MG International Fragrance Summit ’22 koku dünyasının devlerini bir araya getirdi
Dünya Esans Günü (World Fragrance Day) kapsamında Türkiye’de alanında ilk kez düzenlenen “MG International Fragrance Summit ‘22”, koku dünyasının global marka ve temsilcilerini bir araya getirdi. Uluslararası esans üreticisi MG International Fragrance Company’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen zirve; koku dünyasına farkındalık yaratmayı ve sürdürülebilir bir gelecek için multidisipliner bakış açısı ortaya koymayı amaçladı.
Uluslararası esans üreticisi MG International Fragrance Company, esans dünyasında benimsenen Dünya Esans Günü (World Fragrance Day) kapsamında, Türkiye’de alanında ilk kez gerçekleştirilen “MG International Fragrance Summit ‘22”ye ev sahipliği yaptı. Koku dünyasının global markaları, parfüm endüstrisinin deneyimli temsilcileri ve “Koku aşkına” yolculuğa çıkanların bir araya geldiği etkinlik; sohbet oturumları, koku ile eşleşen tadım sunumları, koku müzesi ve koku deneyimleriyle zenginleşti. 22 Mart 2022 Salı günü Soho House İstanbul’da gerçekleşen zirvede; kokunun hayatımızdaki önemine vurgu yaparak sağlıktan esansın üretimine, koku trendlerinden sanata ve modaya, sürdürülebilir gelecek algısından kokuya değer katmış asırlık markalara ve geleceğin kokusuna kadar kısacası “koku hakkında her şey’’ masaya yatırıldı.
Ebru Akel’in renkli sunumuyla gerçekleşen zirve kapsamında, “Koku Hakkında Her Şey”, “Koku Dünyasına Bakış”, “Sürdürülebilir Kokular”, “Koku Duyusuyla İletişim” olmak üzere 4 oturum gerçekleştirildi. Oturumların konuk moderatörlüğünü ise Marketing Türkiye Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Günseli Özen, Sabah Gazetesi Yazarı İdil Demirel, Alem Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Gözde Yörükoğlu Ersu ve MG International Fragrance Company Kurumsal İletişim Müdürü Duygu Beşbıçak üstlendi.
‘’MG International Fragrance Summit’’22 oturum aralarında; koku ve tad eşleştirmeleriyle tadım sunumları gerçekleştirildi. Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi Usla’nın uzmanları, katılımcılara keyifli molalar yaşattı. Skola By Usla Barista Şefi İrfan Ateş, kahvede kokunun değerine vurgu yaptığı sunumuyla beraber katılımcılara lezzetli kahveler ikram edildi. USLA Akademi Bar ve Miksoloji eğitmenleri, Any bar Miksolojisti Talat Aydın ve Alexandra Coctail Bar Miksolojisti Talat Arslan’ın sunumuyla ise kahve birleşimi ve kokunun önemi ön plana çıktı.
Kapanış seremonisi de renkli görüntülere sahne oldu. MG International House DJ’I Alper Öztovi, seti eşliğinde müzik ziyafeti çeken katılımcılar; 2022 koku trendi deneyimi yaşadı ve MG International Koku Müzesi seçkisini görme imkanı buldu.