farklı alanlarda gerçekleştirdiği çalışmaların detaylarını da katılımcılarla paylaştı.
Dünyanın dört yanından 150 profesyonel sosyal girişimciliği tartıştı
29 Şubat – 1 Mart 2012 tarihleri arasında Kadir Has Üniversitesi’nde gerçekleşen ve Türkiye’de sosyal girişimcilik alanına odaklanan ilk bölgesel katılımlı konferans olma özelliği taşıyan Uluslararası Sosyal Girişimcilik Konferansı, başta Türkiye, İngiltere ve Balkan ülkeleri olmak üzere dünyanın dört bir yanından sosyal girişimlere yönelik çalışmaları bulunan 150 kişiyi bir araya getirdi. Konferansta, sosyal girişimcilik alanında Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen profesyonelleri, sosyal girişimlerin geleceği ile sosyal girişimlerin desteklenmesi sürecinde atılması gereken adımları mercek altına aldılar. Özel sektör ile sivil toplum arasındaki sınırların gittikçe bulanıklaştığı günümüzde, Uluslararası Sosyal Girişimcilik Konferansı, sivil toplum kuruluşlarının rollerini sürdürülebilir hale getirmek ve sivil toplumu destekleyici bir kültür oluşmasını teşvik etmek gibi çok önemli bir amaca hizmet ediyor.
Güncel Haberler