Beşiktaş tribününden mesaj var: “Bu oyuncak sana arkadaşım” | Son 24 saatin gündemi
Spor Toto Süper Lig’de 14. haftanın erteleme karşılaşmasında Beşiktaş sahasında Antalyaspor’u konuk etti. Türkiye’nin en etkili taraftar gruplarından biri olan Beşiktaş taraftarı maç başladıktan sonra depremden etkilenen çocuklar için getirdikleri pelüş oyuncakları sahaya attı.
Mücadelenin durduğu anlarda oyuncular saha kenarına gelerek pelüş oyuncakların toplanmasına yardım ederken kimi futbolcular göz yaşlarına hakim olamadı.
Sosyal medyada da büyük yankı uyandıran “Bu oyuncak sana arkadaşım” kampanyası izleyen herkesin yüreklerine dokunurken tribünde açılan “Çocuklar hep gülsün” pankartı da ortak bir dileğe dönüştü…
61 milyon vatandaşın e-Devlet verilerinin çalındığı iddiasına yanıt geldi
Geçtiğimiz günlerde 61 milyon vatandaşın e-Devlet verilerinin çalındığı iddiası gündeme gelmişti. İddia doğrulanmış bir Dark Web hesabı olan Hydra Market’e dayanıyordu.
Konuyla ilgili nihayet e-Devlet’ten resmi bir açıklama geldi.
Ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Yapılan detaylı kontrollerde e-Devlet kapısı altyapısında herhangi bir veri sızıntısına rastlanmamıştır. e-Devlet kapısı altyapısında hiçbir kullanıcıya ait parola bilgisi açık metin olarak saklanmamakta olup, yalnızca parolalara ilişkin güçlü kriptografik algoritmalar ile geri döndürülemeyecek özet bilgileri karşılaştırarak sisteme oturum açılabilmektedir.”
Kızılay, Ahbap’a çadır sattığını kabul etti
On binlerce insanın hayatına mal olan depremlerden üç gün sonra Kızılay’ın Ahbap Derneği’ne 46 milyon TL’lik çadır satışı yaptığı ortaya çıktı. Cumhuriyet Gazetesi yazarı Murat Ağırel’in konuyu gündeme getirmesinin ardından Kızılay Başkanı Kerem Kınık ve Ahbap Derneği Kurucusu Haluk Levent, yaptıkları açıklamalarla çadır satışını doğruladı.
Kerem Kınık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada Kızılay’ın iştiraki olan “Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş” tarafından Ahbap Derneği’ne satış yapıldığını ve çadır üretiminin devamını sağlamak için ham madde bedelinin kabul edildiğini belirtti. Ahbap’ın Kurucusu Haluk Levent ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Arkadaşlarımız, Kızılay’ın iştirakinde olan Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş ile görüşme gerçekleştirdiler. Ellerinde 2050 adet olduğunu öğrendiğimiz çadırların sözleşmesini hemen yaptık ve ertesi sabah 2050 tane çadırı deprem bölgesine gönderdik” ifadelerini kullandı.
Çadır satışının doğrulanmasıyla Kızılay ve Ahbap eleştirilerin merkezine otururken Murat Ağırel de “Burada mesele Ahbap’ın çadır alması değil Kızılay elindeki çadırı deprem bölgesine göndermek yerine neden satmakla uğraşıyor. Akıl alacak gibi değil. Bu kadar bağışı neden alıyorlar o zaman?” paylaşımında bulundu.
TikTok’ta gençlerden fazlası var!
Genç kuşağın hakimiyetinde gibi görünse de her yaştan insanın aktif olarak kullandığı bir platform TikTok. Kullanıcıları için devasa bir “keşfet motoru” görevi gören platform “keşfedilmek” isteyen markaların da ilk adresi. Bir dönem “hakir görülen” platformda katlanarak artan reklam yatırımları da bunun en somut göstergesi.
We Are Social’ın 2022 raporu, TikTok’un her gün ortalama 650 binden fazla yeni kullanıcı kazandığını gösteriyor ki bu sayı saniyede sekiz kişinin platforma kaydolduğu anlamına geliyor. Dahası, bilinenin aksine TikTok yalnızca gençler arasında popüler değil. Yine aynı rapora göre dünya çapında 18 yaş üstü TikTok kullanıcı oranı ülkelere göre yüzde 43,2 ile yüzde 87,9 arasında değişiyor. Veriler ayrıca Türkiye’deki toplam 27 milyona yakın TikTok kullanıcısının yaklaşık 12 milyonunu 18 yaşın üzerindeki kişilerin oluşturduğunu ortaya koyuyor.
Marketing Türkiye Özel: “Hatay’ı haritadan sildi” iddialarına Google’dan yanıt geldi
Geçtiğimiz günlerde Hatay’ı Google Maps’te göremeyen bir sosyal medya kullanıcısının paylaşımıyla “Google, Hatay’ı haritadan sildi” iddiası gündeme gelmişti. Konuyla ilgili Google’dan gelen bilgiye göre Hatay’ın haritadan silinmesi gibi bir durumun söz konusu değil. Google’dan gelen açıklamaya bakılırsa harita en başından beri bu mantıkla çalışıyor…
Google tarafından Marketing Türkiye’ye yapılan açıklama şöyle:
“İddia edildiği gibi Hatay’ın haritadan silinmesi gibi bir durum söz konusu değil. Google Maps’te herhangi bir değişiklik yapılmadı. … Hatay, Kocaeli gibi şehirler merkez ilçeleri olan yerler. Merkez ilçesi olan bu gibi şehirler, Google Maps’te İngilizcesi ‘province’ dediğimiz, anlamını tam olarak karşılamamakla birlikte Türkçe “bölge” diyebileceğimiz yerler olarak kabul ediliyor. Bölgeler ise haritada işaretlenmiyor. Özetle Hatay ile ilgili herhangi bir değişiklik ya da haritadan silme söz konusu değil.”