12 Haziran Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Haberler

Sanofi ve Koç Üniversitesi “Niyet Mektubu” imzaladı

Marketing Türkiye
29 Ocak 2014
2 dk okuma

Sanofi, insan sağlığı alanındaki bilgileri ve inovasyon iklimini geliştirmek ve yenilikçi bir ortamın yaratılmasına yönelik stratejik bir işbirliği oluşturmak amacıyla, Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden biri olan Koç Üniversitesi ile bir “Niyet Mektubu” imzaladı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın resmi ziyaret programı kapsamında, 27-28 Ocak tarihlerinde Türkiye’ye gelen Sanofi Yönetim Kurulu Başkanı Serge Weinberg ile Koç Üniversitesi Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrşadi Aksun tarafından imzalanan “Niyet Mektubu” sağlık sektöründe temel ve uygulamalı araştırmaların gelişmesini sağlayarak bu alandaki eğitim, araştırma ve buluşların insanlığa kazandırılmasını amaçlıyor.

Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rahmi Koç’un da katıldığı imza töreni, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) ev sahipliğini yaptığı Türk-Fransız Ekonomik Forumu bünyesinde gerçekleştirildi.
İşbirliği hakkında konuşan Sanofi Türkiye Ülke Başkanı Jacques Nathan, “Hepimiz hastaların yararına olacak bilimsel buluşlar gerçekleştirmeye, daha etkin ve hedefe yönelik tedavilerin sunumunu hızlandırmaya odaklanıyoruz” dedi. “Niyet Mektubu”nun temel amacının, sağlık sektöründeki temel ve uygulamalı araştırmaların ilerlemesini sağlayarak yenilikçi bir ortam oluşturmak için ortak bir bilimsel platform geliştirmek olduğunu belirten Nathan, “Türkiye’nin en iyi akademik kurumlarından biri olan Koç Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan dolayı gururluyuz. Bu seçkin kurum ile araştırma ve geliştirme aracılığıyla hastaların sağlığını çalışmalarımızın merkezine yerleştirme hedefimizi paylaşmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duymaktayız” diye konuştu.

Koç Üniversitesi Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrşadi Aksun ise bilimsel alandaki gelişmelerin Türkiye’nin gelecekteki başarısı için büyük önem taşıdığını belirterek şu açıklamada bulundu: “Bilime evrensel düzeyde katkıda bulunmak amacıyla temellerini attığımız Koç Üniversitesi bünyesinde, dünyanın önde gelen sağlık kuruluşlarından biri olan Sanofi ile Türkiye’deki araştırma geliştirme iklimini desteklemek üzere stratejik bir işbirliği başlatıyoruz. Araştırma ve geliştirme aracılığıyla yenilikçiliğe yönelik bir ekosistemin geliştirilmesi Türkiye için kritik bir önem taşıyor. Bilimsel ortaklıklar aracılığıyla araştırma ve geliştirmeyi desteklemek hedefimize paralel olarak, bu verimli işbirliğinin hastalara yarar sağlayacak önemli buluşların ortaya çıkmasına zemin sağlayacağına inanıyorum.”

1 Rahmi Koç hakkında soruşturma başlatıldı, Koç özür diledi… 
Rahmi Koç hakkında soruşturma başlatıldı, Koç özür diledi… 
2 Türkiye'deki kurumların yüzde 65'i siber saldırıya uğruyor
Türkiye’deki kurumların yüzde 65’i siber saldırıya uğruyor
3 Gençlik raporu: Hayallerde özgürlük, korkularda güvenlik var
Gençlik raporu: Hayallerde özgürlük, korkularda güvenlik var
4 3 adımda yatırım getirisini yüzde 45 artıran yapay zeka formülü!
3 adımda yatırım getirisini yüzde 45 artıran yapay zeka formülü!
5 Dünya Kupası yolunda kırmızı-beyaz marka evreni
Dünya Kupası yolunda kırmızı-beyaz marka evreni
Güncel Haberler
İş dünyasında haftanın atamaları (6-12 Haziran)
İş dünyasında haftanın atamaları (6-12 Haziran)
Beyaz et devi 13 şirkete denetim kayyımı atandı
Beyaz et devi 13 şirkete denetim kayyımı atandı
Mado’dan rakiplerine gönderme: “Konu dondurmaysa MADO'yla zor yarışırlar"
Mado’dan rakiplerine gönderme: “Konu dondurmaysa MADO’yla zor yarışırlar”
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Yeni dünya düzeninde doğadan öğrenilecek 7 liderlik rolü
Haberler
Yeni dünya düzeninde doğadan öğrenilecek 7 liderlik rolü
Nafizcan Önder
2 Mayıs 2026
Samsung’da kriz son anda önlendi: 48 bin kişilik grev askıya alındı
Haberler
Samsung’da kriz son anda önlendi: 48 bin kişilik grev askıya alındı
Nafizcan Önder
3 hafta önce
Great Place To Work® ve Pluxee Türkiye'den Inspiring Series buluşması
Haberler
Great Place To Work® ve Pluxee Türkiye’den Inspiring Series buluşması
Marketing Türkiye
20 Nisan 2026
Reha Muhtar hayatını kaybetti
Haberler
Reha Muhtar hayatını kaybetti
Sena Tufan
1 hafta önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.