Çocuklar geleceği yazıyor!
Garanti Bankası’nın çocuklar için kodlama ve robotik eğitimleri devam ediyor!
Garanti Bankası’nın, çocuklara teknoloji ve yaratıcılık kültürünü aşılamak, 21’inci yüzyılın becerilerini kazandırmak amacıyla başlattığı kodlama ve robotik eğitimleri devam ediyor. Bahçeşehir Üniversitesi’nin işbirliğiyle düzenlenen “Tasarım Odaklı Düşünme” temalı eğitim, bu kez Bursa’da gerçekleştirildi. Eğitime 8-13 yaşları arasında 30 çocuk katıldı.
Eğitime katılan çocuklara önce Scratch yazılım geliştirme platformu ve programlama dili öğretildi. Ardından, LEGO’nun WeDo 2.0 setinden yararlanarak birer robot yapmaları ve bunu çalıştıracak kod yazmaları istendi. Kodun, “Geleceğin bankalarında ihtiyaç duyulan robot tasarımı nasıl olmalı?” sorusuna cevap verecek şekilde tasarlanması hedeflendi. Etkinliğin sonunda çocuklar, programını yazdıkları robotun prototipini eğitmenlere sundu.
Konuyla ilgili bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Didem Dinçer Başer, “Garanti Bankası olarak her zaman öncü ve yenilikçi çalışmalara imza atmayı hedefliyoruz. Eğitim, bankamızın topluma değer yaratma anlayışı çerçevesinde uzun yıllardır en fazla önem verdiği ve katkı sağladığı alanların başında geliyor. Erken yaşlardan itibaren programlama dilinin temel prensiplerinin öğrenilmesi ve ‘Tasarım Odaklı Düşünme’ becerisi kazanılması, donanımlı nesillerin yetişmesi açısından büyük önem taşıyor.” dedi.
Geleceğin okuryazarlığı konumunda olan kodlama, günümüzde yaratmanın, ürün ve servis geliştirmenin temel taşı olarak nitelendiriliyor. Eğitim kapsamında, 21. yüzyılda öne çıkan yaratıcı düşünme, yeni fikirler bulma, liderlik, sorumluluk, sosyal öğrenme yolları ve işbirlikçi çalışma becerileriyle birlikte, çocuklara kodlama mantığının öğretilmesi amaçlanıyor.