Apple’da ofise dönüş isyanı çıktı: Çalışanlar imza kampanyası başlattı | Son 24 saatin gündemi
Apple’da ofise dönüş isyanı çıktı: Çalışanlar imza kampanyası başlattı
Karantina koşullarının gevşemesiyle çalışanlarını ofise çağıran şirketlerin arasında Apple da yer alıyordu. Çalışanlarını haftanın belli sayıda gününde ofiste görmek istediğini belirtmiş, haftada önce 1, sonra 2 ve ardından 3 gün olmak üzere kademeli olarak ofise dönüş başlamıştı. Şirketin ofise dönüş süreci sürerken, Apple çalışanları buna karşı bir imza kampanyası başlattı.
Apple çalışanlarından oluşan “Apple Together” isimli bir grup tarafından başlatılan kampanyaya gerekçe olarak çalışanların evde daha mutlu ve daha üretken olmaları gösterildi ve çalışanlar, Apple’dan uzaktan çalışmaya yönelik daha fazla esneklik talep etti. Konuyu gündem getiren Financal Times, Apple’a soru yöneltti ama şirket herhangi bir yanıt vermedi.
Sosyal medya baskısı sonuç verdi: Havrita’ya erişim engeli getirildi
Kullanıcıların paylaştığı verilerle sokak köpeklerinin yerini tespit eden ve “Başıboş Köpek Haritası” oluşturan Havrita’nın kapatılmasına yönelik sosyal medyadan yükselen kamuoyu sesi karşılık buldu. Ankara 1’inci Sulh Ceza Hakimliği, “Havrita”ya erişim engeli getirdi.
Pati Koruyucuları Hayvanları Koruma Derneği (PAWGUARD) avukatı Muhammed Yusuf Damnalı, “Havrita” sitesi ve sosyal medya hesaplarından kişilik haklarına saldırı mahiyetinde ifade ve görüntüler kullanıldığı gerekçesiyle siteye ve sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirilmesini talep etti. Ankara 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi, bunun üzerine “Havrita” sitesi ve sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirilmesine karar verdi.
DHA’nın haberine göre, Havrita Başıboş Köpek Haritası´nın sözcüsü Avukat Devrim Koçak, yaşanan olaylardan dolayı uygulama sahibinin üzgün olduğunu söyledi.
Elon Musk Twitter’ın kurucusunu mahkemeye bekliyor, hisseler düşmeye devam ediyor!
Elon Musk ve Twitter arasında sular durulmuyor. Bot kullanıcıların platformun açıkladığından çok daha fazla sayıda olmasıyla 44 milyar dolarlık teklifinden geri çekilen Musk, bu kararıyla Twitter ile mahkemelik olmuştu. 17 Ekim tarihinde gerçekleşecek duruşma öncesinde ise tarafların avukatları dinleniyor. Son olarak Elon Musk’ın avukatları, Twitter’ın kurucusu ve eski CEO’su Jack Dorsey’i mahkemeye çağırdı.
Bugüne dek spam ve bot hesap konusunda sessizliğini koruyan Dorsey’in mahkemeye ifade verip vermeyeceği henüz belirsizliğini korurken Twitter hisseleri de gelişmelerden nasibini alıyor. Gün boyunca yüzde 2.1 düşüş yaşayan hisse, 43.06 dolar seviyesine geriledi. Bu da Musk’ın Nisan ayında Twitter’ı satın almak için taahhüt ettiği 54.20 dolarlık fiyatın yaklaşık yüzde 21 gerisinde olduğu anlamına geliyor.
Çalışma hayatında uzaktan zorbalık giderek artıyor
İş yerinde zorbalık, uzun zamandır yaşanan bir sorun ve tipik olarak geleneksel çalışma biçimleriyle ilişkilendiriliyor. Örneğin olası bir senaryoda bu otoriter bir patronun, bir çalışanını küçük düşürmek için ofiste herkesin içinde aşağılaması olabilir. Ancak teknoloji çağında her şey gibi zorbalık da yeniden şekillendi ve özellikle uzaktan çalışma sisteminin yayınlaşmasıyla birlikte e-posta, telefon veya sosyal medya aracılığıyla yapılan zorbalık artmaya başladı.
Uzaktan zorbalık, aslında hayatımıza pandemiyle girmiş bir olgu değil. Bazı veriler, yaygın olarak evden çalışmaya geçişten bile önce bunun büyüyen bir sorun olduğuna işaret ediyor. The Chartered Institute of Personel and Development (CIPD) tarafından Ocak 2020’de yapılan bir araştırma, çalışanların yüzde 10’unun e-posta, telefon veya sosyal medya tarafından zorbalığa uğradığını gösteriyor. The Workplace Bullying Institute tarafından 2021 yılında yapılan bir anket ABD’de 1.215 uzaktan çalışanların yüzde 43’ünün görüntülü aramalar ve e-posta yoluyla işyerinde zorbalığa maruz kaldığını ortaya koyarken 2022’de Birleşik Krallık’ta, İş Mahkemesine yapılan zorbalık şikayetlerinin sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 44 artarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Haberle ilgili detaylara göz atmak için TIKLAYIN.
Ve YouTube “podcast”e el attı!
Audio streaming’in ve podcast’in yükselişi uzun zamandır dikkat çekiyor. Bu duruma kayıtsız kalmayan yayın platformları da podcast içeriklerini ön plana çıkaran hamleler yapıyor. Geçtiğimiz Mart ayında YouTube’un şirket içi gerçekleştirilen bir sunumundan platformun yakın gelecekte podcast’lere yer vereceği bilgisi sızdırılmıştı. ABD kullanıcıları için bugün yayınlanan yeni tasarımla birlikte YouTube keşfet bölümüne podcast logosu da eklendi. Uygulamanın kısa süre içerisinde tüm dünyada aktif olacağı tahmin ediliyor.
Başta Spotify ve Apple Music gibi audio streaming’in önde gelen platformlarıyla rekabeti artırmak isteyen YouTube, kullanıcıların direkt olarak podcast içeriklerine erişebileceği tasarımını ABD kullanıcılarına sundu.
Trend videolardan popüler müzik içeriklerine canlı yayınlardan haber içeriklerine kadar kullanıcıların yeni yayıncıları keşfetmesine aracılık eden sekmede artık podcast içerikleri de yer alıyor. Popüler bölümlerin, popüler podcast çalma listelerinin, önerilenler ve popüler podcast içerik üreticilerinin de ayrı ayrı listeleneceği sekmede kullanıcılar en çok dinlenen içeriklere daha kolay erişecek…
Dün neler konuşuldu? (Twitter Trending Topics)
1 | Dugin |
2 | #EYTiçin2023çokgeç |
3 | Mustafa Sandal |
4 | #CumhurbaşkanıÖğretmeniyle |
5 | Bülent Arınç |
6 | Tevfik Göksu |
7 | #FirdevsBabat |
8 | Tudor |
9 | #BJKvFKG |
10 | #BeşiktaşınMaçıVar |