24 Ağustos Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Şirketler filo kiralamak yerine araç satın almayı tercih ediyor...
Haberler

Şirketler filo kiralamak yerine araç satın almayı tercih ediyor…

Marketing Türkiye
29 Eylül 2016
2 dk okuma

Sunduğu ileri teknolojili, akıllı çözümlerle şirketlere değer yaratan ve Türkiye’de bu sektörün lideri konumunda bulunan Multinet Up, şirketlerin araç temini ve kullanımıyla ilgili yaklaşımlarını araştırdı. Bağımsız bir araştırma kuruluşu tarafından gerçekleştirilen çalışmaya göre,  şirketlerin sadece yüzde 46’sı iş için araç kullanırken, bunların da yüzde 80’i araçları satın almayı tercih ediyor.

Şirketlerin araç temininde daha çok satın almayı tercih ettiklerini belirten Multicar Yönetici Direktörü Bahadır Yalçın, “Şirketler henüz filo kiralamanın avantajlarını fark edebilmiş değiller. Mesela satın alma yerine kiralamayı tercih eden şirketler aylık filo kiralama tutarlarını işletme gideri olarak göstererek KDV avantajı elde edebiliyorlar. Bu arada şirketler kiralama süresi boyunca filolarının araç satın alma, sigorta, kasko ve vergilerinden de muaf oluyorlar. Bunun yanı sıra araçların yıl içinde öngörülemeyen alım, satım, bakım, onarım gibi gelir veya gider kalemleri aylık olarak belirlenen ‘sabit kira’yla kontrol altında tutuluyor” diye konuştu.

Araçların yüzde 80’i satın alınıyor

Araştırmaya göre halen şirketlerin yüzde 54’ünde araç bulunmuyor. Araç kullanan şirketlerin ise yüzde 80’i bunları satın alıyor, yüzde 20’si ise kiralıyor. Araç satın alan firmalar ortalama dört araç, araç kiralayan firmalar ise ortalama altı araç kiralıyor. Hali hazırda iş için aracı olmayan firmaların yüzde 77’si ileride araç ihtiyacı olması durumunda araç satın alma yoluna gideceklerini belirtiyor. Kiralık aracı olan veya araç kiralamayı düşünen şirketlerin yüzde 51’i araçta kilometre sınırlaması bulunmamasının çok önemli olduğunu ifade ediyor. Ayrıca katılımcı şirketlerin yüzde 54’ü yakıt istasyonunun ek mali avantajlar sunmasının istasyon tercihini büyük ölçüde etkileyeceğini bildiriyor. Yakıt türü için ise şirketlerinin yüzde 90’ının tercihi dizel olarak ortaya çıkıyor.

multicar_infographic

Şirketler için büyük avantaj

Araştırma sonuçları şirketlerin araç temininde daha çok satın almayı tercih ettiklerini ortaya çıkardığını söyleyen Bahadır Yalçın, şirketlerin henüz filo kiralamanın avantajlarını fark edemediklerini kaydetti. Firmaların araç kiralama ve satın alma ihtiyaçlarına çözüm sunduklarını belirten Bahadır Yalçın, “Müşterilerimizin ciro artışlarına katkıda bulunuyor ve giderlerini küçültmelerine yardımcı oluyoruz. Araç ve filo kiralama hizmetinden faydalanan şirketler filo yönetimi, takibi, hasar-bakım ve operasyonel giderlerle kendileri ilgilenmek durumunda kalmıyorlar; tüm bu hizmetleri filo kiralama şirketlerinin profesyonel ekibi yerine getiriyor. Şirketler ayrıca kiralama süresi boyunca filolarının araç satın alma, sigorta, kasko ve vergilerinden muaf oluyorlar” dedi. Multicar olarak 81 ilde, 250’nin üzerinde yetkili servis güvencesi ile şirketlere kendi işlerine odaklanma imkanı sunduklarını söyleyen Bahadır Yalçın, “Filo kiralama şirketlerinin sunduğu hizmetler sayesinde şirketler toplu araç satın alımı için gerekli finansmanı, işlerine fayda sağlayacak başka yatırımlarla değerlendirebiliyorlar” dedi.

1 Japonya'daki Türk turist sayısı yüzde 77,3 arttı! Peki, nereden çıktı bu Japonya sevdası?
Japonya’daki Türk turist sayısı yüzde 77,3 arttı! Peki, nereden çıktı bu Japonya sevdası?
2 TikTok icadı sözcükler Cambridge Sözlüğü’ne girdi: Skibidi, tradwife, delulu, mouse jiggler...
TikTok icadı sözcükler Cambridge Sözlüğü’ne girdi: Skibidi, tradwife, delulu, mouse jiggler…
3 Krispy Kreme’den "Seçmen Şapka" sürprizi: Tatlı bir ısırıkla Hogwarts evinizi bulun...
Krispy Kreme’den “Seçmen Şapka” sürprizi: Tatlı bir ısırıkla Hogwarts evinizi bulun…
4 Zincir marketlere "Cumhur Reyonu" geliyor
Zincir marketlere “Cumhur Reyonu” geliyor
5 ChatGPT'den reklam hamlesi: Sohbetten alışverişe giden yol
ChatGPT’den reklam hamlesi: Sohbetten alışverişe giden yol
Güncel Haberler
Turizmin yeni rotası: Sessiz lüks...
Turizmin yeni rotası: Sessiz lüks…
Markaların iletişim derbisinde ilk yarı sona erdi: Peki, hangi markalar önde?
Markaların iletişim derbisinde ilk yarı sona erdi: Peki, hangi markalar önde?
Türkiye'de gezginlerin yüzde 40'ı seyahat planında yapay zekayı kullanıyor: Memnuniyet yüzde 95!
Türkiye’de gezginlerin yüzde 40’ı seyahat planında yapay zekayı kullanıyor: Memnuniyet yüzde 95!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

HPV aşısı için müjdeli haber: 2025 sonunda ücretsiz oluyor!
Haberler
HPV aşısı için müjdeli haber: 2025 sonunda ücretsiz oluyor!
Nafizcan Önder
13 Haziran 2025
Ticaret Bakanlığı’ndan TEMU gibi platformlara sıkı denetim
Haberler
Ticaret Bakanlığı’ndan TEMU gibi platformlara sıkı denetim
Marketing Türkiye
2 Haziran 2025
Android kullanıcılarına kritik uyarı: Bankacılık uygulamaları tehlikede
Haberler
Android kullanıcılarına kritik uyarı: Bankacılık uygulamaları tehlikede
İrem Alimoğlu
24 Haziran 2025
Influencer'lar artık algoritmalar için içerik üretecek
Haberler
Influencer’lar artık algoritmalar için içerik üretecek
İrem Alimoğlu
2 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.