
Hamdi Ulukaya’nın Chobani’si, New York sokaklarında kestane dağıtıyor…
New York’un kalbi SoHo’da bu kış tanıdık bir koku yayılıyor. Hamdi Ulukaya, Türkiye’de kış aylarında sokak kültürünün önemli bir parçası olan kestane geleneğini New York’a taşıdı. Chobani Cafe’nin önünde kurulan kestane arabasıyla Türk kış geleneği SoHo’da New Yorklularla buluşuyor.
Türkiye’de sokaklarda görülen klasik kestane arabasının birebir aynısı olarak hazırlanan bu düzenekte yer alan Türk bayrağı detayı, geleneğin kökenine sadık kalındığını ve Türkiye’ye özgü bir sokak kültürünün New York’ta gururla temsil edildiğini gösteriyor.

Chobani Cafe’nin Aralık ayına özel menüsünde yer alan bir diğer dikkat çekici lezzet ise salep. Süt, gül suyu, tarçın ve Antep fıstığıyla hazırlanan bu geleneksel içecek, Türkiye’nin yüzyıllardır süregelen kış içeceklerinden birini New Yorklularla buluşturuyor.
Chobani Cafe’nin Aralık ayına özel hazırladığı içeceklerden elde edilen tüm gelir ise New York’ta faaliyet gösteren Lower Eastside Girls Club adlı sivil toplum kuruluşuna bağışlanıyor. Böylece Türkiye’den ilham alan bu kış deneyimi, yerel topluma katkı sağlayan sosyal bir faydaya da dönüşüyor.
