7 Aralık Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Bir dönem davalık olan Apple ve Nokia iş birliğine gidiyor… | Son 24 saatin gündemi
Haberler

Bir dönem davalık olan Apple ve Nokia iş birliğine gidiyor… | Son 24 saatin gündemi

Marketing Türkiye
3 Temmuz 2023
3 dk okuma
Bir dönem davalık olan Apple ve Nokia iş birliğine gidiyor… | Son 24 saatin gündemi

2017’de davalık olan Nokia ve Apple uzun vadeli yeni bir patent anlaşması imzaladı. İki şirket, 5G teknolojisinde anlaşmaya varırken uzun vadeli yeni bir lisans anlaşması imzaladıklarını duyurdu.

Apple iPhone ailesine 5G teknolojilerini adapte etmek için çalışıyor. iPhone 12 veya sonraki modelleri, belirli operatörlerin 5G ağlarıyla uyumlu çalışabiliyor. Marka bu noktada da Nokia’nın patent portföyü ve yenilikçi teknolojilerini kullanmayı tercih ediyor.

Nokia’nın 5G teknolojisiyle ilgili 5 binden ve toplamda ise 20 binden fazla patente sahip olduğu biliniyor. Nokia’nın en büyük müşterileri arasında Apple ve Samsung gibi firmalar bulunuyor.

Twitter’daki tweet okuma kısıtlaması yine güncellendi

Dün akşam saatlerinde Twitter’a erişim sorunları yaşanmasıyla birlikte Elon Musk “Twitter kullanım sınırı” açıklamasında bulunmuştu. Söz konusu olayla ilgili Twitter’ın kurucusu Jack Dorsey’den de açıklama geldi. Dorsey, Twitter’ı yönetmenin zor olduğunu ve ekibin de baskı altında elinden gelenin en iyisini yaptığını vurguladı. Herkes için iyi ve açık interneti korumanın da önemine değinen Dorsey, Twitter’ın geleceği için Bitcoin gibi sansüre dayanıklı açık protokollerin kullanılması gerektiğine atıfta bulundu.

Musk da Twitter erişim engelinin geçici bir acil durum önlemi olduğunu söyledi. Zira birkaç kurum tarafından verilerin hızlı bir şekilde çekildiği tespit edilmiş. Söz konusu ihlali önlemek için de bir dizi geçici sınırlama getirilmiş.

Rate limits increasing soon to 8000 for verified, 800 for unverified & 400 for new unverified https://t.co/fuRcJLifTn

— Elon Musk (@elonmusk) July 1, 2023

İlk önce doğrulanmış hesapların günde 6 bin doğrulanmamış hesapların ise 600 tweet okuyabileceğini açıklayan Musk, gelen tepkiler üzerine rakamları iki kez güncelledi. En son açıklanan haliyle doğrulanmış hesaplar günde 10 bin, doğrulanmamış hesaplar ise günde bin tweet okuyacak. Yeni açılan doğrulanmamış hesaplarda ise günlük tweet okuma sınırı 500 olacak.

Yerli içerikleri platformdan kaldıran Disney+ Türkiye, Atatürk dizisine ilişkin kararını açıkladı!

Bir dönem davalık olan Apple ve Nokia iş birliğine gidiyor… | Son 24 saatin gündemi

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de yayın hayatına başlayan streaming platformu Disney Plus, radikal bir karar alarak yerli içeriklerinin hemen hepsini platformundan kaldırdı.

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA) yaptığı paylaşımda Atatürk dizisinin Disney Plus’tan kaldırılmasını talep etmişti. Bu talep sonrası Disney Plus, yerli yapımları ilk olarak ABD’den daha sonra ise Türkiye’den kaldırdı. Başlangıçta Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü olan 29 Ekim 2023’te yayınlanması planlanan “Atatürk” dizisinin yaşanan gelişmeler sonrası yayınlanıp yayınlanmayacağı merak konusu olmuştu.

Gelen tepkiler üzerine Disney Plus resmi sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yapıldı. Dizinin fragmanını yayınlayan platform, dizinin 29 Ekim 2023’te yayınlanacağını duyurdu.

Perakendecilerin yüzünü “Panik Alışverişi” güldürüyor…

Bir dönem davalık olan Apple ve Nokia iş birliğine gidiyor… | Son 24 saatin gündemi

Organize perakende sektörü, fiyatların daha da yükselmesinden endişe eden yerli müşterinin ihtiyaç alışverişini öne çekmesi nedeniyle Mayıs ayında da hem adet satışını hem de cirosunu artırdı. Alışverişe katkısı ilk dört ayda zayıf kalan yabancılar ise Mayıs’ta da frene basmaya devam etti. Türkiye’de geçen yıl toplam kartlı harcamaların yaklaşık yüzde 10’unu yabancıların yaptığını hatırlatan BMD Başkanı Sinan Öncel, “2023’ün ilk beş ayında bu oranın yüzde 6 düzeyinde kaldığını tahmin ediyoruz” dedi. Haberle ilgili detaylara göz atmak için TIKLAYIN.

Yaz mı daha sıcak streaming rekabeti mi?

Bir dönem davalık olan Apple ve Nokia iş birliğine gidiyor… | Son 24 saatin gündemi

Konvansiyonel medyada prime time dizileri sezon finallerini yapmışken streaming platformları arasındaki rekabet de havalardan daha hızlı ısınıyor. Yaz tatilinde özellikle gençlerin platformlarda geçireceği vaktin artmasıyla birlikte platformlarda da film ve dizi içeriklerinin ardı ardına ekleneceğine şüphe yok. Peki, tüm bu kızgın rekabeti hangi platformlar önde götürüyor? Marketing Türkiye için Kuantum Araştırma’nın gerçekleştirdiği “Dijital Platform Kullanım Araştırması”nın detaylarına göz atmak için TIKLAYIN.

featured
1 The TECH Summit'te kayıtlar devam ediyor! Geleceği deneyimlemeye hazır mısınız?
The TECH Summit’te kayıtlar devam ediyor! Geleceği deneyimlemeye hazır mısınız?
2 3 gün, 58 farklı oturum, 84 konuşmacı ve eşsiz bir deneyim... İşte The TECH Summit 2025'in programı!
3 gün, 58 farklı oturum, 84 konuşmacı ve eşsiz bir deneyim… İşte The TECH Summit 2025’in programı!
3 Müşteri deneyiminin en iyi markaları The TECHX Awards’ta ödüllendirilecek
Müşteri deneyiminin en iyi markaları The TECHX Awards’ta ödüllendirilecek
4 The TECH Summit oturumlarını mobil app'ten seçin!
The TECH Summit oturumlarını mobil app’ten seçin!
5 Müşteri deneyimi yönetimi, rekabetin yeni kaldıracı!
Müşteri deneyimi yönetimi, rekabetin yeni kaldıracı!
Güncel Haberler
Müşteri deneyiminin en iyileri The TECHX Awards'da ödüllendirildi
Müşteri deneyiminin en iyileri The TECHX Awards’da ödüllendirildi
AI devrimi tüm sektörleri sardı: The TECH Summit'te geleceğin iş modelleri konuşuldu
AI devrimi tüm sektörleri sardı: The TECH Summit’te geleceğin iş modelleri konuşuldu
The TECH Summit'in ikinci gününde finans ve ticaretin yapay zekayla dönüşümü masaya yatırıldı
The TECH Summit’in ikinci gününde finans ve ticaretin yapay zekayla dönüşümü masaya yatırıldı
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

MAC Cosmetics, ABD’de ilk kez Sephora raflarında!
Haberler
MAC Cosmetics, ABD’de ilk kez Sephora raflarında!
İrem Alimoğlu
31 Ekim 2025
Epica Awards 2025'in kısa listeleri belli oldu: Türkiye'den 3 iş 6 kategoride finale kaldı...
Haberler
Epica Awards 2025’in kısa listeleri belli oldu: Türkiye’den 3 iş 6 kategoride finale kaldı…
İrem Alimoğlu
2 hafta önce
Gelişmeleri kaçırmanın dayanılmaz hafifliği: JOMO
Haberler
Gelişmeleri kaçırmanın dayanılmaz hafifliği: JOMO
Nafizcan Önder
3 hafta önce
Murat Ülker duyurdu: İstanbul’un ruhunu taşıyan yeni lezzet: “Ülker Çikolata İstanbul”un global lansmanı yapıldı
Haberler
Murat Ülker duyurdu: İstanbul’un ruhunu taşıyan yeni lezzet: “Ülker Çikolata İstanbul”un global lansmanı yapıldı
Ferruh Altun
12 Ekim 2025
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2025 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.