24 Haziran Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Online marketler çok sevildi!
Haberler

Online marketler çok sevildi!

Nafizcan Önder
26 Eylül 2020
2 dk okuma
Pandemi dönemiyle birlikte “online market”ler pek çok kullanıcı tarafından ilk kez deniyimlenirken, halihazırda online market kullanıcısı olan tüketiciler içinse küresel salgın döneminde “süper kurtarıcı” olmaya devam etti. Sadece dışarıdan bir gözle bakıldığında dahi online marketlerin yükselen bir trend yakaladığını tahmin etmek mümkün. Ancak gelin birlikte uluslararası dijital pazarlama ve SEO ajansı Zeo Agency’nin 2019 ve 2020 ikinci çeyrek dönemlerini karşılaştıran Online Market Sektör Raporu’na birlikte bakalım. Rapora göre;  2. çeyrekte sektöre 90 milyondan fazla ziyaretçi geldi!
 
Zeo Agency’nin e-ticaret sektörünü farklı kategorilere ayırarak dönemsel olarak derinlemesine ölçümlemek üzere hazırladığı raporlar kapsamında yayınlanan “Online Market Sektör Raporu”Online marketler çok sevildi!; 2019 ve 2020 yıllarının ikinci çeyrek dönemini kıyaslıyor. 47 web sitesinin incelendiği rapor, web sitesi trafikleri ve tüketicilerin yaptığı aramalar üzerinden pandemi dönemini derinlemesine inceliyor.
 
Pandemiyle birlikte kullanıcı sayısı artan online market alışverişi sektöründe 2020’nin ikinci çeyrek verileri incelendiğinde, özellikle web sitelerine gelen ziyaretçi sayılarında yaşanan artışlar göze çarpıyor. 2020’nin birinci çeyreğinde 76,9 milyon olan toplam ziyaretçi sayısı, ikinci çeyrekte 92,2 milyona yükselerek yüzde 26,4’lük bir artış gösterdi. 2019’un ikinci çeyreğinde görülen 74,4 milyonluk ziyaretçi sayısıyla kıyaslandığında ise yıllara göre yüzde 23,9’luk bir artış olduğunu gösteren veriler, sektördeki pozitif ivmeyi ortaya koyuyor.
 
Dijitaldeki yükseliş mobil uygulamalara da yansıdı
Alışveriş için evden çıkmayı tercih etmeyen tüketicilerin etkisiyle Mart ayında başlayan yükseliş, web sitesi trafiklerinde, özellikle 2020 Nisan’ında 2019’un aynı ayına göre yüzde 56,4’lük artış göstererek ivme kazanıyor. Nisan ayı aynı zamanda 36,1 milyonluk ziyaretçi sayısıyla ikinci çeyreğin en yüksek ortalamasına sahip. 
 
Artan kullanıcı ilgisi ise mobil uygulamalarda da kendini gösteriyor. Lider 5 markanın mobil uygulamalarının incelendiği raporda, haftalık indirilme ve aktif kullanıcı ortalamalarının 2019 Q2’ye göre belirgin bir artış yakaladığı görülüyor.  Günün her saati sipariş verilmesi de tüketicilerin bu uygulamaları ne kadar benimsediğini gösteriyor. Pandemi sürecinde firmaların mobil yatırımlarını artırması ve kapıda temassız teslimat gibi yenilikler sunması da yine kullanıcıların bu platformları daha aktif kullanmalarını sağlayan etkenler arasında yer alıyor.
 
 “Tüketici online alışverişi daha çok benimsedi, markalara güven arttı”
Zeo Agency’de Asst. SEO Executive’ı Hande Parmaksız gelişmeleri yorumlarken, “Pandemi döneminde evden çıkması çeşitli şekillerde kısıtlanan veya tedbirli kişilerin imdadına yetişen online marketler, herkesin gözünde olumlu bir izlenim bıraktı. Özellikle Nisan ve Mayıs ayları, daha önce hiç online alışveriş deneyimi olmamış kişilerin dahi online market alışverişi yapmaya başladığı, alışkanlıkların büyük ölçüde değiştiği bir dönem oldu. Kullanıcılar online alışverişin pratikliğini bu dönemde birebir deneyimlediği için, bu tür sitelere ve uygulamalara olan güvenin de arttığına kuşku yok. Kullanıcılar, bir yandan da online alışverişin kendilerine sunduğu indirim ve avantajlı fiyatları da keşfetmiş oldular” dedi.
Hande Parmaksız Online Alışveriş online market pandemi trend Zeo Agency
1 Brandverse Awards'ta kazananlar bugün ödüllerine kavuşuyor
Brandverse Awards’ta kazananlar bugün ödüllerine kavuşuyor
2 Instagram logosu sanatçıların ellerinde yeniden şekilleniyor
Instagram logosu sanatçıların ellerinde yeniden şekilleniyor
3 Coca-Cola dolaplarında yeni dönem: Yüzde 35'i rakiplere ayrılacak...
Coca-Cola dolaplarında yeni dönem: Yüzde 35’i rakiplere ayrılacak…
4 Yeşil saha iletişiminde de taktik bitti, iyi hikaye dönemi başladı
Yeşil saha iletişiminde de taktik bitti, iyi hikaye dönemi başladı
5 Pazarlamanın yeni üçgeni: Veri, yapay zeka ve güven!
Pazarlamanın yeni üçgeni: Veri, yapay zeka ve güven!
Güncel Haberler
Organik atıştırmalık pazarının şifresi: Çocuk beğenecek, anne güvenecek
Organik atıştırmalık pazarının şifresi: Çocuk beğenecek, anne güvenecek
Türkiye'de yapay zeka hangi iç giyim, çorap ve plaj giyim markalarını öneriyor?
Türkiye’de yapay zeka hangi iç giyim, çorap ve plaj giyim markalarını öneriyor?
Markalar yanlış tribünde mi oturuyor?
Markalar yanlış tribünde mi oturuyor?
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Honor’dan Apple’a göndermeli kampanya: 600 Pro reklamı tepki çekti
Haberler
Honor’dan Apple’a göndermeli kampanya: 600 Pro reklamı tepki çekti
Marketing Türkiye
20 Nisan 2026
Pazarlamanın yeni denklemi: "Veri haritaysa, duygu navigasyondur"
Haberler
Pazarlamanın yeni denklemi: “Veri haritaysa, duygu navigasyondur”
Marketing Türkiye
7 Nisan 2026
Beyaz yakalılar için "iyi bir günün" anatomisi
Haberler
Beyaz yakalılar için “iyi bir günün” anatomisi
Sena Tufan
15 Nisan 2026
İstanbul’un mimari katmanları Open House İstanbul ile keşfe açılıyor
Haberler
İstanbul’un mimari katmanları Open House İstanbul ile keşfe açılıyor
Marketing Türkiye
29 Nisan 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.