29 Ağustos Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Sanofi ve Koç Üniversitesi “Niyet Mektubu” imzaladı

Marketing Türkiye
29 Ocak 2014
2 dk okuma

Sanofi, insan sağlığı alanındaki bilgileri ve inovasyon iklimini geliştirmek ve yenilikçi bir ortamın yaratılmasına yönelik stratejik bir işbirliği oluşturmak amacıyla, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olan Koç Üniversitesi ile bir “Niyet Mektubu” imzaladı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın resmi ziyaret programı kapsamında, 27-28 Ocak tarihlerinde Türkiye’ye gelen Sanofi Yönetim Kurulu Başkanı Serge Weinberg ile Koç Üniversitesi Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrşadi Aksun tarafından imzalanan “Niyet Mektubu” sağlık sektöründe temel ve uygulamalı araştırmaların gelişmesini sağlayarak bu alandaki eğitim, araştırma ve buluşların insanlığa kazandırılmasını amaçlıyor.

Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rahmi Koç’un da katıldığı imza töreni, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) ev sahipliğini yaptığı Türk-Fransız Ekonomik Forumu bünyesinde gerçekleştirildi.
İşbirliği hakkında konuşan Sanofi Türkiye Ülke Başkanı Jacques Nathan, “Hepimiz hastaların yararına olacak bilimsel buluşlar gerçekleştirmeye, daha etkin ve hedefe yönelik tedavilerin sunumunu hızlandırmaya odaklanıyoruz” dedi. “Niyet Mektubu”nun temel amacının, sağlık sektöründeki temel ve uygulamalı araştırmaların ilerlemesini sağlayarak yenilikçi bir ortam oluşturmak için ortak bir bilimsel platform geliştirmek olduğunu belirten Nathan, “Türkiye’nin en iyi akademik kurumlarından biri olan Koç Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan dolayı gururluyuz. Bu seçkin kurum ile araştırma ve geliştirme aracılığıyla hastaların sağlığını çalışmalarımızın merkezine yerleştirme hedefimizi paylaşmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duymaktayız” diye konuştu.

Koç Üniversitesi Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrşadi Aksun ise bilimsel alandaki gelişmelerin Türkiye’nin gelecekteki başarısı için büyük önem taşıdığını belirterek şu açıklamada bulundu: “Bilime evrensel düzeyde katkıda bulunmak amacıyla temellerini attığımız Koç Üniversitesi bünyesinde, dünyanın önde gelen sağlık kuruluşlarından biri olan Sanofi ile Türkiye’deki araştırma geliştirme iklimini desteklemek üzere stratejik bir işbirliği başlatıyoruz. Araştırma ve geliştirme aracılığıyla yenilikçiliğe yönelik bir ekosistemin geliştirilmesi Türkiye için kritik bir önem taşıyor. Bilimsel ortaklıklar aracılığıyla araştırma ve geliştirmeyi desteklemek hedefimize paralel olarak, bu verimli işbirliğinin hastalara yarar sağlayacak önemli buluşların ortaya çıkmasına zemin sağlayacağına inanıyorum.”

1 Orta sınıfın yeni lüksleri
Orta sınıfın yeni lüksleri
2 Sosyal medyada “fiyat için DM” dönemi bitiyor: 82 işletmeye 8,2 milyon TL ceza
Sosyal medyada “fiyat için DM” dönemi bitiyor: 82 işletmeye 8,2 milyon TL ceza
3 İlan çok, işe alım yok: Nedeni "hayalet ilanlar" olabilir!
İlan çok, işe alım yok: Nedeni “hayalet ilanlar” olabilir!
4 Çocukların sosyal medya kullanımında yeni dönem: 18 ülke harekete geçti
Çocukların sosyal medya kullanımında yeni dönem: 18 ülke harekete geçti
5 Ajans Reset: Yapay zeka dünyasında ajanslar nasıl dönüşecek?
Ajans Reset: Yapay zeka dünyasında ajanslar nasıl dönüşecek?
Güncel Haberler
Ailelerin yüzde 89’u liste yapmadan okul alışverişine çıkmıyor 
Ailelerin yüzde 89’u liste yapmadan okul alışverişine çıkmıyor 
Yarının dünyasında bizi ne bekliyor? 5 senaryo, 5 ayrı dünya...
Yarının dünyasında bizi ne bekliyor? 5 senaryo, 5 ayrı dünya…
Özel okulların ağırlığı 18 yılda 4 kat arttı: Öğrenci payı yüzde 8’e ulaştı
Özel okulların ağırlığı 18 yılda 4 kat arttı: Öğrenci payı yüzde 8’e ulaştı
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

“AI Washing” ve toplumsal Alzheimer tehlikesi!
Haberler
“AI Washing” ve toplumsal Alzheimer tehlikesi!
Marketing Türkiye
11 Temmuz 2026
Instagram 10 yıl sonra "imzasını" değiştirdi
Haberler
Instagram 10 yıl sonra “imzasını” değiştirdi
Nafizcan Önder
2 hafta önce
Avrupa'da bir ilk: Fransa'dan 15 yaş altına sosyal medya yasağı
Sosyal Medya
Avrupa’da bir ilk: Fransa’dan 15 yaş altına sosyal medya yasağı
Nafizcan Önder
22 Temmuz 2026
Avrupa'da dijital reklam yatırımları çift haneli büyümeye devam ediyor
Haberler
Avrupa’da dijital reklam yatırımları çift haneli büyümeye devam ediyor
Nafizcan Önder
9 Temmuz 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.