17 Eylül Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Turkcell’e insanlık ödülü
Haberler

Turkcell’e insanlık ödülü

Marketing Türkiye
22 Eylül 2017
2 dk okuma
Marketing Türkiye'yi Google kaynaklarınıza ekleyin.

Birleşmiş Milletler‘in yoksulluğu ortadan kaldırmaya ve tüm insanların barış ve refah içinde yaşamasını sağlamaya yönelik başlattığı sürdürülebilirlik platformu UN Global Compact, bu yıl da kalkınma hedeflerine en çok destek olan dünyanın 10 özel sektör liderini belirledi. 10 isimden biri, Turkcell’in Suriyeli mültecilere yönelik hizmetleri ve desteklerinden dolayı Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu oldu.

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça bu anlamlı ödülle ilgili mutluluğunu şu sözlerle dile getirdi: “Turkcell olarak çocuklarımıza daha iyi bir Türkiye bırakmak için her zaman sorumluluklarımızın bilinciyle hareket ediyoruz. İçinde bulunduğumuz yüzyılın en büyük insanlık dramlarından birinin yaşandığı Suriye’den göç eden kardeşlerimize de destek olmak için çeşitli projeler geliştirdik. Bugün Türkiye’de misafir ettiğimiz 3 milyonu aşkın Suriyeli kardeşimizin dil öğrenimi başta olmak üzere sosyal çevreye entegrasyonunu sağlamaya yönelik her türlü ihtiyacı gidermek için hayata geçirdiğimiz projelerde, her bir Turkcell çalışanının gayreti, alın teri ve emeği vardır. Son olarak Birleşmiş Milletler tarafından verilen ve göğsümüzü kabartan bu anlamlı ödül vesilesiyle başta Genel Müdürümüz Kaan Terzioğlu olmak üzere, tüm Turkcell çalışanlarını ülkemize ve insanlığa sağladıkları katkılardan dolayı canı gönülden tebrik ediyorum.”

İletişim duvarını ortadan kaldırdı
“Merhaba Umut” mobil uygulaması, Türkiye’de yaşayan 3 milyondan fazla Suriyeli mültecinin karşı karşıya kaldığı iletişim duvarını kaldırarak hayatı kolaylaştırmayı amaçlıyor. Tüm operatörlerin Suriyeli müşterilerine hizmet veren ve dünyada bir ilk olan uygulama sayesinde, anadili Arapça olan kullanıcılar, Türkçede en çok kullanılan kelime ve ifadeleri hem sesli hem de yazılı olarak öğrenebiliyor. Dil öğrenimi özelliğinin yanı sıra, Türkçe-Arapça ve Arapça-Türkçe anında sesli tercümeden de faydalanabiliyor. Uygulama; kayıt işlemlerinin nasıl yapılacağı, sağlık hizmetlerine nasıl ulaşılacağı gibi lokasyon bazlı yönlendirmeler de sunuyor. Kullanıcılar, tek tuşla Turkcell’in Arapça çağrı merkezini arayabiliyor.

10 bin Suriyeli çocuğa teknoloji desteği
Turkcell, Merhaba Umut projesinin ikinci etabında açılan AFAD Kahramanmaraş Geçici Barınma Merkezi’nde bir teknoloji merkezi de kurdu. Burada Turkcell Akademi, Khan Academy ve Naiim içerikleri ile Arapça K-12 eğitimleri, yetişkinler için haber, sağlık ve günlük yaşama dair içerikler ve Türkçe öğrenme olanağı sağlanıyor. Turkcell, 0-18 yaş aralığında 10 bin çocuğun yaşadığı merkezde ayrıca 4.5G hızında mobil iletişim ve yüksek hızlı fiber internet hizmeti sunuyor. Kamp, yüksek hızda fiber internet hizmetinin ücretsiz olarak mültecilerin hizmetine sunulduğu ilk merkez olma özelliğini taşıyor. Kahramanmaraş başta olmak üzere AFAD Geçici Barınma Merkezleri, Suriyelilere sunduğu dünya standartları üzerinde ücretsiz sağlık ve eğitim hizmetleriyle BM tarafından En İyi Kamu Hizmeti ödülüne de sahip olması açısından büyük önem taşıyor.

Liderlerin ödülleri New York’ta verildi
Global Compact her yıl, 17 küresel kalkınma hedefine hizmet eden çalışmalarıyla dikkat çeken iş dünyası liderlerini “öncü” seçiyor. Çeşitli ülkelerden yüzlerce aday ve proje arasında, küresel iş dünyasına ilham verecek 10 isim belirleniyor. Seçilen öncülerin duyurusu New York’ta düzenlenen Liderler Zirvesi’nde gerçekleşiyor. Çalışmalarıyla insani ve sürdürülebilir kalkınmayı öncelikleri arasına alan Turkcell, 2007’den bu yana Dünyanın en yaygın sürdürülebilirlik platformu Global Compact’in üyesi. Global Compact’in Türkiye’de 250 şirket ve sivil toplum kuruluşu üyesi bulunuyor.

1 Haftanın marka-ajans iş birlikleri (4-17 Eylül)
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (4-17 Eylül)
2 L'Oréal Türkiye’den ABD’ye yönetici transferi
L’Oréal Türkiye’den ABD’ye yönetici transferi
3 Canva’da veri ihlali: Türkiye’de 424 kuruluşun verileri etkilendi
Canva’da veri ihlali: Türkiye’de 424 kuruluşun verileri etkilendi
4 Google’ın reklam sistemine yeni kurallar geliyor
Google’ın reklam sistemine yeni kurallar geliyor
5 Yıldız Holding’in “Senenin Yıldızları Ödülleri” 18’inci kez sahiplerini buldu
Yıldız Holding’in “Senenin Yıldızları Ödülleri” 18’inci kez sahiplerini buldu
Güncel Haberler
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (4-17 Eylül)
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (4-17 Eylül)
L'Oréal Türkiye’den ABD’ye yönetici transferi
L’Oréal Türkiye’den ABD’ye yönetici transferi
Canva’da veri ihlali: Türkiye’de 424 kuruluşun verileri etkilendi
Canva’da veri ihlali: Türkiye’de 424 kuruluşun verileri etkilendi
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Bülent Gökdemir yazdı: A101- Carrefour kararında rekabetin sınırları nerede başlıyor?
Haberler
Bülent Gökdemir yazdı: A101- Carrefour kararında rekabetin sınırları nerede başlıyor?
Marketing Türkiye
17 Ağustos 2026
Yemeksepeti'nin sahibi değişecek: Uber, Delivery Hero'yu satın alıyor
Haberler
Yemeksepeti’nin sahibi değişecek: Uber, Delivery Hero’yu satın alıyor
Marketing Türkiye
16 Temmuz 2026
2026 Gerety Awards’un kazananları belli oldu
Haberler
2026 Gerety Awards’un kazananları belli oldu
Sena Tufan
1 hafta önce
Listerine Dyson’a diş gösterdi: “Kamera yok, gösterişli teknoloji yok”
Haberler
Listerine Dyson’a diş gösterdi: “Kamera yok, gösterişli teknoloji yok”
Sena Tufan
2 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.