2 Aralık Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Sürdürülebilirlik hassasiyeti et yemekten vazgeçmek için yeterli mi?
Haberler

Sürdürülebilirlik hassasiyeti et yemekten vazgeçmek için yeterli mi?

Nafizcan Önder
24 Ekim 2022
2 dk okuma

Tüketici tercihlerinin incelendiği hem küresel hem de yerel araştırmaların tamamında sürdürülebilirlik hassasiyetinin giderek arttığını gözlemliyoruz. Sürdürülebilirlik hassasiyetinin bunca yüksek oluşu pek çok pazar dinamiklerini de derinden etkiliyor ve modadan beslenmeye dek pek çok alanda sürdürülebilir ürünlerin yükselen trendine tanıklık ediyoruz. Peki tüm bu hassasiyet tüketicilerin et ürünleri yerine bitkisel bazlı ürünleri tüketmesi için yeterli motivasyonu sağlıyor mu?

Bitkisel bazlı gıda ürünleri pazarı başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünyada etki alanını genişletiyor. Öyle ki bu büyüme Almanya pazarında yüzde 226’ya ulaşmış durumda. Bu noktadan referansla çalışmalar yapan Almanya’daki Bonn Üniversitesi Gıda ve Kaynak Ekonomisi Enstitüsü araştırmacıları, hazırladıkları raporu Food Quality and Preference dergisinde yayınladı.

Tüketicinin öncelikleri neler?

Araştırma kapsamında katılımcılara sağlıklarını ne kadar önemsedikleri, insanlığın ekolojik bir krize doğru gittiğini düşünüp düşünmedikleri ve hayvancılığın etik olarak sorgulanması gerekip gerekmediği gibi sorular yöneltildi. Katılımcılara et ikamesi ürünlere yönelik tutumları ve gelecekte bu ürünleri düzenli olarak tüketip tüketmeyecekleri de soruldu…

Aslında akla yatkın olan çevre için daha fazla kaygılı olduğunu ifade eden katılımcıların et ikamesi ürünleri almaya daha yatkın olması gerektiği olsa da araştırma verileri bunu desteklemiyor…

Araştırma ekibi de bu çıktıyı, “Ekolojik kaygıların da et alternatiflerini tüketme niyeti için rol oynayabileceğini düşünüyorduk. Ancak sonuçlar bunu teyit etmedi” sözleriyle değerlendiriyor.

Ankete göre, tüketicilerin et ikamesi ürünler konusundaki kararlarında en etkili unsur hayvan refahı oldu. Fabrikalarda hayvan yetiştirilmesine eleştirel bakanların et bazlı sosis ve sebze köftelere yönelik daha olumlu bir yaklaşımı olduğu görülüyor.

Çalışmada sağlık konusunda oluşan bilincin de et ikamesi ürünleri daha çok tüketmekle ilişkili olduğu görüldü. Öte yandan bu ürünleri satın alma niyetinde arkadaşlar ve yakın akrabaların tutumlarının da önemli bir etkiye sahip olduğu belirlendi.

Tüm bu verilerin sonucunda araştırma ekibi geliştirilmesi gereken alanın “iletişim” olduğunu vurguluyor. Ekolojik hassasiyeti yüksek olan tüketici grubuna dahi tam anlamıyla ulaşmayı başaramayan ürünlere ilişkin daha iyi iletişim çalışmaları yürütülmesinin pazarı daha da büyüteceği öngörülüyor…

Kaynak: Gıda Hattı

Yeşil boyanın altında ne var?

featured
1 AnadoluJet, adını da logosunu da değiştirdi | Son 24 saatin gündemi
AnadoluJet, adını da logosunu da değiştirdi | Son 24 saatin gündemi
2 İK’nın DNA’sı teknolojiyle değişiyor mu?
İK’nın DNA’sı teknolojiyle değişiyor mu?
3 Rafın şampiyonu hangi antibakteriyel sabun markası?
Rafın şampiyonu hangi antibakteriyel sabun markası?
4 Black Friday'de sepetler büyüdü!
Black Friday’de sepetler büyüdü!
5 Orta sınıf eriyor mu?
Orta sınıf eriyor mu?
Güncel Haberler
Eyüp Sabri Tuncer “Yüzyıllık Buluşma Sergisi” Turing Yüzyıllık Markalar Hafızaevi’nde açıldı!
Eyüp Sabri Tuncer “Yüzyıllık Buluşma Sergisi” Turing Yüzyıllık Markalar Hafızaevi’nde açıldı!
İş dünyasında haftanın atamaları
İş dünyasında haftanın atamaları
Türkiye'nin sofra sırları Marketing Türkiye Aralık sayısında…
Türkiye’nin sofra sırları Marketing Türkiye Aralık sayısında…
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

TikTok artık üçüncü taraf video uygulamalarını destekliyor | Son 24 saatin gündemi
Haberler
TikTok artık üçüncü taraf video uygulamalarını destekliyor | Son 24 saatin gündemi
Marketing Türkiye
11 Ekim 2023
Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri 25. kez sahiplerini buldu
Haberler
Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri 25. kez sahiplerini buldu
Marketing Türkiye
6 Ekim 2023
Tarım Kredi Kooperatif marketleri de indirim çağrısına kulak verdi, indirimler bugün başlıyor! | Son 24 saatin gündemi
Haberler
Tarım Kredi Kooperatif marketleri de indirim çağrısına kulak verdi, indirimler bugün başlıyor! | Son 24 saatin gündemi
Marketing Türkiye
16 Ekim 2023
Sağlığın koruyucuları
Haberler
Sağlığın koruyucuları
Nafizcan Önder
28 Ekim 2023
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.