1 Ocak Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma
  • Abone Girişi
  • Abone Ol
Facebook efsaneyi geri getiriyor | Son 24 saatin gündemi
Haberler

Facebook efsaneyi geri getiriyor | Son 24 saatin gündemi

Marketing Türkiye
8 Mart 2023
3 dk okuma
facebook

Facebook, 9 yıllık bir aranın ardından Messenger uygulamasını geri getirmeye hazırlanıyor. Sosyal medya devi 2014 yılında bu ayrılığı şöyle açıklamıştı; “Messenger’da mümkün olan en iyi mobil mesajlaşma deneyimini sunmaya odaklanacağız. Ayrıca mesajlaşma deneyiminin getirdiği kafa karışıklığını önleyeceğiz.”

Uygulamanın yeniden kullanıma sunulacak olmasının ardında yatan temel sebep ise insanların, büyük bir keşif motoru olması hedeflenen Facebook’ta keşfettiklerini başka bir uygulamaya gerek duymadan birbirileriyle paylaşabilmesi. Facebook’un gözden çıkardığı özelliğini tekrar gündeme getirmesinin diğer önemli nedeni elbette TikTok. Yerleşik bir doğrudan mesajlaşma hizmeti sunarak yeni akımların yayılmasını destekleyen TikTok bu alandaki başarısıyla Facebook’u da harekete geçirmiş görünüyor.
Kaynak: Engadget

TikTok, OnlyFans mı oluyor?

Facebook efsaneyi geri getiriyor | Son 24 saatin gündemi

TiKTok yeni duyurduğu Series isimli özelliğiyle akıllara “TikTok, OnlyFans mı oluyor?” sorusunu getirdi. Series ile birlikte TikTok, içerik üreticilerinin ücretli içerikler üreterek bunları dilediği fiyattan satmasının önünü açıyor. Her bir “Series” dizisi toplamda 80 video barındırabilecek ve her bir video en fazla 20 dakika uzunluğunda olacak. Yani bir Series’i satın aldığınızda (en fazla) 26.6 saatlik özel videoya erişebileceksiniz.

TikTok yetkilileri, şu an sadece kısıtlı sayıda içerik üreticisine sunulan özelliğin test süreci bittikten sonra tüm üyelerin kullanımına sunulacağını açıkladı.

Ayrıca Series’den elde edilen gelirlerin tamamının kısa bir süreliğine direkt olarak içerik üreticilerine verileceği de duyurulan bilgiler arasında.

Meta, yeni bir işten çıkarma dalgasına hazırlanıyor

meta (1)

Facebook, Instagram ve Whatsapp’ın çatı şirketi Meta, geçtiğimiz yıl Kasım ayında kemer sıkma politikaları kapsamında devreye soktuğu planlarının ardından 11 bin çalışanının işine son vermişti. İddialara göre şirket, belirlediği ekonomik hedeflere ulaşmak için yakın zamanda binlerce kişiyi daha işten çıkaracak.

Meta’nın işten çıkarma yapacağına dair iddialar ilk olarak geçtiğimiz ay Washington Post’un yayınladığı bir haberle gündeme gelmişti. Habere göre şirket yeniden yapılanma ve küçülme çabaları kapsamında işten çıkarma hazırlığı yapıyordu. Bloomberg’de yer alan ve konuya yakın kaynaklara dayandırılan güncel habere göre ise işten çıkarmaların temel sebebi şirketin mali hedef politikaları…  

Reuters’ın ulaştığı Meta yetkilileri açıklama yapmadı ancak işten çıkarmaların önümüzdeki hafta içinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Sessiz Terfi: Çok çalışmak asla cezasız kalmaz…

Sessiz terfiden nasıl kaçınabilirsiniz?

Kariyerinizde gelişiyorsunuz, harika bir performans sergiliyorsunuz ve daha görünür oluyorsunuz…. Ancak ertesi gün bu deneyimin olumsuz yanlarını keşfediyorsunuz: Etkinizin arttığını gören yöneticiniz size daha fazla sorumluluk yüklemeye başlıyor. Mükemmel işlere imza atmanın sonucu “daha fazla iş” olduğunda bu bir ödülden ziyade cezaya dönüşebilir. İş dünyası bu fenomeni “sessiz terfi” olarak adlandırıyor. Ne yazık ki birçok lider, yüksek performans gösteren çalışanlarına aşırı yüklenme ve fazla çalıştırma hatasına düşüyor. Peki, sessiz terfi ile kariyerinizi temelden sarsmadan nasıl başa çıkabilirsiniz? İşte kullanabileceğiniz birkaç temel strateji… Devamını okumak için TIKLAYIN.

CHP ilk seçim kampanyasını yayınladı

Facebook efsaneyi geri getiriyor | Son 24 saatin gündemi

Günlerdir yaşanan tartışmalar nihayetinde son buldu ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğu açıklandı. Ortak adayın resmen duyurulmasının hemen ardından CHP’nin ilk seçim kampanyası #BAŞLIYORUZ etiketiyle yayınlandı. Kampanya Şebnem Ferah’ın “Birileri Var” adlı şarkısı etrafında kurgulanmış. Kampanya filmi “Ben Kemal, geliyorum…” sözleriyle son buluyor. Devamını okumak için TIKLAYIN.

featured
1 The One Awards'da ilk 3'e kalan markalar belli oldu!
The One Awards’da ilk 3’e kalan markalar belli oldu!
2 Karaca İngiltere’de küresel markalara meydan okuyor!
Karaca İngiltere’de küresel markalara meydan okuyor!
3 Çalışan yalnızlığı derinleşiyor!
Çalışan yalnızlığı derinleşiyor!
4 İş dünyasında haftanın atamaları (20-26 Aralık)
İş dünyasında haftanın atamaları (20-26 Aralık)
5 Zincir marketlerde “pazar tatili” mutabakatı: Gözler Ticaret Bakanlığı’nda
Zincir marketlerde “pazar tatili” mutabakatı: Gözler Ticaret Bakanlığı’nda
Güncel Haberler
Louis Vuitton ikonik monogramın 130. yılını kutluyor 
Louis Vuitton ikonik monogramın 130. yılını kutluyor 
Statik logolar tarih oluyor! İşte yıla damga vuracak logo tasarım trendleri...
Statik logolar tarih oluyor! İşte yıla damga vuracak logo tasarım trendleri…
Tereyağından muza: 2025’te moda ve güzelliği ele geçiren sarının yükselişi
Tereyağından muza: 2025’te moda ve güzelliği ele geçiren sarının yükselişi
Sosyal Medya
  • FACEBOOK
  • TWITTER
  • LINKEDIN
  • INSTAGRAM
  • YOUTUBE

İlgili Haberler

İş dünyasının 2026 asgari ücret beklentisi belli oldu!
Haberler
İş dünyasının 2026 asgari ücret beklentisi belli oldu!
İrem Alimoğlu
3 hafta önce
Spotify’a AI destekli sesli kitap özetleri geliyor
Haberler
Spotify’a AI destekli sesli kitap özetleri geliyor
Sena Tufan
17 Kasım 2025
Kadın liderlerin yüzde 62’si ayrımcılıkla karşı karşıya!
Haberler
Kadın liderlerin yüzde 62’si ayrımcılıkla karşı karşıya!
Nafizcan Önder
22 Kasım 2025
Zincir marketlerde “pazar tatili” mutabakatı: Gözler Ticaret Bakanlığı’nda
Haberler
Zincir marketlerde “pazar tatili” mutabakatı: Gözler Ticaret Bakanlığı’nda
Nafizcan Önder
7 gün önce
  • Yarışmalar
  • Temsilcilikler
  • Etkinlikler
  • Yayınlar
Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar Yarışmalar
Temsilcilikler Temsilcilikler Temsilcilikler
Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler Etkinlikler
Yayınlar

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:7, Yegane Apartmanı, Kat: 2, Daire: 4,
Şişli/İstanbul

[email protected]
0 (212) 211 11 12

  • Haberler
  • Yazarlar
  • Söyleşiler
  • Yaratıcı İşler
  • Etkinlikler
  • Kariyer
  • Üye Girişi
  • Kayıt Ol
  • Hakkımızda
  • Künye ve İletişim
  • KVKK Açık Rıza Beyanı
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Gizlilik, Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası

©2026 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Abone Ol
  • Haberler
    • Ajanslar / Konkur
    • Atamalar
    • Dijital
    • KSS
    • Haberler
    • Insights
    • Trend
    • Marketing Türkiye 101
    • Türkiye’nin Gündemi
  • Yaratıcı İşler
  • Dergiler
  • Etkinlikler
  • Söyleşiler
  • Kariyer
  • Yazarlar
  • Araştırma

© 2001 Rota Yayın Yapım Tanıtım Tic. Ltd. Şti. Bu Sitede Bulunan Yazı Ve Çizimlerin Her Hakkı Saklıdır.

Asquared WordPress Agency tarafından tasarlanmış ve kodlanmıştır.