13 Nisan Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Köpekler, hayvan deneylerinin durdurulması için eylem yaptı
Haberler

Köpekler, hayvan deneylerinin durdurulması için eylem yaptı

Marketing Türkiye
25 Ocak 2018
2 dk okuma

Kurulduğu günden beri hayvanları koruma sözüyle ilerleyen, her ürünü ile doğa ve yüzde yüz hayvan dostu olan The Body Shop’ın dünyanın en saygı gören hayvanları koruma organizasyonu Cruelty Free International ile başlattığı ‘Forever Against Animal Testing’ – ‘Daima Hayvan Deneylerine Karşı’ kampanyası bu kez hayvanlar tarafından destek gördü. Tüm dünyada kozmetik ürün ve içeriklerinde hayvan üzerinde deneyleri durdurmak için protesto yapan hayvanlar Birleşmiş Milletler New York binasının önünde buluştu. Kampanya Birleşmiş Milletler’i her yıl 500,000 hayvana zarar veren acımasız deneyleri durdurmaya çağırıyor.

Dünyanın ilk hayvan protestosu Birleşmiş Milletler’in New York’taki merkezinde 24 Ocak 2018, Çarşamba günü gerçekleşti. Farklı boylarda ve türlerde köpeklerin katıldığı protesto, The Body Shop ve Cruelty Free International’ın beraber yürüttüğü Forever Against Animal Testing (Daima Hayvan Deneyine Karşı) adlı kampanyayı desteklemek için düzenlendi. Pankartlar ve bandanalarla sokağa çıkan köpekler, kampanyaya destek verdi.

Protestonun amacı dünya çapındaki ülkelerin %80’ninde hala hayvanlar üzerinde kozmetik için deneyler yapılmasına dair hiçbir yasa olmadığı gerçeğini topluma duyurmak ve tüketicileri dilekçeyi imzalayarak kampanyaya destek olmaya çağırmaktı.

Forever Against Animal Testing kampanyası, 6 ayda 4 milyon üzerinde imza toplayarak kozmetik ürünlerin hayvanlar üzerinde denenmesine karşı düzenlenen en büyük kampanya oldu. The Body Shop ve Cruelty Free International hayvanların kozmetik ürün ve içerikleri için deneylerde kullanımına karşı olan tüm şirketleri kampanyayı desteklemeye çağırıyor. 8 milyon imzaya ulaşıldığı zaman dilekçeyi Birleşmiş Milletler’e sunacak olan The Body Shop ve Cruelty Free International, tüm dünya üzerinde kozmetik deneylerde hayvanların kullanımının durdurulması için uluslararası bir kongre düzenlenmesini talep edecek.

Markayı Eylül 2017’de satın alan Brezilyalı kozmetik şirketi Natura ve yeni kardeş şirketi Aesop tarafından da destek gören The Body Shop kampanyası ile ilgili Küresel Kampanya Başkanı Jessie Macneil-Brown, “The Body Shop’ta hayvanların mutluluğunu önemsiyoruz ve kozmetik deneylerde kullanılmalarına karşıyız. Hayvan protestomuzu köpeklerle birlikte yaptık, çünkü Forever Against Animal Testing kampanyası boyunca köpekler bizim için hayvanlarla aramızdaki dostluğu simgeleyen güçlü bir sembol oldu. Bu protesto küresel olarak kozmetik ürün ve içeriklerinde hayvan deneylerini durdurmaya yönelik dev kararlılığımızın bir temsilcisi” dedi.

Cruelty Free International CEO’su Michelle Thew, “Bugünün protestosu tüketicilere ve markalara desteklerine ihtiyacımız olduğu mesajını güçlü bir şekilde iletiyor. Kozmetik ürünlerin hayvanların üzerinde denenmesine karşı çok büyük adımlar attık, ancak hala yapılacak çok iş var. Hayvan deneylerine karşı olan her şirketin desteğini bekliyoruz, ve onları müşterilerini de aynısını yapmaya davet etmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kampanyaya The Body Shop mağazalarından veya bu adresten imza verebilirsiniz.

1 Çalınan çikolatalar sonrası KitKat kamyonuna yakın koruma
Çalınan çikolatalar sonrası KitKat kamyonuna yakın koruma
2 SocialBrands Nisan sonuçlarını açıkladı: Dijitalin kazanan markaları belli oldu...
SocialBrands Nisan sonuçlarını açıkladı: Dijitalin kazanan markaları belli oldu…
3 Magnum Dondurma Şirketi'nden yeni marka: OANDO tüketiciyle buluşuyor
Magnum Dondurma Şirketi’nden yeni marka: OANDO tüketiciyle buluşuyor
4 Mart ayının en çok izlenen gazetecileri
Mart ayının en çok izlenen gazetecileri
5 Brandverse Awards'ta geri sayım başladı: Başvurularda son dönemece girildi...
Brandverse Awards’ta geri sayım başladı: Başvurularda son dönemece girildi…
Güncel Haberler
Yemek sipariş platformlarına düzenleme getirildi!
Yemek sipariş platformlarına düzenleme getirildi!
Bilet platformundan "duyguların pazar yeri"ne
Bilet platformundan “duyguların pazar yeri”ne
Brandverse Awards başvuruları için son şans!
Brandverse Awards başvuruları için son şans!
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Yapay zekanın aydınlık ve karanlık yüzü
Haberler
Yapay zekanın aydınlık ve karanlık yüzü
Marketing Türkiye
1 hafta önce
İngiltere de harekete geçti: 16 yaş altına sosyal medya kısıtlaması gündemde
Haberler
İngiltere de harekete geçti: 16 yaş altına sosyal medya kısıtlaması gündemde
Nafizcan Önder
17 Şubat 2026
Türkiye tercihini yaptı: Dikey süpürge mi yoksa robot süpürge mi?
Haberler
Türkiye tercihini yaptı: Dikey süpürge mi yoksa robot süpürge mi?
Nafizcan Önder
2 gün önce
Instagram, markaların yeni “haritası” olabilir mi?
Haberler
Instagram, markaların yeni “haritası” olabilir mi?
Marketing Türkiye
9 Şubat 2026
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Sürdürülebilirlik
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.