3 Temmuz Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Instagram’a, hediyeleşme özelliği geliyor | Son 24 saatin gündemi
Haberler

Instagram’a, hediyeleşme özelliği geliyor | Son 24 saatin gündemi

Marketing Türkiye
14 Eylül 2022
4 dk okuma

Twitter Elon Musk’a talip!

Instagram’a, hediyeleşme özelliği geliyor | Son 24 saatin gündemi

Aylardır yılan hikayesine dönen Twitter – Elon Musk ilişkisinde sular durulmuyor. Elon Musk’ın Twitter’ı satın alma girişimi, tüm dünyada bomba etkisi yaratmıştı. Ardından yaşanan olaylar, tarafları dava sürecine kadar götürdü. Son olarak Twitter hissedarları, yatırımlarının gidişatı hakkında özel bir toplantı ile bu konuyu ele aldı.

Reuters’ta yer alan bir habere göre Twitter, hissedarları topladı ve satış işlemi ile ilgili bir anket düzenledi. Anonim olarak oy kullanan hissedarların çoğu, Twitter’ın Elon Musk’a satılması yönünde oy kullandılar. Reuters kaynaklarına göre anket için son katılım tarihi 13 Eylül olmasına rağmen, hissedarlar 12 Eylül’de anketi tamamlamayı sağlayan oy çokluğunu sağladılar.

Bu oylama sonucu, her ne kadar hissedarların Elon Musk liderliğine onayı gibi görünse de tarafları dava süreci götüren bir adım olarak karşımıza çıkıyor. Musk ve Twitter, Ekim ayında Delaware Kançılarya Mahkemesi’nde düzenlenecek ilk duruşma ile karşı karşıya gelecek.

17 Ekim’de başlayacak davada Elon Musk cephesi anlaşmanın iptali için, Twitter cephesi ise satın almanın onaylanması için kozlarını oynayacak. Neler yaşanacağını ise hep birlikte göreceğiz.

Instagram’a, hediyeleşme özelliği geliyor

Instagram’a, hediyeleşme özelliği geliyor | Son 24 saatin gündemi

Instagram, içerik üreticilerinin sosyal medyadan para kazanabileceği yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. “Gifts” adlı bu özellik Reels videoları için geçerli olacak. Insider’a konuşan Instagram sözcüsü ilk olarak geçtiğimiz Temmuz’da ortaya çıkan özelliğin belirli bir kitle üzerinde test edildiğini doğruladı.

Gifts, aslında TikTok’tan anımsadığımız bir özellik ve özünde şu temel üzerine kurulu: Kullanıcılar özellik sayesinde birbirlerine hediye adı altında para gönderebilecek. Toplanan para ise belirlenmiş ödeme yöntemi üzerinden banka hesaplarına aktarılacak. Henüz akıbetinin belli olmadığı özellik için detaylar belirsizliğini koruyor.

WhatsApp beklenen tüm güncellemeleri tek seferde yaptı

Instagram’a, hediyeleşme özelliği geliyor | Son 24 saatin gündemi

Gizlilik sözleşmesiyle oldukça büyük tartışmalara imza attı ve bu dönemde WhatsApp kullanıcılarının çoğu diğer anlık mesajlaşma uygulamalarını keşfe çıktı. Pek çok insan diğer uygulamalardaki gelişmiş özellikleri keşfetti ancak varsayılan uygulama olarak WhatsApp’dan vazgeçmedi. Ancak elbette çağı yakalamak konusunda beklentilerin artmasına sebep oldu… Buradan hareketle son dönemde sıklıkla yeni güncellemeler yayınlayarak mesajlaşma deneyimini iyileştirmeye çalışan WhatsApp şimdi de Temmuz ayında açıkladığı güncelleme paketini sunuyor.

İşte güncellemeyle birlikte değişenler:

  • Mesajı herkesten silmek için geçerli olan süre 48 saate uzatıldı
  • Grupların katılımcı sınırı 512’ye yükseldi
  • Maksimum dosya boyutu 100 MB’tan 2 GB’a yükseldi
  • Benden sil özelliği kullanarak gerçekleştirilen silme işlemleri birkaç saniye içerisinde geri alınabilecek

Bu kampçılar yüzbinlerce doların üzerinde uyuyor

Bu kampçılar yüzbinlere doların üzerinde uyuyor

Porsche, 911 serisi araçlarının üzerine tasarladığı kamp çadırı eklentisiyle glampingi sürücülerinin ayağına getiriyor.

Porsche Tequipment’in eklentisi, spor arabanızın üstünde bir çadıra ya da markanın tanımladığı gibi “doğa severler için bir otel odasına” dönüşüyor. Çadır, Studio FA Porsche ile birlikte Weissach Geliştirme Merkezi tarafından dayanıklılığı test edilerek geliştirildi.

Kamp ekipmanı, entegre bir şilte, bükülebilir pamuklu duvarlar ve 210 x 130 cm’lik bir taban alanını kapsıyor. Çadırın malzemesi su geçirmez ve doğanın öngörülemeyen unsurlarına dayanacak şekilde tasarlanmış. Yıldızların altında bir gecede veya fırtınalı havalarda içerisine iki kişi rahatça sığabiliyor. 

Yolcularına rahat bir gece uykusu yaşatmak için, uyku bölümlerinin pencerelerinde sineklik ve gündüz de uyuyabilmeyi sağlayan karartma özelliği bulunuyor. Ayrıca rahat erişim için küçük bir merdiveni de var.

Instagram re-post özelliğini test ediyor!

Instagram re-post

Günümüzde sosyal medya platformlarının rakiplerinin en popüler özelliklerini kendilerine uyarlaması sıklıkla karşılaştığımız bir durum. Zaman zaman bu “taklit”ler kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılansa da dokusu tutan uyarlamalar platformun ayrılmaz parçalarına dönüşüyor. Son zamanlarda daha çok TikTok uyarlamalarıyla konuşulan Instagram’ın hedefinde bu kez de Twitter ve Facebook’ta oldukça popüler olan “yeniden paylaşma” özelliği var…

Sosyal medya danışmanı Matt Navarra tarafından fark edilen bu yeni özellikle birlikte kullanıcılara başka bir “ara uygulama” kullanmalarına gerek kalmadan beğendikleri bir gönderiyi profillerinde paylaşma imkanı sunulacak.

The Verge’de yer alan habere göre konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Meta sözcüsü Seine Kim, “Kullanıcılarımız daha önceden de beğendikleri bir gönderiyi ‘hikayeler’de yeniden paylaşabiliyordu. Benzer şekilde şimdi de gönderileri kendi profillerinde yeniden paylaşabilmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bunun orijinal içerik üreticileri için de bir fırsat yaratabileceğini düşünüyoruz” diyor. Haberle ilgili detaylara göz atmak için TIKLAYIN.

Dün neler konuşuldu? (Twitter Trending Topics)

1#12Eylül
2Kenan Evren
3Gökhan Ağıl
4#BJKvİBFK
5Bozkurt Kemal
6Fatih Kalkan
7harun yıldırım
8P. Asb
9P. Uzm
10Savaş Borlu

Dünün en çok arananları neler oldu? (Google Trends)

1Yusuf Demir
2Jandarma
3TOKİ
4iOS 16
5iOS 16 ne zaman
6Arda Turan
7Nihal Yalçın
8Şehit
912 Eylül darbesi
10Kasımpaşa-Galatasaray maç özeti!
featured
1 ÖTV düzenlemesi Meclis'ten geçti: Hangi değişiklikler geliyor?
ÖTV düzenlemesi Meclis’ten geçti: Hangi değişiklikler geliyor?
2 Türkiye, yoksulluk riskinde Avrupa'nın lideri oldu
Türkiye, yoksulluk riskinde Avrupa’nın lideri oldu
3 Dünyanın en değerli şirketi belli oldu
Dünyanın en değerli şirketi belli oldu
4 Spotify, 2025 yazına damga vuracak şarkıları açıkladı
Spotify, 2025 yazına damga vuracak şarkıları açıkladı
5 UV kalkanı artık günlük rutin: L’Oréal Paris’ten dört mevsim güneş koruması
UV kalkanı artık günlük rutin: L’Oréal Paris’ten dört mevsim güneş koruması
Güncel Haberler
Tüketicilerin yeni gözdesi: Giyilebilir ambalajlar!
Tüketicilerin yeni gözdesi: Giyilebilir ambalajlar!
Bentley, 100 yılı aşkın tarihindeki en büyük logo değişikliğini yaptı
Bentley, 100 yılı aşkın tarihindeki en büyük logo değişikliğini yaptı
Tüketici açık dondurmayı neden seviyor?
Tüketici açık dondurmayı neden seviyor?
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

Yapay zeka ile hazırlanan reklam filmleri ne kadar başarılı?
Haberler
Yapay zeka ile hazırlanan reklam filmleri ne kadar başarılı?
Nafizcan Önder
18 Mayıs 2025
Instagram, TikTok, YouTube… Sosyal medya yarışında hangi platform önde?
Haberler
Instagram, TikTok, YouTube… Sosyal medya yarışında hangi platform önde?
İrem Alimoğlu
3 hafta önce
"Peşin ödeme yapan" pazarlamacıların sayısı azalıyor!
Haberler
“Peşin ödeme yapan” pazarlamacıların sayısı azalıyor!
İrem Alimoğlu
24 Mayıs 2025
Enerji sektörü bu iddiayı konuşuyor: "Shell, BP’yi satın alabilir"
Haberler
Enerji sektörü bu iddiayı konuşuyor: “Shell, BP’yi satın alabilir”
İrem Alimoğlu
5 Mayıs 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.