Meta’ya rekor “gizlilik” cezası | Son 24 saatin gündemi
Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın çatı şirketi Meta’ya, AB sınırları içindeki kullanıcıların verilerini ABD ile paylaştığı gerekçesiyle 1,3 milyar dolar ceza kesildi.
Wall Street Journal’da yer alan haber göre İrlanda Veri Koruma Komisyonu (DPC) tarafından kesilen bu ceza, 2021 yılında Lüksemburg’da Amazon’a verilen 746 milyon euroluk gizlilik cezasını aşarak veri ihlali konusunda verilmiş en yüksek para cezası oldu.
Komisyon, para cezasının yanı sıra kullanıcı verilerini AB’den ABD’ye aktarmayı askıya alması için Meta’ya beş ay süre verdi. Aynı veri aktarım mekanizmasını kullanan binlerce şirket olduğunu belirten Meta ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada cezayı adaletsiz ve gereksiz olarak nitelendirdi ve cezaya itiraz edileceğini duyurdu. Ancak Meta’nın itiraz yoluna giderek AB’den çıkan kararları uygulamaya sokamaması, şirketin daha büyük yaptırımlarla karşı karşıya kalması anlamına gelebilir…
WhatsApp’tan yanıtlanmamış mesaj yığınına son verecek çözüm
Pek çok şeye yetişme telaşı arasında insanların sıklıkla dikkati dağılıyor ve yanıt vermeye başlasa dahi göndermeyi unutabiliyor. WhatsApp yeni geliştirdiği özellik sayesinde yazılmaya başlanan ancak gönderilemeyen yani “taslak” mesajları önceliklendirecek ve gözden kaçmasını önleyecek.
Gönderilmemiş yanıt içeren sohbetler artık “taslak” adı verilen yeşil bir etiketle işaretlenecek. Bu etiketleme sistemi, kullanıcıların gönderilmeyen mesajları fark etmesini sağlayacak.
Buna ek olarak WhatsApp, taslak mesajları iğnelenmiş mesajlar gibi sohbet listesinde yukarı taşıyacak.
Intel bilim dünyasını merkeze alan yapay zeka modelini duyurdu
Gün geçmiyor ki yapay zeka trendine ivme kazandıran ChatGPT’ye yeni bir rakip çıkmasın… Intel geride bıraktığımız gün yaptığı açıklamasıyla Aurora genAI yapay zeka teknolojisini duyurdu. Aurora genAI’nin ChatGPT’den temel farkı ise günlük kullanıcı ihtiyaçlarından ziyade bilim dünyasına odaklanıyor oluşu…
İlk etapta içerisinde 1 trilyon parametre yüklenecek olan Aurora genAI bilim dünyasındaki soruların cevaplarını aramaya yardımcı olacak. ChatGPT’nin 175 milyon parametresiyle karşılaştırıldığında Aurora genAI 5,75 kat daha büyük bir model.
Yapılan açıklamalar da gösteriyor ki Megatron ve DeepSpeed temelleri üzerinde inşa edilen Aurora genAI genel metin, bilimsel metinler, bilimsel veriler ve alanla ilgili kodlar üzerinde eğitilecek. Aurora genAI odağına “Sistem Biyolojisi”, “Kanser Araştırması”, “İklim Bilimi”, “Kozmoloji”, “Polimer Kimyası ve Malzemeleri” ve “Bilim” temalarını alarak yoğunlaşacak…
B2B Marketing & Management Summit için kayıtlar devam ediyor
Marketing Türkiye liderliğinde Kuantum Araştırma ve Deloitte Digital uzmanlığıyla tasarlanan B2B Marketing & Management Summit için kayıtlar başladı. EX’ten değer zincirine, dijital dönüşümden kurumsal sürdürülebilirlik ve yönetişime dek B2B sektörlerdeki yönetim ve pazarlamaya ilişkin güncel gelişmelerin kapsamlı bir şekilde ele alınacağı zirve, 24 Mayıs Çarşamba günü Divan Kuruçeşme’de VakıfBank ana sponsorluğunda gerçekleşecek. Ana teması “Değer Zincirinde Yeni Açılımlar” olarak belirlenen zirve 8 ana başlıkta akıl açan sunumlara ev sahipliği yapacak. Kayıt formu için TIKLAYIN!
2023’te öne çıkan e-ticaret trendleri için ECHO Summit’e kayıt yaptırmayı unutmayın!
Şüphesiz ki giderek hızlanan iş dünyasında yönelimleri fark edememek yıkıcı, trendleri görememek ölümcül… Pandemiyle birlikte değişen her şey iş yapış biçimlerini de değiştirmiş, en belirgin etkiyi üretimden tedarike, siparişten teslimata kadar değişen e-ticarette görmüştük. Peki, bütün bu süreçlerin sonunda geldiğimiz yer itibarıyla hızıyla baş döndüren e-ticaret ve ekosisteminde hangi trendleri iş modellerine entegre etmemiz gerekecek? Yanıtlar ECHO Summit sahnesinde verilecek… Kayıt formu için TIKLAYIN!