17 Mart Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Nielsen televizyon reklam harcamaları raporlamasını sonlandırıyor
Haberler

Nielsen televizyon reklam harcamaları raporlamasını sonlandırıyor

Marketing Türkiye
6 Mart 2019
2 dk okuma

Medya ölçümü ve danışmanlığı hizmetlerini yürüten Nielsen Medya, Türkiye’de 20 yılı aşkın bir süredir gerçekleştirdiği televizyon reklam harcamaları raporlamasını TİAK’ın Mart 2018’de vermiş olduğu kararla 1 Nisan 2019 tarihi itibarıyla sonlandırıyor. Nielsen Medya; basın, radyo, dijital, sinema ve açıkhava mecraları reklam harcamaları raporlamasını ise kendi kararı ile yine aynı tarih geçerli olmak üzere durduruyor. Kuruluş, önümüzdeki dönemde radyo, dijital ve spor alanlarında yatırımlarını artırarak müşterilerine ve medya kuruluşlarına destek olmayı sürdürecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Nielsen Medya Direktörü Mehmet Fazıl Kanyılmaz “Bizim temel odak noktamız, her zaman faaliyet gösterdiğimiz mecralara ve endüstrilere fayda sağlamak ve değer katmak olmuştur. Faaliyet gösterdiğimiz süre içerisinde, Nielsen markasının uluslararası reklam yatırımının ülkemizde sürekli büyümesine katkı sağlamış olmasından ötürü mutluluk duymaktayız. Bu büyümenin, bugüne kadar ülke ekonomisinin gelişmesine katkı sağlayan önemli bir unsur olduğuna inanıyoruz.” dedi. Kanyılmaz “TİAK tarafından alınan karara saygı duyuyoruz. Bununla birlikte sektörümüzün, süreci minimum rahatsızlıkla atlatması ve bugüne kadar uğruna çalıştığımız büyümenin olumsuz yönde etkilenmemesi için, bu süreç boyunca reklam sektörüne destek olmamızın uygun olacağı kanaatine varmış bulunuyoruz. Bu kanaat doğrultusunda, yapılacak olan raporlamanın sektörün alışagelmiş olduğu biçimde, Nielsen Medya taksonomisi ve AdEx yazılımımız ile yapılmasının, yeni raporlama sürecinde oluşabilecek zorlukları asgari düzeye indireceği düşüncesindeyiz. Bu vesileyle televizyon, basın, dijital, sinema ve açıkhava mecraları reklam harcama raporlama hizmetimizi, mevcut müşterilerimizle olan sözleşmelerimizdeki taahhütlerimiz yerine getirilmek kaydıyla 1 Nisan 2019 tarihi itibarıyla durduracağımızı bildirmek isteriz.” şeklinde konuştu.

Nielsen Medya’nın önümüzdeki dönemde; radyo, dijital ve spor alanlarında yatırımlarını artırarak sektör paydaşlarına destek olmayı sürdüreceğini ifade eden Mehmet Fazıl Kanyılmaz, “Daha önce TV servislerinde olduğu gibi, Nielsen markasını trendi belirleyen ve sektörlerin ihtiyaçlarını karşılayan bir noktaya taşıyacağımızdan şüphemiz yok.” dedi. Radyo mecrası ile yolculuklarına, eskisinden daha çok önem verdiklerini vurgulayan Kanyılmaz şöyle devam etti: “Radyo mecrasının hak ettiği değeri bulması ve reklamverenlerin radyonun değerinin daha çok farkında olabilmesi için; bağımsız, güvenilir ve şeffaf RAM (Radio Audience Measurement) ölçümümüz, aynı hassasiyetle gelişerek devam edecek.”

 

Mehmet Fazıl Kanyılmaz Nielsen
1 Brandverse Awards başvuru tarihi uzatıldı!
Brandverse Awards başvuru tarihi uzatıldı!
2 YouTube Rating Report: En çok izlenen ekonomi kanalları
YouTube Rating Report: En çok izlenen ekonomi kanalları
3 Google'ın yapay zeka aracı "Pomelli" Türkiye'de kullanıma açıldı
Google’ın yapay zeka aracı “Pomelli” Türkiye’de kullanıma açıldı
4 The TECH Summit’ten bir ilk: 3 günlük zirvenin tüm içeriği okunabilir ve izlenebilir formatta raporladı…
The TECH Summit’ten bir ilk: 3 günlük zirvenin tüm içeriği okunabilir ve izlenebilir formatta raporladı…
5 İyi yaşam artık yeni değer sistemi!
İyi yaşam artık yeni değer sistemi!
Güncel Haberler
Orta Doğu’daki gerilimler Marketing Türkiye C Level Club’da tartışıldı: Hangi sektörler nasıl etkilenecek?
Orta Doğu’daki gerilimler Marketing Türkiye C Level Club’da tartışıldı: Hangi sektörler nasıl etkilenecek?
Şubatta da düşüş sürdü: Markalı perakendeye indirim çare olmadı
Şubatta da düşüş sürdü: Markalı perakendeye indirim çare olmadı
Acı kaybımız...
Acı kaybımız…
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

İhracatçılara yeni destek paketi: Yurt dışı marka yatırımlarına teşviklerin kapsamı genişletildi
Haberler
İhracatçılara yeni destek paketi: Yurt dışı marka yatırımlarına teşviklerin kapsamı genişletildi
Nafizcan Önder
1 hafta önce
Brandverse Awards başvuruları başladı!
Haberler
Brandverse Awards başvuruları başladı!
Sena Tufan
22 Ocak 2026
OpenAI tartışmalı anlaşmayı revize ediyor
Haberler
OpenAI tartışmalı anlaşmayı revize ediyor
Gülben Dikmen
2 hafta önce
Estée Lauder global marka elçisi oyuncu Daisy Edgar Jones oldu
Haberler
Estée Lauder global marka elçisi oyuncu Daisy Edgar Jones oldu
Sena Tufan
12 Ocak 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.