12 Aralık Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Sanofi ve Koç Üniversitesi “Niyet Mektubu” imzaladı

Marketing Türkiye
29 Ocak 2014
2 dk okuma

Sanofi, insan sağlığı alanındaki bilgileri ve inovasyon iklimini geliştirmek ve yenilikçi bir ortamın yaratılmasına yönelik stratejik bir işbirliği oluşturmak amacıyla, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olan Koç Üniversitesi ile bir “Niyet Mektubu” imzaladı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın resmi ziyaret programı kapsamında, 27-28 Ocak tarihlerinde Türkiye’ye gelen Sanofi Yönetim Kurulu Başkanı Serge Weinberg ile Koç Üniversitesi Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrşadi Aksun tarafından imzalanan “Niyet Mektubu” sağlık sektöründe temel ve uygulamalı araştırmaların gelişmesini sağlayarak bu alandaki eğitim, araştırma ve buluşların insanlığa kazandırılmasını amaçlıyor.

Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rahmi Koç’un da katıldığı imza töreni, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) ev sahipliğini yaptığı Türk-Fransız Ekonomik Forumu bünyesinde gerçekleştirildi.
İşbirliği hakkında konuşan Sanofi Türkiye Ülke Başkanı Jacques Nathan, “Hepimiz hastaların yararına olacak bilimsel buluşlar gerçekleştirmeye, daha etkin ve hedefe yönelik tedavilerin sunumunu hızlandırmaya odaklanıyoruz” dedi. “Niyet Mektubu”nun temel amacının, sağlık sektöründeki temel ve uygulamalı araştırmaların ilerlemesini sağlayarak yenilikçi bir ortam oluşturmak için ortak bir bilimsel platform geliştirmek olduğunu belirten Nathan, “Türkiye’nin en iyi akademik kurumlarından biri olan Koç Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan dolayı gururluyuz. Bu seçkin kurum ile araştırma ve geliştirme aracılığıyla hastaların sağlığını çalışmalarımızın merkezine yerleştirme hedefimizi paylaşmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duymaktayız” diye konuştu.

Koç Üniversitesi Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrşadi Aksun ise bilimsel alandaki gelişmelerin Türkiye’nin gelecekteki başarısı için büyük önem taşıdığını belirterek şu açıklamada bulundu: “Bilime evrensel düzeyde katkıda bulunmak amacıyla temellerini attığımız Koç Üniversitesi bünyesinde, dünyanın önde gelen sağlık kuruluşlarından biri olan Sanofi ile Türkiye’deki araştırma geliştirme iklimini desteklemek üzere stratejik bir işbirliği başlatıyoruz. Araştırma ve geliştirme aracılığıyla yenilikçiliğe yönelik bir ekosistemin geliştirilmesi Türkiye için kritik bir önem taşıyor. Bilimsel ortaklıklar aracılığıyla araştırma ve geliştirmeyi desteklemek hedefimize paralel olarak, bu verimli işbirliğinin hastalara yarar sağlayacak önemli buluşların ortaya çıkmasına zemin sağlayacağına inanıyorum.”

1 AI devrimi tüm sektörleri sardı: The TECH Summit'te geleceğin iş modelleri konuşuldu
AI devrimi tüm sektörleri sardı: The TECH Summit’te geleceğin iş modelleri konuşuldu
2 Müşteri deneyiminin en iyileri The TECHX Awards'da ödüllendirildi
Müşteri deneyiminin en iyileri The TECHX Awards’da ödüllendirildi
3 Sosyal medyanın zirvesindeki markalar
Sosyal medyanın zirvesindeki markalar
4 Apple'da son yılların en büyük yönetim depremi yaşanıyor...
Apple’da son yılların en büyük yönetim depremi yaşanıyor…
5 Chanel, New York metrosunu podyuma çevirdi
Chanel, New York metrosunu podyuma çevirdi
Güncel Haberler
The TECH Summit'te öne çıkan 7 mega trend!
The TECH Summit’te öne çıkan 7 mega trend!
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (21 Kasım-11 Aralık)
Haftanın marka-ajans iş birlikleri (21 Kasım-11 Aralık)
Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri belli oldu!
Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri belli oldu!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Pompadan sepete: Akaryakıt istasyonlarında market savaşları kızışıyor!
Haberler
Pompadan sepete: Akaryakıt istasyonlarında market savaşları kızışıyor!
İrem Alimoğlu
1 hafta önce
Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri 27. kez sahiplerini buldu
Haberler
Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri 27. kez sahiplerini buldu
Marketing Türkiye
7 Ekim 2025
Bienalin kalbinde bir gün: Marketing Türkiye C Level Club üyeleri, "Üç Ayaklı Kedi"nin izinde…
Haberler
Bienalin kalbinde bir gün: Marketing Türkiye C Level Club üyeleri, “Üç Ayaklı Kedi”nin izinde…
İrem Alimoğlu
6 Kasım 2025
Z kuşağının şifresini çözmek: Jargonu azalt, bağlantıyı artır...
Haberler
Z kuşağının şifresini çözmek: Jargonu azalt, bağlantıyı artır…
Nafizcan Önder
2 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.